03 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

İthalat ihracattan hızlı artıyor

Türkıye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayi Odaları Konseyi Ortak Bildirisi’nde, 2009 yılının son çeyreğinden itibaren ekonomide ve sanayi üretiminde toparlanma sürecinin başladığı belirtilerek, ‘’Büyümenin öncü göstergeleri diyebileceğimiz sanayi üretimi, yeni şirket kuruluşları, yurtiçi siparişler, KDV-ÖTV tahsilatları, elektrik kullanımı ve ihracatta son dönemde ciddi artışlar vardır’’ denildi.



BALIKÇILAR MEVZUAT İSTİYOR

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Sagun, Türkiye’de balıkçılığın gelişmesi için hükümet desteği ve ilgili kanunların olması gerektiğini belirterek, ‘’Avcılıktan tüketiciye kadar zinciri takip edecek mevzuatın yapılması lazım’’ dedi.



Türkiye dünyanın 16. büyük ekonomisi

Satin alma gücü paritesine göre, 2009 yılında Gayri Safi Yurtiçi Hasılasını (GSYH) yaklaşık 798,7 milyar dolar artıran Çin, ABD GSYH’sinin 185,2 milyar dolar gerilemesiyle, ABD ile arasındaki farkı 6,5 trilyon dolardan 5,5 trilyon doların altına indirdi.



İTO: İŞLETMELER EKONOMİDEN İYİMSER

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Piyasa Güven İndeksi’nin 2010 yılı Nisan ayı sonuçlarını açıkladı. Gıda, inşaat, tekstil, turizm, taşıt ve metal eşya olmak üzere 6 sektörü kapsayan İstanbul Piyasa Güven İndeksi, Nisan 2010’da 99,08 oldu.



Türk Telekom’a uluslar arası ödül

Türk Telekom, ABD merkezli yayıncı Holmes Group tarafından ödüle layık görüldü.



Tüketicilerden ‘güvence bedelleri’ne tepki

Tüketıcıler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, elektrik, su ve doğal gaz aboneliğinde tüketiciden alınan güvence bedellerinin, aboneliğin iptali durumunda geri ödenmek yerine kuruma gelir olarak kaldığını belirtti.



FTG, Çin’de fındık tanıtımını yoğunlaştırdı

Fındik Tanıtım Grubu (FTG), Çin’de sürdürdüğü Türk fındığını tanıtım atağını yoğunlaştırdı.



Suriye ile ticaret hacmi 5 milyar dolara çıkacak

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye ile Suriye arasındaki dış ticaret hacmini 2012 yılına kadar 5 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.



TZOB: İthalat kapısı açılırsa kolay kapanmaz

Türkıye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ‘’Uluslar arası kurallar nedeniyle, ithalat kapısı açılınca bir daha kolay kolay kapatmak mümkün olmayacaktır” dedi.



Kuru soğanın fiyatı düştü

Taze baş soğanın hasadına başlanmasıyla birlikte kuru soğanın kilosu 3 liraya geriledi. Yeni ürün çıkmasından önce üreticilerin elinde ve depolarda kuru soğanın azalması, fiyatların aşırı yükselmesine yol açtı.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım