09 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Muhafazakârlar ortak arıyor

İngiltere, 36 yıldır ilk kez koalisyon ya da azınlık hükümetine hazırlanırken, yüzde 36’yla sandıktan birinci sırada olarak çıkan Muhafazakâr Parti, kendisine koalisyon ortağı arıyor.

İngiltere'de 36 yıl sonra koalisyon pazarlığı

İngİltere’de yapılan genel seçimde hiçbir siyasî parti parlamentoda çoğunluğa sahip olacak oy oranına ulaşamadı. İngiltere, 36 yıldır ilk kez koalisyon ya da azınlık hükümetine hazırlanırken, yüzde 36’yla sandıktan birinci parti olarak çıkan David Cameron liderliğindeki Muhafazakâr Parti, Liberal Demokratlarla uzlaşma konusuna olumlu baktığını bildirdi.

Ancak Cameron ile Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg, özellikle seçim sisteminin değiştirilmesi, AB ile ilişkiler, göç politikası gibi konularda birbirlerinden farklı politikaları savunuyor. Dolayısıyla hükümeti kurma çalışmalarında bu iki parti arasında sıkı pazarlıklar yapılması bekleniyor.

Başbakan olması sebebiyle ilk hükümeti kurma çalışması yapma hakkı aslında Gordon Brown’da olsa da, Liberal Demokratların ilk Muhafazakârla görüşmeyi istediğini açıklamasının ardından, Brown ilk anlaşma zeminini bu iki partiye bıraktı. Ancak Gordon Brown, bu iki parti arasında anlaşmanın sağlanamaması halinde Liberal Demokrat Parti ile görüşmeye hazır olduğunu ifade etti. Dolayısıyla İngiltere’de 5 yıl aradan sonra yapılan ve başa baş geçen bir seçimin ardından, ülkenin yeni başbakanının kim olacağı belirsizliğini koruyor ve hükümet kurma çalışmalarının sıkı pazarlıklara sahne olması bekleniyor.

09.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İKÖ’den insan hakları atağı

  Taliban’dan yeni saldırı tehdidi

  Çöken tünelden 6 Filistinli çıkarıldı

  Muhafazakârlar ortak arıyor

  UAEK, İsrail’in nükleer silâhlarını görüşecek mi?

  Pakistan, kısa menzilli nükleer füze denedi

  Almanya’daki eyalet seçiminde başörtülü aday

  Hindistan fırtınaya teslim: 43 ölü

  Maocular grevi durdurdu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım