02 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Demirel: En görkemli dünya şampiyonasını biz yapacağız

TÜRKİYE Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, AIPS Genel Kurulu'ndaki 2010 FIBA Dünya Şampiyonası ile ilgili sunumunda, "Biz sadece bir şampiyona düzenlemiyoruz aynı zamanda bunun önümüzdeki dönemlerde de nasıl hatırlanacağını planlıyoruz." dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Antalya'da gerçekleştirilen Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) Genel Kurulu'nda, 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası ile ilgili bir sunum yaptı. TBF Başkanı Turgay Demirel, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy ve TBF Yönetim Kurulu Üyesi Necati Güler ile birlikte Dünya'nın 100'ü aşkın ülkesinden 400 civarında yabancı spor yazarıyla, AIPS'in Antalya Belek'teki 73. Genel Kurulu'nda biraraya geldi. TBF Başkanı Turgay Demirel, saat 17.15 ile 18.15 arasında, 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'na ayrılan oturumda 28 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında ev sahipliği yapacağımız bu basketbolun en büyük organizasyonu ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

BÜTÜN REKORLAR KIRILACAK

1998'den başlayarak 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği hedefinden bugüne gelinene kadar atılan adımları, yaşanan süreci adım adım anlatan Turgay Demirel, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda bütün rekorların kırılacağına inandığını söyledi. Şampiyonayla ilgili hazırlıkların çok iyi gittiğini ve sorun olmadığını belirten Turgay Demirel, 2004'ten başlayan adaylık sürecinden itibaren gelişmeleri anlatırken şöyle konuştu: ''2004 Aralık'ta Kuala Lumpur'da üç ülke finale kaldı, Fransa, Sırbistan ve Türkiye. Biz kazandık ve o günden bu yana hazırlıklara katıldık. 2006'da Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Japonya'da kendimizi anlatmaya başladık. Hedefimiz, bugüne kadar yapılanların en iyisin ortaya çıkarmaktı. Japonya'da bayrağı devraldıktan sonra resmi çalışmalarımız başladı."

SALONLARIMIZ HAZIR

Şampiyonanın yapılacağı salonlar hakkında da bilgi veren Turgay Demirel şunları anlattı: ''Finallerin oynanacağı İstanbul'daki Sinan Erdem Salonu % 98 oranında tamamlanmış durumda. Şimdi test maçları yapılacak. 15.500 kişilik bir salon hazır durumda. Ayrıca İstanbul'daki 12.000 kişilik Abdi İpekçi Salonu'nda da A Grubu maçları yapılacak. Daha önce 2001 Avrupa Şampiyonası'na evsahipliği yapmış olan bu salonumuzda gerekli yenileme işlemleri de tamamlandı. Ankara'da çok güzel bir salon yapıldı. O da tamamlanmaya yakın durumda. Burası sadece basketbol salonu değil aynı zamanda kentin önemli sosyal buluşma merkezlerinden biri olacak. İzmir'de de 10.000 kişilik bir salonumuz var. Hizmete hazır durumda. Kayseri'deki salonumuzun kapasitesi 6.600 kişi. Çok yeni bir salon. Başarıyla hizmet vereceğine inanıyoruz.''

BİLET BULMAK ZORLAŞTI

Şampiyonaya büyük ilgi olduğunu ve bilet bulmanın zorlaştığını belirten Turgay Demirel, bununla ilgili gelişmeleri de şöyle anlattı:''Bilet satışları da önem verdiğimiz konular arasındaydı ve 1 yıl önce çalışmalar başladı. Biletlere büyük ilgi var ve bu konuda ciddi bir sıkıntı çekeceğimizi düşünüyoruz. Bütün maçların dolu olarak oynanacağı inancındayız, böyle büyük bir talep var. Şu ana kadar piyasaya çıkarılan biletlerin hepsi satıldı. Yeni biletler Haziran ayında satılacak.'' 1 milyarı aşkın kişi şampiyona sırasında TV başında olacak.

02.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Avrupa'da oynamak için Trabzon'a geldim

  İlk üniversite boğaz yarışı 8 Mayıs'ta

  Dünya Spor Yazarları Hiddink'i dünyanın en iyi 3. antrenörü seçti

  Demirel: En görkemli dünya şampiyonasını biz yapacağız

  BEŞİKTAŞ MORAL ARIYOR

  "Fatih Wörld Cup 2" nin şampiyonu Senegal oldu

  Buca, Nike Cup'ta ilk 8'e kaldı

  Almanya'da haftanın golü Ümit Korkmaz'dan geldi

  Fransa'nın 2016'ya bakışı: Türkiye bir numaralı rakip

  Barcelona'nın elenmesi Del Bosque'yi korkuttu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım