23 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

İş bulurlarsa köylerinde kalacaklar

FIrat Üniversitesi İnsanî ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yelda Sevim, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde köye geri dönüşlerin başlamasıyla konut, güvenlik, altyapı, su, ulaşım gibi problemlerin önemli ölçüde çözümlendiğini, eğitim, sağlık ve işsizlik sorunlarının da giderilmesiyle köylerde kış aylarında kalanların sayısında artış olabileceğini bildirdi.


OTOPSİ VE ANALİZ NİYE YAPTIRILMADI?

İşçilerin ölümünün ve olayın sebebinin anlaşılabilmesi, “Yanık izi var mı? Karbonmonoksit zehirlenmesi mi oldu? Olduysa hangi saatler arasında oldu?”

İzmir Metrosu 10 yaşında

“Beklİyoruz, bekletmiyoruz” sloganı ile 22 Mayıs 2000’da hizmet vermeye başlayan İzmir AŞ, 10’uncu yaşını çeşitli faaliyetlerle kutluyor.


  Amasya’da keneden bir ölü daha

Amasya’dan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) şüphesi ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edilen 44 yaşındaki çiftçi Zülal Karaçoban kurtarılamayarak önceki gece vefat etti.


  Karpuz üreticisi endişeli

Türkİye’nİn karpuz ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Çukurova’da, bu yıl talebin düşük olması üreticiyi kaygılandırmaya başladı.


  Selden ve dondan zarar gören çiftçilere destek

1 Ocak-15 Mayıs tarihleri arasında sel afetine maruz kalan 17 ilde zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçları bir yıl süreyle ertelenecek.


  Çiftçinin yağmur beklentisi

Hububatta rekolte artışı için bu dönemde beklenen yağışların henüz düşmemesi çiftçiyi tedirgin ederken, Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günler için sağanak yağış müjdesi verdi. Meteoroloji Konya Bölge Müdür Vekili Numan Kayaaslan, Konya ve çevresinde tarım alanlarında beklenen yağışın başlayacağını tahmin ettiklerini söyledi.


  Bingöl ve Muş’ta hafif şiddette deprem

Bİngöl’de hafif şiddetli deprem meydana geldiği bildirildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, saat 05.30’da Bingöl’ün Karlıova ilçesi merkezli, 4,2 büyüklüğünde sarsıntı yaşandı.


  TOKİ’den Ankara’ya 4 yeni konut projesi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Ankara’da, toplam 2 bin 970 konutluk 4 yeni proje daha başlatıyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.