03 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Tetikçiler farklı zihniyet aynı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs kutlamalarına açılan Taksim'deki tablonun, Türkiye'nin hukuk dışı mücadelelerle, çetelerle mücadelesinin eseri olduğunu söyledikten sonra, “Önceki gün ve dün Tunceli ve Lice'de Mehmetçiğe tetik çeken zihniyet ile 1977'de Taksim'de işçinin üzerine kurşun yağdıran zihniyet arasında hiçbir fark yok“ dedi.


“ÖNYARGILI OLMAYAN OBJEKTİF BASIN”A SAYGI

“Önyargılı olmayan, olaylara objektif bakan, doğru eleştiri yapan tüm basına saygılı” olduğunu söyleyen Başbuğ, son karakol saldırılarıyla ilgili bazı

ŞEHİTLER DUÂLARLA

Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde Sarıyayla Jandarma Karakoluna teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Hasan Ö


  Lice’de çatışma: 1 teğmen şehit

DİyarbakIr’In Lice ilçesinde çıkan çatışmada 1 Teğmen şehit oldu. Edinilen bilgiye göre, Lice ilçesinin kırsal kesiminde bir grup teröristle sıcak temas sağlandı.


  Bunalıma giren asker intihar etti

Sİvas Temeltepe Kışlası’nda bunalıma giren bir asker intihar etti. Edinilen bilgiye göre, Sivas’ta vatanî görevini yapmakta olan T. K. (22), henüz öğreniyeleyen bir sebeple önceki gece intihar etti.


  İktidar dindarları yozlaştırıyor

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformundan yapılan açıklamada “İslami hassasiyetlere sahip olduğunu söylediğimiz, toplumun değerleriyle barışık olduğunu düşündüğümüz bir hükümetin icraatları sonucunda; bir İslâm toplumuna giden kilometre taşlarının bir bir geçildiğini görmek yerine, zenginler daha zengin olurken, toplumun geniş kesimlerinin gittikçe fakirleştiğini, ahlaki yapının çökmeye başladığını, insanların değer yargılarının değiştiğini görüyoruz” denildi.


  Anayasa maratonunda 2. tur

Meclıs, ‘’Anayasa’’ mesaisi nedeniyle yoğun bir haftaya giriyor. Anayasanın bazı maddelerinde değişiklik içeren teklifin önce Anayasa Komisyonunda, ardından Genel Kurulda süren görüşmelerinde 2. tur oylamayla sona erecek.


  Bu anayasa postal kokuyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Teoman Rıza Güneri, ‘’Bu anayasa postal, ABD, küresel sermayenin işgali kokuyor, köklü değişmesi gerekiyor’’ dedi. G


  Emniyet müdürü şofbenden zehirlendi

Sıvas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Muzaffer Çetin, karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu vefat etti.


  Hükümete nükleer uyarı

Greenpeace örgütü nükleer enerji ile ilgili yayınladığı üç yeni raporla, nükleer santral kurmaya hazırlanan hükümete uyarıda bulundu.


  SAİD NURSî MUAZZAM BİR DÜŞÜNÜR

İLAHİYAT Fakültelerine Arapça hazırlık sınıflarının konulmasıyla beraber, kendimizi Mısırlı hocamız Eymen İbrahim Ahmed’in dersinde bulduk. Kendisinin Risâle-i Nurlara ve Bediüzzaman’a olan sevgi ve alâkasını öğrendiğimizde röportaj yapmak üzere kapısını çaldık. Büyük bir memnuniyetle bizi karşılayan hocamızla röportaj gerçekleştirdik. “3 aydır Türkiye’de ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bulunuyor olmaktan şeref duyduğumu belirtmek istiyorum” diyerek söze başlayan Eymen İbrahim Ahmed’i dinleyelim şimdi.


  Bilge Köyünde acılar hâlâ taze

Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge Köyünde meydana gelen, 7’si çocuk 44 kişinin ölümüne sebep olan katliâm birinci yılını doldurdu. Katliâmda öksüz ve yetim kalan 61 çocuk, minik yürekleriyle yeni duruma uyum sağlamaya çalışıyor.


  Kazada kopan parçalar metrobüsün camlarını kırdı

D-100 Karayolu’nda metrobüs yolundaki bariyerlere çarpan otomobilden kopan parçalar, hareket halindeki yolcu dolu metrobüse çarptı. Büyük paniğin yaşandığı kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.


  Kutupder: Trafik kurallarına uyalım

KUTUPDER Genel Başkanı Murat Çalık, “Bilgisiz ve cahil insanlar, trafik kurallarına uymayarak ölen insan sayısının artmasına sebep olmaktadır” dedi.


  Hava ısınacak

POYRAZIN etkisini kaybetmesiyle hafta içinde hava sıcaklığının Çanakkale’de 26, Bursa’da 27, Balıkesir’de 28 dereceye çıkması bekleniyor.


  Bağcılar’dan Bitlis’e 18 bin kitap

BAĞCILAR’DA Kaymakamlık, Belediye ve Millî Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı çalışma ile toplanan 18 bin kitap Bitlis’e gönderildi.


  Kurallara uymayan kantinlere uyarı

ADIYAMAN Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, okul kantinlerinde denetim yaptı.


  Alanya’da okuyan başarılı öğrencilere iş garantisi

AKDENİZ Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi ilk, Alanya Meslek Yüksekokulu da ikinci mezunlarını verdi. Alanya İşletme Fakültesi’nin ve ALTSO Meslek Yüksekokulu’nun, iki gündür devam eden bahar şenlikleri mezuniyet töreniyle sona erdi. Fakülte şehre uzak kaldığı ve öğrencilerin halkla kaynaşması için ilk mezuniyet töreni Alanya iskele meydanında yapıldı


  Haliç’in gemileri, Osmanlı tersanesinde yapılıyor

FATİH Sultan Mehmet’in Kaptan-ı Derya Hamza Paşa’yı görevlendirmesi üzerine 1455’de inşa edilen Tersane-i Amire, Osmanlı Devleti’nde gemi inşa sanayisinin gelişimine şahitlik etti.


  Arap dünyası Bursa’ya hayran kaldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Marmara Belediyeler Birliği Genel Kurulu’na katılmak için Bursa’ya gelen Filistin, Ürdün, İran, Kuveyt ve Katarlı belediye başkanlarına bir yıl içinde hayata geçirdikleri çalışmaları anlattı. Bursa’daki gelişmelere hayran kalan yabancı belediye başkanları, Başkan Altepe’ye işbirliği teklifinde bulundu.


  O’nun (asm) vasıflarını kuşanmalıyız

Anadolu Gençlik Derneği Beylikdüzü Şubesi tarafından ‘Rahmet Peygamberi’nin (asm) Kutlu Doğumu’ vesilesiyle başlatılan salâvat okuma kampanyası, Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii’nde halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.


  Terlemeye serin çözüm!

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte sıcak havalar terleme sorununu da beraberinde getiriyor.


  Allı Turnalar Tuz Gölünde gözlerini açacak

Geçen yıl 45 bin flamingoya ev sahipliği yapan Tuz Gölü’nde bu yıl da binlerce allı turnanın gözlerini dünyaya açması bekleniyor.


  Meksika’daki çevre felâketi canlı türlerini de tehdit ediyor



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım