28 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Kocaman, Dilmen ve Denizli'yi unutmasın

Fenerbahçe'de, teknik direktör Christoph Daum'un ayrılışının ardından biraz da spor medyasının desteği ile beklenen gelişme oldu ve takımın teknik direktörlüğüne Aykut Kocaman getirildi.

Aykut Kocaman'ın bugün takımın toplanmasıyla birlikte görevine başlayacağı, imza töreninin ise salı günü yapılacağı açıklandı. 1995-1996 sezonunun sonunda futbolcu olarak ayrıldığı Fenerbahçe'ye 2009-2010 sezonunda sportif direktör olarak geri dönen ve yeni sezondan itibaren takımın patronu olan Aykut Kocaman'ı zor bir görev bekliyor. Bazı ünlü yorumcular şimdiden Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'ye gelebilecek en ideal teknik adam olduğunu, yeni sezonda çok başarılı sonuçlara imza atacağını ileri sürdü. Bu tür temenniler her sezon öncesi yeni antrenörler için yapılır. Ancak, liglerin başlamasıyla birlikte kaybedilen birkaç maç sonrası takımın kötü gidişatından ilk olarak teknik adam sorumlu tutulup, istifa etmesi için adeta kampanya başlatılır..

Aykut Kocaman, halen sürdürdüğü Sportif Direktörlük ünvanı ile bu sezon transferleri kendisi yapacak. Yönetim, alınacak yabancı oyuncuları yerinde izlenmesi görevini ona verdi. Bu bakımdan Aykut Kocaman antrenörlüğü yanında, yeni transferlerin performanslarından da sorumlu tutulacak. Geçen yıl aktif görev aldığı için takımın bugünkü kadrosunu iyi tanıyor. Eksik bölgelere gerekli takviyeleri yapacağından kimsenin şüphesi yok. Tam yetkili çalışacağı için Daum gibi eli-kolu bağlı olmayacak.

Fenerbahçe Kulübü büyük bir camia. Aykut Kocaman eline geçirdiği bu fırsatı iyi kullanmalı. Bugün olumlu eleştiriler alabilir ama işlerin iyi gitmediği dönemlerde eleştiri oklarının kendisine çevrileceğini hiç unutmamalı. İşte iki güzel örnek. Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Rıdvan Dilmen teknik direktör olarak başladığı 1999-2000 sezonun daha ilk aylarında UEFA Kupasında Macar ekibi MTK önünde alınan şok yenilgi sonrasında istifa ettirildi. Yine 2000-2001 sezonunda göreve gelip Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşıyan Mustafa Denizli, 2001-2002 sezonunun ilk yarısında kötü sonuçlar alınması üzerine görevini bırakmak zorunda kaldı. Aykut Kocaman bu iki örneği her zaman aklında tutmalı. Fenerbahçe'de sürekli patron olmak istiyorsa hep başarılı olmak zorunda. Aksi durumda kaybedilen bir-iki maç onun da sonu olabilir.

EROL DOYRAN [email protected]

28.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Kocaman, Dilmen ve Denizli'yi unutmasın

  Kırkpınar dünyaya açılacak

  ER MEYDANINDA BİR İLK YAŞANDI

  F.Bahçe yeni sezonu bugün açıyor

  Yeni formalar beğenildi

  Daum SKY TV'de Dünya Kupası'nı anlatacak

  Sivasspor bugün topbaşı yapacak

  Dilara 57 kiloda Avrupa Judo Şampiyonu oldu

  Kupa Poljac'a Temmuz'da gidecek

  Marsel'i yenen Hanescu seyirciye tükürdü

  İTALYA FUTBOLU DEVRİME HAZIRLANIYOR

  KUPADA DOPİNGLİ OYUNCU YOK

  FIFA: TOPA ELEŞTİRİLERİ CİDDİYE ALDIK

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.