23 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya yeniden kuruluyor

Ekonomıde dünya yeniden kurulurken, batılı ülkelerin sürekli ağırlık kaybettiği dünyanın büyük ekonomileri içinde, gelişmekte olan ülkeler ön sıralara yükseliyor.



Buğdayda ilk hasadı yapan üretici memnun

Türkiye’nin en erkenci buğday hasadının yapıldığı Adana’da, yaklaşık 1 hafta önce başlayan hasatta, ortalama seviyede seyreden verim, üreticiyi sevindiriyor.



Serbest kıyafete 1 yıl erteleme talebi

Okul kıyafeti sektörü, okullarda serbest kıyafet uygulamasının bir yıl daha ertelenmesini istiyor.



Türkiye Finans’a uluslar arası ödül

ABD’nİn önde gelen ekonomi dergilerinden Global Finance, Türkiye Finans’ı ‘’Türkiye’nin En İyi Katılım Bankası’’ seçti.



Emlâk verginizi yatırmayı unutmayın

2010 yılına ilişkin Emlâk Vergisi 1. taksit ödeme süresi 31 Mayıs’ta sona eriyor. Nevşehir Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 2010 yılına ilişkin Emlak Vergisi 1. Taksit ödeme süresinin 31 Mayıs 2010 Pazartesi günü saat 17.00’da sona erdiği belirtildi.



Yabancıların kimlik numarası vergi numarası olacak

Yabanci kimlik numarası bulunan yabancılar için, vergi kimlik numarası olarak yabancı kimlik numarasının kullanılmaya başlanıldığı tarihten itibaren belgelerde vergi kimlik numarası satırına bu numara yazılacak.



Tavuk etinde fiyat uyarısı

Türkıye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, ‘’İhracat artışı ve piknik sezonu, tavuk talebini bir anda artıracağından üretim yetersizliği ortaya çıkabilir.



Güney Afrikalı iş adamları İstanbul’a geliyor

Diş Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), 24-26 Mayıs 2010 tarihlerinde Türkiye-Güney Afrika İş Forumu düzenleyecek. Foruma, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve DEİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Güney Afrika Devlet Başkan Yardımcısı Kgalema Motlanthe başkanlık edecek.



Doğu Karadeniz’in yükünü çay taşıyor

ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, üreticiye geçen yıl toplam 1 milyar 55 milyon lira ödeme yapıldığını bildirdi.



Yeni et ihalesini kazanan firmalar belli oldu

Et ve Balık Kurumu’nun (EBK), et fiyatlarını dengelemek amacıyla dün düzenlediği 8 bin ton kasaplık sığır ithalatı ihalesi sonuçlandı. Kurum, 4 firmanın teklifini uygun buldu.



Rusya’dan gümrük vergisine indirim

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, EurAsEc toplantısı çerçevesinde yaptığı açıklamada, yıl sonuna kadar stratejik alanlarda yabancı yatırım konusunun yeniden ele alınacağını söyledi.



Kül bulutu, kuyumcuları da vurmuş

Antalya Kuyumcular Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ferda Erdem, İzlanda’daki volkan patlamasının, turizm bölgesi Antalya’da kuyumculuk sektörünü de olumsuz etkilediğini bildirdi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.