23 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

CHP’de yeni dönem

Dün 33. Olağan Kongresini yapan CHP’de yeni dönem başladı. Kemal Kılıçdaroğlu, 1246 delegenin imzası ile CHP Genel Başkan adayı gösterildiği kongrede başkan seçildi. Konuşmasına Baykal'a komplo kurulduğunu ve bunu ortaya çıkaracaklarını belirterek başlayan Kılıçdaroğlu, CHP'nin kuva-yı milliye olduğunu savundu.


Rahşan Ecevit’e ağır suçlama

DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit’in CHP 33. Olağan Kurultayı’na katılıp Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermesine DSP’den tepki geldi.

Deniz Baykal’ın eline elma şekeri verdiler

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Genel başkanlığa lâyık görmeyenler cumhurbaşkanlığına mı layık görecek. Baykal’ın eline bir elma şekeri verdile


  Çelik: Duyduklarımız dehşet verici

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, son dönemlerde ortaya çıkan ses kayıtlarına ilişkin “Duyduklarımız gerçekten dehşet vericidir” dedi.


  Erdoğan’dan 26 lidere mektup

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, İran’ın nükleer programıyla ilgili 26 ülke liderine mektup gönderdi.


  Ergenekon mahkemesinde ihtilâf sürüyor

Ergenekon ana dâvâsı ile birleşen Ergenekon dâvâlarında tahliye taleplerinin reddine karar veren iki üye hakimin tersine, oy çokluğuyla alınan kararda birçok sanığın tahliye edilmesi gerektiği yönünde karşı oy kullanan Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, çoğunluk kararına muhalefet ettiği günden bu yana mahkemenin aldığı kararları okumuyor.


  Çelikkol merkeze alındı

DIŞİŞLERİ Bakanlığında yapılan atamalarla Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Halil Akıncı ve İsrail ile yaşanan “alçak koltuk krizi” ile gündeme gelen Tel Aviv Büyükelçisi Ahmet Oğuz Çelikkol merkeze alındı.


  Gül, Kazakistan’a gidiyor

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in dâveti üzerine 23-26 Mayıs tarihleri arasında bu ülkeye resmi ziyarette bulunacak.


  Erdoğan: Maden kazası abartıldı

TOBB Genel Kurulunun açılışında konuşmasında maden ocağı kazasına da değinen Başbakan Erdoğan,”Sanki Türkiye’de ilk defa, örneğin, bir grizu patlaması oluyor. Sanki ilk defa bir maden kazası oluyor gibi bu meselenin nasıl abartıldığını gördük, gördünüz” ifadelerini kullandı.


  Ekonomi için de yeni anayasa

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sadece siyaseten değil, ekonomik ve toplumsal olarak da yeni ve çağdaş bir anayasaya ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Katılımcı bir yönetim anlayışı getiren, hak ve özgürlükleri koruyan, çağdaş bir anayasamız ve herkesin güvendiği bir yargı sistemimiz olmadan, 2023 yılındaki hedeflerimize ulaşamayız” dedi.


  Gerçekçi bir bakış açısı değil

mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘’sırf politik mesaj olsun diye, mesela işsizliği çözmek adına TOBB üyelerine birer işçi almalarını sipariş vermek sorunlarımıza gerçekçi bir bakış olmadığı gibi, bu anlayışın bir asır sonra ülkemizi getirdiği nokta da ortadadır’’ dedi.


  Ban Ki-mun: Kıbrıs’ta çözüm için destek sürecek

Bırleşmış Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ‘’Kıbrıs’ın geleceği için BM gerektiği her zaman destek vermeye devam edecek.


  Yetiştirme yurdunda korkutan yangın

Samsun’da kız öğrenci yurdunda çıkan yangında binada mahsur kalan ve baygın bulunan iki kız öğrenci hastaneye kaldırıldı.


  Doğan Medya yakınında bombalı paket

Bağcilar’da bulunan bir şüpheli paketten bomba düzeneği çıktı.


  Otobüs şarampole yuvarlandı: 11’i ağır 34 yaralı

Çankiri’nin Çerkeş ilçesinde Gürcistan uyruklu turistleri taşıyan otobüsün şarampole devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 11’i ağır 34 kişi yaralandı.


  Dikili’de 37 kaçak yakalandı

İzmır’ın Dikili ilçesinde yasa dışı yoldan yurt dışına gitmeye çalışan yabancı uyruklu 37 kişi yakalandı.


  Şehit yakınlarına Devlet Övünç Madalyası

Kirikkale’de, aralarında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın kuzeni Erkut Babacan’ın da bulunduğu 3 şehidin yakınlarına Devlet Övünç Madalyası verildi.


  Ödevleri öğenciler yapsın

İlköğretİmde uygulanan performans ödevlerinin, öğrencilerden çok veliler yaptığı için tam anlamıyla amacına ulaşamadığı bildirildi.


  Yeni Asya Medya Grup’un kalbi Nevşehir’de attı

Kozaklı ilçesinde bulunan Divaibis Termal Otel’de geniş bir katılımla yapılan toplantı, büro temsilcilerimiz, neşriyat sorumlularımız ve müessese yöneticilerinin buluşmalarına vesile oldu.


  Hac kur'aları 26 Mayıs’ta çekilecek

Dİyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, hac kur'alarının 26 Mayıs’ta çekileceğini belirterek, ‘’Bu yıl Türkiye’ye verilen hac kontenjanı 74 bin kişi.


  ‘Okul Sütü Projesi’yle 4 bin çocuk 250 ton süt içti

Türkİye’de Dünya Süt Günü ‘Okul Sütü Projesi’yle kutlandı. Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı hayata geçirilen projeyle, 4 bin çocuğun 250 ton süt içtiğini açıkladı.


  8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları başlıyor

Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, 120 ülkeden 750 öğrenciyi sevgi, dostluk ve kardeşlik için buluşturuyor.


  Deniz Feneri’nden Gazze’ye 200 bin lira yardım

Denİz Feneri Derneği, Gazze’ye toplam tutarı 200 bin lirayı bulan 40 prefabrik ve muhtelif yardımlar gönderiyor.


  Hatay birincisi İskenderun’dan çıktı

İskenderun Müftülüğü’ne bağlı Kemal Seher Özken Kur’ân kursunda okuyan Hatice Çapar, ilçelerin katıldığı yarışmada il birincisi oldu.


  Köydeki lezzet korunacak

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünün Birleşmiş Milletler (BM) destekli projesinde, proje elemanları, Türkiye’yi karış karış gezerek, kuraklığa, yüksek tuzluluk oranı ve hastalıklara dayanıklı, yüzde 100 tabiî sebze ve meyve tohumlarını toplayıp koruma altına alıyor.


  Balıklıgöl’de tirit ziyafeti

ŞANLIURFA’DA ‘’Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları’’ faaliyetleri çerçevesinde binlerce kişiye tirit (et suyuna kızartılmış ekmek konularak yapılan yemek) dağıtıldı.


  Sarıkamış’ta yaban kedisi görüldü

KARS’IN Sarıkamış ilçesinde ilk kez bir yaban kedisi görüldüğü bildirildi.


  Amerikalı 13 yaşındaki genç Everest’e tırmandı

HENÜZ 13 yaşında olan Amerikalı Jordan Romero, Everest’in zirvesine ulaşan en genç dağcı unvanını aldı.


  Osmanlı çeşmeleri sergisi açıldı

“BEZEMELERİ ve Minyatürleriyle Osmanlı Çeşmeleri’’ sergisi, Dolmabahçe Sarayı Camlı Köşk’te ziyarete açıldı.


  Almanya’da Osmanlı eserlerine ilgi büyük

ALMANYA’NIN Dresden şehrinde Mart başında açılan “Türckische Cammer” adlı Osmanlı sergisini açılışından bu yana 100 binden fazla kişinin ziyaret ettiği bildirildi.


  Narlıdere’de çiçekler açtı

NARLIDERE Belediyesi Gençlik ve Çiçek Festivali’nin son gününde en güzel çiçek yarışmasında, çiçek coşkusu yaşandı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.