03 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Daum: İkİncİ Denİzlİ olayInI yaşamayIz

BASIN mensuplarıyla sohbet eden Daum, önemli açıklamalarda bulundu.

Gazeteciler tarafından 2006 yılında Denizli’de Denizlispor’la berabere kalınarak kaçırılan şampiyonluğun hatırlatılması üzerine Alman teknik adam, “O zamanla şimdinin en büyük farkı; bu sene son maçı evimizde oynayacak olmamız. Hem de Denizlispor o kadar iyi bir örnek değil. O maçta gol atsak da yiyebilirdik. Farklı durumlar da vardı. 3. şampiyonluğumuz olacaktı. Denizli’de olacak şeyin bir daha olacağını sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

Daum, “Sona doğru yaklaşıyoruz. Bütün kulüp içinde camia bu zor, baskılı dönemi çok iyi bir şekilde geçti, bunu kutlamak gerekiyor. İlk yarının sonundaki gibi bir durum görüyorum. 28. hafta çok önemliydi, takımın geldiği nokta çok önemliydi. 28. haftayı zirvede kapatırsak gerisi kolay olur demiştim. İlk yarıda da bir düşüş yaşadık, ama ilk yarıyı lider tamamladık. Bu iniş çıkışlar dünyanın her yerinde oluyor. Bu konuda tecrübeliyiz, deneyimimiz var. Zorluklardan başarıyla çıkmayı öğrendik. Bu bize özgüvenimizi kazandırdı” diye konuştu.

KUPAYI KAZANMAK İSTİYORUZ

Zİraat Türkiye Kupası’nı kazanarak şeytanın bacağını kırmak istediklerini kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Galatasaray’a 5-1 yenildiğimiz maçta da çok iyi futbol ortaya koymuştuk. Galatasaraylı yöneticiler bile ilk golü atana kadar sizin kazanacağınızı düşünüyorduk dediler, ama öyle olmadı karşılaşma 5 -1 bitti. Yine hep aynı şeyi söylüyorum. Beşiktaş’a karşı da uzatmalarda kaybetmiştik, iyi oynamıştık. Küçük detaylar, ayrıntılar sonucu belirliyor. Trabzonspor maçına ve bu maçtaki performansımıza konsantre oluyoruz. Uzun yıllardır kazanmamış olmamızın bununla ilgisi yok. Bu gerçekten tarihi bir an mı olacak bilmiyorum. Sadece bir durum, gidişatı değiştirmiş oluyoruz. Bundan sonra 5yıl üst üste kupayı kazanabiliriz.” Şu anda ellerinde kazanılmış bir şey olmadığını da kaydeden Daum, “Son adımı atmak çok önemli. Özveriyle disiplinle bu noktaya geldik. Son kararı biz vereceğiz. Şu anda kazanmak için disiplin ve mücadele anlamında ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Son maçlarda rakiplerimize pozisyon vermedik. Takımımız kazanmak için gerekli olan her şeyi yapıyor. Baktığınız zaman oyun içinde çok iyi kombinasyonlar görüyoruz. Bu da oyuncularımızın kendilerine olan özgüvenlerini gösteriyor. Bu hep çalıştığımız, istediğimiz şeyler ama önce bu kafanızda oluşmalı biz de antrenmanlarda bunu çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

03.05.2010


 

Bursa, Fener'in kaybetmesini bekliyor

Turkcell Süper Lig’de bu sezon ortaya koyduğu performansla herkesin takdirini kazanan Bursaspor, sezonun son iki haftasında lider Fenerbahçe’nin puan kaybetmesini bekliyor.

Yeşil Beyazlı takım, 69 puanla lig ikincisi olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazandı. Haftayı Ankaraspor’un hükmen galibiyetiyle geçirecek olan Bursaspor, 72 puanı hanesine yazdı. Lider Fenerbahçe’nin önümüzdeki hafta deplasmanda Ankaragücü ile oynayacak olması Bursaspor camiasını heyecanlandırıyor. Ankaragücü ve Fenarbahçe yöneticilerinin karşılıklı açıklamalarıyla gerilen ortama müdahil olmayan Bursaspor, kardeş takım Ankaragücü’nün Fenerbahçe’yi zorlayacağına inanıyor.

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, artık Bursaspor’u lig ikinciliği ve Şampiyonlar Ligi’nin kesmeyeceğini, takımın şampiyonluğu hak ettiğini söyledi. Bursaspor resmi internet sitesinde Bursasporlu futbolcuların da görüşlerine yer verildi. Kaptan Ömer Erdoğan, “Kayseri karşısında galip gelerek biz kendi işimizi hallettik. Eğer buradan puan kaybetseydik ve Fenerbahçe ilerleyen haftalarda puan kaybetseydi daha çok üzülürdük. Önümüzdeki hafta bay geçeceğiz, rakibimiz Ankaragücü ile oynayacak inşaallah bir kardeşlik yaparlar bize. Önceden baskı vardı üzerimizde ama bunu sahaya yansıtmıyorduk, bu haftalar istemesek de belli oluyor. En son maçımızda Beşiktaş’ı yenip Fener’in puan kaybını bekleyeceğiz” dedi.

Bursaspor’un başarılı forveti Turgay Bahadır ise taraftarların rakip takım üzerinde büyük bir baskı unsuru olduğunu kaydetti. Bahadır, “Taraftarlarımız sezon başından bu zamana bizi çok iyi destekliyorlar. Şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet aldık. Rakibimiz çok çok güçlü bir takımdı. Çok zorlandık, iki golü bulmamız avantajlı yaptı bizi ve rahat oynamaya başladık. İkinci yarıya daha fazla defansif yöne kilitlendik. Skoru iyi koruduk, üç puanı alan bizdik. Haftaya Fenerbahçe’nin puan kaybetmesini bekliyoruz. Hayırlısı olur inşaallah.” ifadelerini kullandı. VOLKAN ŞEN’İN CEZASI ÜZDÜ Turkcell Süper Lig’in 32. haftasında Kayserispor’u 2 - 0 yenmenin sevincini yaşayan Bursaspor’da Volkan Şen’in sarı kart cezası camiada üzüntüye neden oldu. Kayserispor’u 2-0 yenerek Şampiyonlar Ligi baraj maçı oynamayı garantileyen Bursaspor, Turkcell Süper Lig’deki şampiyonluk umutlarını da sürdürürken sezonun son haftasında oynanacak olan kritik Beşiktaş maçı öncesi önemli bir kayıp yaşadı. Yeşil - beyazlı ekibin başarılı isimlerinden Volkan Şen, Kayserispor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. 33. haftayı Ankaraspor maçı nedeniyle ‘bay’ geçecek olan Bursaspor, ligin son maçında evinde oynayacağı Beşiktaş maçına 10 numaralı oyuncusundan yoksun çıkacak.

03.05.2010


 

Hedefsiz kalan Cimbom Antalya mesaisinde

Turkcell Süper Lig’de İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u yenmesine rağmen, zirve yarışındaki rakiplerinin kazanması sebebiyle Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılma şansını yitiren Galatasaray, gelecek hafta Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, dünkü maçta ilk 11’de forma giyen oyuncuların, salonda ve sahada yenileme çalışmalarının ardından sağlık merkezinde yapılan terapi seanslarıyla maç ertesi programlarını tamamladıkları, diğer futbolcuların da teknik çalışmalar yaptıkları bildirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında dizindeki ağrı nedeniyle oyundan alınan Elano’nun tedavisine başlanırken, bu oyuncunun durumunun yapılacak takip ve kontroller sonucunda netlik kazanacağı belirtildi. Galatasaray, bugün yapacağı iznin ardından 4 Mayıs Salı günü yapacağı antrenmanla Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.

03.05.2010


 

Santos’a Dünya Kupası dâveti

Meksİka Teknik Direktörü Javier Aguirre, gelecek ay Güney Afrika’da düzenlenecek Dünya Kupası’na katılacak takımın 26 kişilik aday kadrosunu belirledi.

Aguirre’ın 16 Mayıs’ta Şili ile oynanacak hazırlık maçının ardından, Dünya Kupası’na katılacak 23 oyuncunun kesin listesini açıklaması bekleniyor. 26 kişilik aday kadroda, Avrupa’da top koşturan 10 oyuncu yer alıyor. Aralarında Galatasaraylı Giovanni Dos Santos’un da bulunduğu bu 10 oyuncu, Avrupa’da liglerin bitmesinden sonra milli takım kampına katılacak. Dünya Kupası’nda A Grubu’nda Güney Afrika, Fransa ve Uruguay ile mücadele edecek Meksika’nın 26 kişilik aday kadrosu şu oyunculardan oluşuyor.

03.05.2010


 

Potada çeyrek final heyecanı İzmir’de

Beko Basketbol Ligi’nde play-off çeyrek finali serisinde Bornova Belediyesi-Fenerbahçe Ülker ve Pınar Karşıyaka-Banvit maçları bugün İzmir’de oynanacak.

Seride 2-0 önde olan Fenerbahçe Ülker’in galip tamamlaması durumunda bir üst tura yükseleceği Bornova Belediyesi-Fenerbahçe Ülker maçı saat 18.00’de Halkapınar Spor Salonu’nda oynanacak. Müsabakayı Bornova Belediyesi kazandığı takdirde, dördüncü maç 5 Mayıs Çarşamba günü İzmir’de, gerekirse beşinci maç ise 8 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da oynanacak. İzmir’deki play-off heyecanının ikinci karşılaşması Pınar Karşıyaka-Banvit müsabakası saat 20.00’de Karşıyaka Spor Salonu’nda yaşanacak. Banvit’in rakibini yenmesi durumunda bir üst tura yükseleceği seride, Pınar Karşıyaka’nın galibiyeti seriyi uzatacak. Kazanılmış 3 maç üzerinden oynanan seride gerekirse 4. maç 5 Mayıs Çarşamba günü İzmir’de, son maç ise 8 Mayıs Cumartesi Bandırma’da oynanacak.

03.05.2010


 

Urfa finale hazırlanıyor

Zİraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor ile Fenerbahçe’yi ağırlayacak olan Şanlıurfa GAP Arena Stadı’nda hazırlıklar sürerken, müsabakanın organizasyonuyla ilgili konular da netleşmeye başladı.

Trabzonspor’un resmin internet sitesinden yapılan açıklamada, kura çekimine göre karşılaşmada Trabzonspor’un ev sahibi takım olacağı, buna göre bordo-mavili takımın Fenerbahçe karşısında çubuklu formalarla mücadele edeceği kaydedildi. Finalde Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nün tüm güvenlik tedbirlerinden sorumlu olacağı da kaydedilen açıklamada şöyle denildi: ‘’Müsabaka boyunca toplam bin 500 polisin görev alması planlanırken, stadyuma getirilecek tüm pankartlar polis tarafından kontrol edilecek. Grupların pankartlarına izin verilecek. Şanlıurfa Belediyesi maç günü şehre gelecek özel ve tarifeli uçaklar nedeniyle havaalanıyla şehir arasında otobüs seferleri düzenleyecek.’’

03.05.2010


 

Benitez yol ayrımında

İngİltere Premier Ligi takımlarından Liverpool’un İspanyol Teknik Direktörü Rafael Benitez, kulüp yetkililerini, kendisine verdikleri sözleri tutmamakla suçladı.

Benitez, İngiliz gazetelerine yaptığı açıklamada, ‘’Liverpool ile sözleşmemi uzatmaya karar verdim, çünkü takım iyiydi ve bana transfer için paraları olduğunu söylediler, ancak şartlar değişti’’ dedi. Geçmişte Valencia’dan da ‘’şartlar değiştiği’’ için ayrıldığını hatırlatan Benitez, ‘’Kötü bir sezon geçirdik, umarım gelecekte bir şeyler değişir. Ancak şu an gelecekten konuşmak istemiyorum, çünkü ne olup biteceğini bilmiyorum’’ ifadesini kullandı. 6 yıldır Liverpool’un başında bulunan Benitez’in sezon sonunda takımdan ayrılacağı ileri sürülmüştü. Benitez ile ilgilenen takımlar arasında Juventus’un ismi ilk sırada geçiyor.

03.05.2010


 

Mevlüt’lü PSG Fransa Kupasını kazandı

Fransa Kupası’nı Türk Millî Takımı oyuncularından Mevlüt Erdinç’in forma giydiği Paris Saint-Germain (PSG) kazandı. Stade de France’da, Monaco ile PSG arasında yapılan karşılaşmanın normal süresi golsüz tamamlandı.

Millî oyuncu Mevlüt, karşılaşmada 104 dakika oyunda kaldı. 105+2’de Gullaume Hoarau’nun attığı tek golle kupayı kazanan PSG, gelecek yıl UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Mevlüt Erdinç de olmak üzere tüm oyuncuları tek tek kutladıktan sonra kupayı, kaptan Claude Makekeke’ye verdi. Maç sonunda büyük mutluluk yaşayan Mevlüt, yarı final maçında attığı tek golle PSG’yi finale taşımıştı.

03.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım