23 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Bir uçak kazası da Hindistan’da

Hindistan’ın Mangalore havaalanında pisti ıskalayarak yere çarpan Air India Express havayolu şirketine ait uçakta toplam 166 kişi olduğu ve uçaktakilerden 8’inin sağ kurtulduğu bildirildi. Kazadan sağ olarak kurtulan bir kazazede, uçağın yere yumuşak bir şekilde dokunduğunu, ancak 15 saniye sonra titremelerle sallanarak 2 parçaya ayrılıp alev aldığını söyledi.


İngiltere Afganistan’dan çekilecek

Afganistan’ı ziyaret eden yeni İngiliz koalisyon hükümetinin Savunma Bakanı Liam Fox, The Times gazetesine yaptığı açıklamada İngiliz askerlerinin “13

"Irak'ın işgali hataydı"

İngİltere’de muhalefetteki İşçi Partisi’nin yeni liderliği için adaylığını koyan Ed Miliband ve Ed Balls, Irak’ın 2003 yılında işgal edilmesini kınaya


  Kabil’de 12 kişi öldürüldü

Afganİstan’In başşehri Kabil’in güneyinde, Amerikan askerlerinin bomba yerleştirmeye çalışan iki militanı tespit etmesinden sonra açılan ateşte 12 kişinin öldüğü bildirildi.


  Barzani: Kerkük’te taviz vermeyiz

Irak Bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Kerkük için daha kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirterek, Kerkük’ün kimliğini değiştirmek isteyenler ile hiçbir uzlaşı sağlamayacaklarını söyledi.


  Cannes’ta Haiti için yardım müzayedesi

Fransa’da devam eden Cannes Film festivalinde, depremin vurduğu Haiti’ye yardım müzayedesi düzenlendi.


  Gazze gemileri yola çıktı

Gazze'ye yardım götürecek gemiler, Sarayburnu'ndan demir aldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği törene tanınmış simalar da katıldı. Türkiye'den ayrılan gemiler, uluslararası sularda diğer ülkelerden gelecek gemilerle birleşecek. Gemiler, oluşturulacak filo ile Gazze'ye ulaşacak.


  Eroğlu: Bize değil Rumlara baskı yapılmalı

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs sorunun çözümü için artık kendilerine değil, Rumlara ‘’anlaşın’’ baskısı yapılması gerektiğini söyledi.


  Rum tarafından liman cevabı

KIbrIs Rum yönetimi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun önceki gün yaptığı, KKTC’nin 3 limanının açılmasına karşılık, Türkiye’nin Tüm limanların Rumlara açılması önerisinin ‘’kabul edilmesinin söz konusu olmadığını’’ açıkladı.


  Kırım Tatarları acı hatıraları andı

KIrIm Türklerinin, katliama dönüşen sürgünlerinin 66. yılı İzmir Kırım Derneği’nin düzenlediği konferansta anıldı.


  Almanya, Afganistan’da kalmaktan yana

Almanya Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg, yabancı ülke askerlerinin Afganistan’dan hızlı bir şekilde çekilmemesi konusunda uyarıda bulundu.


  Somali yalnız değil

DIşİşlerİ Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, Conrad Otel’de Somali Konferansına ilişkin basına yaptığı açıklamada, Türkiye ile Somali arasında tarihten gelen bir dostluk bağının olduğunu, bu nedenle Somali konferansının düzenlendiğini kaydetti.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.