09 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Guti "G.Saray'a gidecek" iddiası

İSPANYA'NIN Real Madrid takımında forma giyen ortasaha oyuncusu Guti'nin Galatasaray'a gideceğine ilişkin iddialar İspanyol spor gazetesi Marca tarafından dün manşetten verildi.

''Guti Galatasaray'a gidiyor'' ifadesini tam sayfa olarak manşetinden veren Marca, Guti'nin Santiago Bernabeu Stadı'nda Real Madrid taraftarlarının karşısına son kez çıkacağını yazdı. Genel anlamda Türk basınına dayanılarak verilen haberde, ''Türkler, Guti'ye iki yıllık kontratı garanti ediyorlar. Galatasaray, transferi sonuçlandırmaya çok yakın'' denildi. Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard'ın talebi üzerine, ''ne kadar paraya mal olursa olsun Guti'nin alınacağını'' iddia eden İspanyol gazetesi, ''Galatasaray, Guti'ye ekonomik ve sportif anlamda reddedemeyeceği bir teklif yapacak. Guti, Türkiye'nin en güçlü kulübünün yeni lideri olacak'' denildi.Guti'nin Galatasaray'ın ''yeni idolü'' olacağı savunulan haberde ayrıca, sarı-kırmızı taraftarların Ali Sami Yen Stadı'nda olağanüstü bir gösteriyle İspanyol futbolcuyu karşılayacakları iddia edildi. Geçtiğimiz haftalarda, ''Real Madrid'de devam etmem çok zor'' şeklinde bir açıklama yapan ve 1 yıllık daha sözleşmesi bulunmasına rağmen takımdan ayrılacağını ima eden Guti için Real Madrid kulübünün de gerekli kolaylığı sağlayacağı ve gitmesini engellemeyeceği ileri sürülüyor. 33 yaşındaki İspanyol futbolcuyla, bazı Amerikan ve Arap takımlarından da ilgilendiği iddia ediliyordu.

09.05.2010


 

Beşiktaş ‘kırığa’ geldi

BEŞİKTAŞ, bu sezon futbolcularının yaşadığı ciddi sakatlıklarla zor günler geçirirken, 8 futbolcusunun aynı sezon içinde aldıkları darbeler sonucu çeşitli bölgelerinde kırıklar oluşması da siyah-beyazlılar için büyük bir şanssızlık oldu.

Siyah-beyazlı takımda, bu sezon tam 8 futbolcu kırık problemi yaşarken, bu ciddi sakatlıklar nedeniyle takımlarını yalnız bırakmak zorunda kaldılar. Beşiktaş'ta Mert Nobre, Filip Holosko, Rüştü Reçber, Matteo Ferrari, Ekrem Dağ, İbrahim Toraman ve Hakan Arıkan'ın bu sezon yaşadığı kırıkların ardından cuma gecesi de genç Rıdvan Şimşek'in, Manisaspor maçında ayağına aldığı darbeyle fibula kemiği kırıldı. ''Kara Kartallar''da bu sezon 3 ayak, 2 el, 2 burun, 1 de yüz kırığı yaşandı.Futbolcular ve yaşadıkları kırık problemleri şöyle: Filip Holosko: Ayak. Ekrem Dağ: Ayak. Rıdvan Şimşek: Ayak. Mert Nobre: El. Hakan Arıkan: El. Rüştü Reçber: Burun. İbrahim Toraman: Burun. Matteo Ferrari: Yüz.

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren, 10 yıldır siyah-beyazlı kulübün sağlık kurulunda yer aldığını hatırlatarak, ''10 yılda göremediğimiz kadar kırık sayısını maalesef bir sezonda yaşadık'' dedi. Bu tür sakatlıkların engellenebilecek türde olmadıklarını ve iyileşme süreçlerinin de uzun olduğunu ifade eden Düren, ''Tedavi süreçleri de en az 1 ay ile 3 ay arasında değişiyor. İyileştikten sonra da bir süre futbolcunun psikolojik olarak hazır hale gelmesi gerekiyor. Bir takımda sezon içinde en fazla bir tane görürdük ama biz bu sene 8 tane yaşadık'' ifadelerini kullandı.

Demirören'den Rıdvan'a ziyaret

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticiler, Manisaspor karşılaşmasında sol ayak fibula kemiği kırılan ve ameliyat edilen genç futbolcu Rıdvan Şimşek'i hastanede ziyaret etti. Demirören, Maslak Acıbadem Hastanesi'ne, başkan yardımcısı Erdoğan Toprak, genel sekreter Fahrettin Curoğlu ve yönetim kurulu üyesi Orhan Saka ile birlikte gelerek, Rıdvan ve ailesine ''geçmiş olsun'' dileğinde bulundu. Demirören, doktorlardan Rıdvan ile ilgili bilgiler aldıktan sonra yöneticilerle birlikte hastaneden ayrıldı.

09.05.2010


 

Nihat'ın Bursa maçı yorumu

BEŞİKTAŞ'IN deneyimli futbolcusu Nihat Kahveci, Manisapor karşısında güzel bir galibiyet aldıklarını, ancak, genç Rıdvan'ın ciddi sakatlığına çok üzüldüklerini söyledi.

Nihat Kahveci, Rıdvan'ın sakatlığının bir an önce geçmesini dilediğini belirterek, ''Galibiyet güzeldi ama, Rıdvan'ın durumu bizi gerçekten çok üzdü. İnşallah kısa sürede iyileşir ve aramıza döner'' dedi. Manisapor galibiyetiyle ligde üçüncülük şanslarını devam ettirdiklerini kaydeden Nihat, ''Bu sezon istediklerimizi yapamadık. Ancak ligin sonuna kadar mücadelemizi tam anlamıyla sahaya yansıtacağız'' diye konuştu. Ligde son hafta oynayacakları Bursaspor maçıyla ilgili spekülasyonlar yapıldığının hatırlatılması üzerine de Nihat, ''Biz her maça olduğu gibi Bursaspor karşılaşmasına da galibiyet için çıkacağız. Sahaya çıkıp elimizden geleni yapacağız'' ifadelerini kullandı. Hangi takımın şampiyon olmasını istediği yönündeki bir soruya ise Nihat, ''Bizim için fark etmez. Şampiyon olanı tebrik ederiz. Biz isterdik ki son haftaya kadar Beşiktaş da şampiyonluk yarışının içinde olsun, ama olmadı'' cevabını verdi.

09.05.2010


 

Gözler bugün F.Bahçe'de

FENERBAHÇE ile Ankaragücü, bugün oynayacakları maçla birlikte lig tarihinde 94. kez karşı karşıya gelecek.

19 Mayıs Stadında saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Kuddusi Müftüoğlu yönetecek. İki takım arasında ligde şimdiye dek yapılan 93 maçta, Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 59-8 gibi büyük bir üstünlüğü göze çarpıyor. Renktaşlar, 26 maçta da eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin ligde attığı toplam 167 gole, başkentin sarı-lacivertli ekibi 58 golle karşılık verebildi. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Fenerbahçe 3-2 kazandı. Fenerbahçe ile Ankaragücü, ligde şimdiye dek Ankara'da 45 kez karşılaştı. Fenerbahçe, genel toplamdaki üstünlüğünü Ankara'daki maçlarda da göstererek, renktaşına galibiyet sayısında 25-5 üstünlük kurdu. İki ekip Ankara'daki 15 maçta da eşitliği bozamadı. Başkentte Fenerbahçe 76, Ankaragücü 30 gol attı.

09.05.2010


 

Beşikaş dikkatli transfer yapmalı

Biri şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi iddiasını kaybetmiş, diğeri ligden düşme korkusunu üzerinden atmış ligin bitmesini bekleyen iki takımın, amaçsız karşılaşması. Ne Beşiktaş ne de Manisaspor’un kazanacağı da kaybedeceği de bir şey yok. Her şeye rağmen İnönü'ye gelen Beşiktaş taraftarının neşeli tezahüratları da olmasa tatsız tuzsuz heyecansız bir maç olacaktı. Gelecek yılın kadrosunu şekillendirmeye çalışan Denizli’nin, Serdar Özkan ve İbrahim Kaş’ı kadroya almaması buna rağmen iki haftadır oynattığı gençlerden Necip ve İsmail Köybaşı güzel oyunları ile verilen şansı iyi değerlendirdiler. Manisaspor’un gol pozisyonu bulamadığı maçta kaleci Haka’a iş düşmedi. Direkten dönen top ve atılan goller sadece maça eğlence için gelen taraftarın neşesine katkıda bulundu.

Beşiktaş taraftarı başta Mustafa Denizli olmak üzere tüm futbolculara sevgi gösterisinde bulunarak, tüm başarısızlıklara rağmen onlara sahip çıktı. ”Urfanın etrafı” diyerek Fenerbahçe'ye gönderme yapan, Karabükspor’a “hoş geldin” jesti yapan Beşiktaş taraftarı “Fenerli, Cimbomlu topçu istemiyoruz” diyerek de yönetime mesaj yolladı. Geçen yıl yaşanan Mehmet Yozgatlı transferi akıllardayken, Beşiktaş yönetiminin erken açıkladığı Quaresma transfer teşebbüsü taraftarı mutlu etse de, bu transferin gerçekleşmemesi halinde Beşiktaş’ın spor kamuoyu önünde nasıl değerlendirileceği iyi hesaplanmalı.

Sözleşmesi devam eden yabancı futbolculardan kurtulmak, yeni transfer yapmak aynı zamanda maddi problemlerle uğraşan Beşiktaş yönetimi için gelecek sezonu planlamak hiç kolay değil. Hele hele Tabata ve Nihat transferlerinde görüldüğü gibi hesapsız pahalı transferler bir şey kazandırmıyor. Beşiktaş gelecek yılı planlarken mevcut kadrodan Bobo, Tello, Holosko, Ernst ve Sivok gibi yabancıları mutlaka kadroda tutup, bu yılı boş geçiren Nihat ve takımın cengaver futbolcusu İbrahim Toraman liderliğinde, yerli takviyelerle mücadele gücü yüksek futbolculardan oluşan bir takım oluşturulmalı.

NADİ AKSOY [email protected]

09.05.2010


 

Potada Trabzonspor fırtınası

TRABZONSPOR Basketbol Takımı, TB2L Final Grubu’nda ilk ikide yer alıp gelecek sezon Beko Basketbol Ligi’nde yer alma hakkını elde etti.

Antrenör Alaeddin Yakan, Beko Basketbol Ligi'ne renk katacaklarını belirterek, ''Karadeniz ve doğudaki basketbol için örnek bir davranış olacak. Karadeniz insanı agresif yapıya sahiptir, mücadeleci sporları çok sever. Basketbol onlara yakışıyor. Seneye bütün salonlar Trabzonspor sayesinde dolacak. Belki de biz diğer Anadolu kulüplerine örnek teşkil edeceğiz. Bu, Türk basketbolunun gelişimi için güzel. Trabzonspor önümüzdeki yıl Beko Basketbol Ligi'nde ilk 5'e oynamak zorundadır" şeklinde konuştu.

09.05.2010


 

İngiltere'de şampiyonluk düğümü bugün çözülüyor

İNGİLTERE Premier Lig'de bugün sezonun şampiyonu belli oluyor. Ligin son haftasına 83 puanla lider giren Chelsea, sahasında hiçbir iddiası bulunmayan 15. sıradaki Wigan Athletic'i ağırlayacak.

''Maviler'', Stamford Bridge Stadı'ndaki karşılaşmayı kazanmaları halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Rus işadamı Roman Abramovich'in sahibi olduğu Chelsea, daha önce 1954-55, 2004-05 ve 2005-06 yıllarında şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Lider Chelsea'yi 1 puan geriden takip eden Manchester United ise sahasında milli futbolcu Tuncay Şanlı'nın da formasını giydiği Stoke City ile karşı karşıya gelecek. Bu maçtan galibiyetle ayrılmak zorunda olan ''Kırmızı Şeytanlar'', Chelsea'nin yenilmesini bekleyecek. Geçen sezonun şampiyonu Manchester United, Liverpool ile birlikte 18'er kez şampiyon olarak ligde en fazla bu sevinci yaşayan iki takımdan biri. Chelsea'nin yenilmesi, Manchester United'ın ise berabere kalması halinde iki takımın puanları eşitlenecek. Bu durumda genel gol averajı daha iyi olan Chelsea, şampiyonluğunu ilan edecek.

09.05.2010


 

Basketbolda Avrupa'nın en büyüğü belli oluyor

BASKETBOLDA Avrupa'nın kulüpler bazında en büyüğü bugün belli olacak. Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen ULEB Avrupa Ligi dörtlü final organizasyonun finalinde İspanya'nın Regal Barcelona ile Yunanistan'ın Olympiakos takımları karşı karşıya gelecek.

Organizasyonda yarı finalde Regal Barcelona, Rus temsilcisi CSKA Moskova'yı 64-54, Olympiakos da Sırp ekibi Partizan'ı, normal süresi 67-67 biten maçta, uzatmada 83-80 yenerek finale yükseldi. Regal Barcelona ile Olympiakos arasındaki final maçı bugün TSİ 22.00'de başlayacak. Bu maç öncesinde TSİ 19.00'da CSKA Moskova ile Partizan üçüncülük için sahaya çıkacak.

09.05.2010


 

Efes'le Beşiktaş play-off serisinde ilk maça çıkıyor

BEKO Basketbol Ligi'nde Efes Pilsen ile Beşiktaş Cola Turka arasındaki play-off yarı final serisinde ilk maç bugün yapılacak.

Efes Pilsen'in sahası olan Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 15.00'de başlayacak. Toplamda 3 galibiyete ulaşan takımın finale yükseleceği yarı final serisine, normal sezondaki her iki maçı da kazanan Efes Pilsen 1-0 önde başlayacak. Serinin ikinci maçı 12 Mayıs Çarşamba günü Beşiktaş Cola Turka Arena'da oynanacak. İlk iki maçta sonuç alınamazsa üçüncü maç 14 Mayıs Cuma günü yine Beşiktaş Cola Turka Arena'da, gerekirse dördüncü maç ise 17 Mayıs Pazartesi günü Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda yapılacak.

09.05.2010


 

‘Küçük Şifo’ toprağa verildi

300 bin kişide bir rastlanan SSPE hastalığına yakalanan ve önceki gün hayatını kaybeden Beşiktaş taraftarı ''Küçük Şifo'' lakaplı 11 yaşındaki Mehmet Uzun Antalya'da toprağa verildi.

Muratpaşa Camisi'nde kılınan cenaze namazına, Mehmet Uzun'un ailesinin yanısıra Çarşı Grubu üyeleri de katıldı. Beşiktaşlı taraftarlar, Mehmet Uzun'un fotoğrafının yer aldığı posteri tabutun üzerine koydular. Mehmet Uzun'un babası Abdülkerim Uzun cenaze töreni esnasında ayakta durmakta güçlük çekerken, küçük Mehmet'in giydiği Beşiktaş formasını yakınlarının desteğiyle yürüyerek tabutun üzerine koydu.

09.05.2010


 

TÜRKCELL SÜPER LİG'DE BUGÜN

16.00 Kayserispor-İstanbul B.Bld. (Kadir Has)

20.00 Kasımpaşa-Diyarbakır (Recep Tayyip Erdoğan)

20.00 Eskişehirspor-Sivasspor (Eskişehir Atatürk)

20.00 Ankaragücü-Fenerbahçe (Ankara 19 Mayıs)

10 Mayıs Pazartesi:

20.00 Trabzonspor-Denizlispor (İstanbul Olimpiyat)

09.05.2010


 

BANK ASYA 1. LİGDE BUGÜN

15.00 Samsunspor-Orduspor (Samsun 19 Mayıs)

15.00 Gaziantep B.B.-Dardanelspor (GASKİ Tesisleri)

15.00 Hacettepe-Mersin İdmanyurdu (Cebeci İnönü)

15.00 Giresunspor-Kartalspor (Giresun Atatürk)

15.00 Kocaelispor-Çaykur Rizespor (İsmetpaşa)

09.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım