03 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

 

Selim Gündüzalp ödül aldı

ANADOLU Gençlik Derneği Sakarya Üniversite komisyonu tarafından, bu yıl üçüncüsü düzenlenen “En Sevgiliye Mektup” yarışmasına, “Cihana bedelsin Sultanım” başlıklı yazısıyla katılan yazarımız Selim Gündüzalp birinciliğe lâyık görüldü.

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Üniversite komisyonu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Gecesi programı Adapazarı Kültür Merkezi’nde Sakarya halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Program Kur’ân-ı Kerim tilâvetinin ardından Üniversite komisyonu başkanı Yusuf Yasin Araz’ın yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. Ardından Hz. Peygamber’in hayatını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Programın ilerleyen dakikalarında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Muhammed Aydın Kutlu Doğum’un anlam ve önemiyle alâkalı bir sunum gerçekleştirdi. Programın sonunda AGD Sakarya Üniversite komisyonunun Kutlu Doğum Haftasının önemine binaen düzenlemiş olduğu “En Sevgiliye Mektup” yarışmasının ödülleri takdim edildi. 15 yaş üstü kategorisinde 1. olan Selim Gündüzalp’e Umre ödülü, 2. olan yarışmacı Melike Dede’ye laptop, 3. olan yarışmacı İsa Aydıncı’ya ise fotoğraf makinası ödülü takdim edildi. 15 yaş altı kategorisinde de 1.’lik ödülü bisiklet, 2.’lik ödülü fotoğraf makinası ve 3.’lük ödülü olan çeyrek altın kazananlara takdim edildi.

Umre ödülü kazanan Gündüzalp’in, birinciliğe lâyık görülen “Cihana bedelsin Sultanım” başlıklı yazısı, daha önce 26.4.2008 tarihli gazetemiz Yeni Asya’da da yayınlanmıştı. (İnternet için bakınız: http://www.yeniasya.com.tr/2008/04/ 26/yazarlar/sgunduzalp.htm)

Umre ödülünü bir başkasına bağışladığını ifade eden Gündüzalp, bu güzel mazhariyette Yeni Asya’nın ve onun şahs-ı manevisinin önemli bir payı olduğunu söyledi.

03.05.2010


 

Yeni Asya Mersin Temsilciliğinden seminer

YENİ ASYA Gazetesi Mersin Temsilciliği tarafından hanımlara yönelik düzenlenen seminerde kişisel gelişim uzmanı Hayrettin Özdel, “Risâle-i Nur’da Aile hayatı ve iletişim” konulu seminer verdi.

Temsilciliğin seminer salonunda yapılan ve üçüncüsü gerçekleştirilen seminerde konuşan Hayrettin Özdel, kâinatın mayası ve varlık sebebi olan muhabbetin aile hayatına da yerleşmesi gerektiğini, ailenin ve toplumun ancak muhabbet ve hürmetle ayakta duracağını söyledi. Özdel, Risâle-i Nurdan pasajlar sunduğu konuşmasında; sadece Yirmi Dördüncü Lem’ada defalarca muhabbet ve hürmet kelimesi geçmesi gösteriyor ki, aile ve toplumun temel direğinin bu dinamiklerle ayakta kalabileceğini vurguladı. Seminer sinevizyon gösterimiyle devam etti. Yeni Asya Gazetesi Mersin Bürosu Temsilcisi Cuma Bahçeci, bu seminerlerin hem gazetemizin, hem yayınlarımızın tanıtımı açısından da büyük katkılar sağladığını ve bu seminerlerin devam edeceğini söyledi.

03.05.2010


 

Sezai Karakoç anlaşılmayı bekliyor

‘SEZAİ Karakoç’u Okumak ve Anlamak’ konulu panelde konuşmacılar, şairin toplum tarafından tam ve doğru olarak anlaşılamadığını söyledi.

Üniversite Kitapevi tarafından düzenlenen ‘Sezai Karakoç’u Okumak ve Anlamak’ konulu panel Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda düzenlendi. İki oturum halinde gerçekleştirilen programın birinci turu Atatürk Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sadık Kılıç’ın oturum başkanlığında yapıldı. AÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr Mehmet Törenek, ‘Sezai Karakoç’ta Batı Algısı’, Doç.Dr. Erdoğan Erbay, ‘Sezai Karakoç’un Yitik Cenneti’ ile Felsefe bölümü öğretim üyelerinden Yar. Doç. Dr. Ali Utku, ‘Diriliş Düşüncesinin Yakın Dönem Türk Düşüncesine Etkisi’ konularında konuştu.

03.05.2010


 

En fazla kitap okuyanlar ödüllendirildi

ELBİSTAN Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kitap okuma yarışmasının bu ayki başarılı okurları belirlendi. Proma Alışveriş Merkezi’nin sponsorluğunda ve ev sahipliğinde gerçekleştirilen kitap okuma yarışmasında dereceye giren 3 isme ödülleri verildi.

Buna göre, Barla Kitapevi vasıtasıyla 2 bin 750 sayfa kitap okuyan üniversiteye hazırlanan Büşra Gök, Ufuk Kitap Kırtasiye aracılığıyla 2 bin 884 sayfa kitap okuyan Anadolu Lisesi öğrencisi Esra Bostancı ve öğrenci velisi Fatih Yalçınöz ödüle lâyık bulundu. Ödüllerin takdimi sırasında en fazla kitap okuyan öğrencilerle konuşan Kaymakam Ahmet Altıntaş, neden ve nasıl okuduklarını sordu. Altıntaş, “Günümüzde okuma oranı azaldı. İnsanlar televizyon ve Internet başında vakit geçiriyor. Bu hem vakit kaybı oluyor hem de sağlığı olumsuz etkiliyor. Bu arkadaşlarımızı okudukları için ödüllendiriyoruz ki bir teşvik olsun. İnsanlar okumaya yönelsin.” dedi. Daha sonra kitap okurlarına ödülleri takdim edildi.

03.05.2010


 

Sultan Fatih Koleji’nden resim sergisi

SULTAN Fatih Koleji öğrencileri, kendi resimlerinden oluşan bir sergi ile resim san'atına bir pencere açtı. Kolej öğrencilerinin eserlerinden oluşan resim sergisi İstanbul Fatih’te Ali Emiri Kültür Merkezinde sergilendi.

Öğrenciler çalışmalarını dokuz aylık bir sürede meydana getirdiler. Onlar, okulların açılmasıyla birlikte kolları sıvadılar. Resim derslerinde, kulüp çalışmalarında, tenefüslerde hatta bir tost ve çikolata arasında geçen sürede resim atölyesine koşup yarım kalan eserlerini tamamladılar. Bazen ilham perisinin peşine düştüler, bazen inat eden malzemelere kızdılar, kimi zaman resim yapma zevkine ulaşıp zamanı unuttular. Sultan Fatih koleji Görsel Sanatlar Öğretmenleri Şenay Şankaya ve Nuray Gülseren küçük ressamlara bu yolda ışık tuttu, yol arkadaşlığı yaptı.

03.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım