28 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Fatih’in askerleri yeni şehitlik’te

BURSA'NIN İnegöl Belediyesi ile Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nca (TİKA), Fatih Sultan Mehmed’in Bosna’yı fethi sırasında şehit düşen askerlerin mezarlarının bulunduğu şehitliğin çevre düzenlemesi yapıldı.

Travnik Müftüsü Nusret Abdibegoviç, törende yaptığı konuşmada, Ayvaz Dede Şenlikleri’nin yapıldığı bölgede Türkiye’nin katkılarıyla çevre düzenlemesi yapılan şehitliğin açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Fatih Sultan Mehmed’i Türkler kadar Boşnakların da çok sevdiğini vurgulayan Abdibegoviç, ‘’Fatih’in bize emaneti olan bu şehitlerin mezarları yeniden belirgin hale getirildi. Bu bölgede bizler olduğumuz müddetçe Türk izleri hep korunacak ve var olmaya devam edecektir’’ dedi. TİKA Saraybosna Temsilcisi Nezvat Yeşiller de konuşmasında, ‘’İstanbul’u fetheden askerlerin bir kısmının şu anda çevre düzenlemesi yapılan yerde meftun olduğunu’’ vurguladı. Her milletin kahramanları bulunduğunu belirten Yeşiller, ‘’Ancak pek az milletin ortak kahramanı vardır. Fatih Sultan Mehmed Han da, hem bizim hem de Boşnakların kahramanıdır’’ şeklinde konuştu. İnegöl Belediye Başkanı Aktaş da Donyi Vakuf ile ‘’kardeş şehir’’ olduklarını kaydetti. Açılış kapsamında genç kızlardan oluşan ilâhi korosu, sevilen parçalarını seslendirdi. 7

ŞEHİTLİK YENİDEN DÜZENLENİP AÇILDI

Bosna-Hersek’in Donji Vakuf şehrine bağlı Prusaç kasabasında bulunan ve çevre düzenlemesi yapılan şehitliğin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi. Törene TİKA Saraybosna Temsilcisi Nevzat Yeşiller, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Bosnalı yetkililerle Türkiye’den gelen misafirler ve çok sayıda Boşnak katıldı.

BOSNAKLAR AYVAZ DEDE ŞENLİKLERİNDE

COŞTU

BOSNA Hersek’te düzenlenen Ayvaz Dede Şenlikleri’nin 500. yıl etkinlikleri kapsamında ülkenin değişik yerlerinden gelerek Karaula kasabasından yola çıkan atlı birlikler, Donyi Vakuf kentinde binlerce Bosnalı tarafından karşılandı. Şenlikler kapsamında ülkenin çeşitli yerlerinden gelerek ellerinde Osmanlı’yı temsil eden sancaklar, başlarında kırmızı fesleriyle Karaula kasabasından önceki gün yola çıkan atlı birlikler, Donyi Vakuf kentine ulaştı. Yaklaşık 500 attan oluşan birlikleri Donyi Vakuf girişinde şiddetli yağışa rağmen binlerce Boşnak karşıladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Mehteran Takımı da halka konser verdi. Bosnalılar, mehteran takımına alkışlarla sevgi gösterisinde bulundu.

28.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  G-8’den İsrail’e Gazze çağrısı

  Toronto savaş alanına döndü

  Fatih’in askerleri yeni şehitlik’te

  Niyet varsa çözüm olur

  Özgürlükçü gençler heykel istemiyor

  Esad, Chavez’i ziyaret etti

  Afganistan'da 5 NATO askeri öldü

  Kırgızistan, referandum için sandık başına gitti

  Gine’de ilk özgür seçim yapılıyor

  Ailesi, Gilad Şalit için yürüyüş başlattı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.