08 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

AYKUT HEDEFİNE ULAŞTI

FENERBAHÇE ile olan sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen Alman teknik direktör Christoph Daum, sarı-lacivertli yönetimden hiçbir zaman destek görmediğini söyledi.

Sütlüce'deki Miniatürk'te basın toplantısı düzenleyen Daum, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım tarafından birçok konuda haksız yere eleştirildiğini ifade ederek, ''Fenerbahçe'yi daha ileri götürebilmek için çalıştım. Fakat Fenerbahçe yönetiminden hiçbir zaman destek görmedim'' dedi. Geçen sezon sportif direktör olan Aykut Kocaman ile her zaman çok iyi ilişkiler içinde olmaya çalıştığını anlatan Alman teknik adam, şöyle devam etti:''Bu maalesef kolay olmadı. Aykut benim için çok iyi bir profesyonel antrenördür. Kendisi bu antrenörlük duygularından hiçbir zaman kurtulamamıştır. Devamlı antrenör olarak hareket etmiştir. Hiçbir kulüp iki antrenör tarafından yönetilemez. Şu anda Aykut hedefine varmış vaziyette, antrenör oldu. Türkiye'de şampiyon olmasını ve Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını temenni ederim.''

Fenerbahçe Kulübü'nün büyük imkanlara sahip olduğunu kaydeden Daum, ''Bundan sonraki başarılara ben de katkıda bulunmak isterdim, fakat şartlar buna izin vermedi. Fenerbahçe yönetiminden sözleşmemi feshettikleri gibi antrenörler Holger Gehrke ve Ayhan Tumani'ye de aynı olanakları sağlamalarını temenni ediyorum. Sözleşmemi feshederken Fenerbahçe'yi sevdiğim için çok büyük miktarda fedakarlık yaptım'' şeklinde konuştu. Aziz Yıldırım'ın kendisiyle devam etmek istememe kararını saygıyla karşıladığını anlatan Daum, ''Aykut çok iyi bir hoca. Türkiye'de uzun süre antrenörlük kariyeri var. Aykut'un Fenerbahçe'ye uygun bir antrenör olduğuna inanıyorum'' dedi.

Fenerbahçe'nin 3-4 takviyeyle Şampiyonlar Ligi'ne katılmaması ve önümüzdeki sezon şampiyon olamaması için hiçbir sebep olmadığını belirten Alman çalıştırıcı, ''Bunları Aykut'un planladığını mı düşünüyorsunuz'' şeklindeki soru üzerine, böyle bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti. Son 2-3 haftada idari menajer Hasan Çetinkaya vasıtasıyla Aykut Kocaman'a ulaşmaya çalıştığını belirten Daum, ''Aziz Yıldırım'a da söyledim, yazılı başvuru da yaptım ama böyle bir toplantı hiçbir zaman gerçekleşmedi'' diye konuştu. Galatasaray maçında futbolcularla gerginlik yaşadığı şeklindeki haberlerle ilgili bir soruya Daum, şu cevabı verdi: ''Maçtan sonra o olay yaşandı. Futbolculara tüm kararları başkanın ve antrenörün alacağını söyledim. Bütün futbolcular benden özür diledi. Futbolcularımla her zaman iyi ilişkiler içindeydim. Tabi i ki memnun olmayan oyuncular olmuştur.'' Bir soru üzerine kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın hiçbir zaman takım kurgusuna karışmadığını anlatan Daum, Yıldırım'ın sadece futbolculara katkıda bulunabilmek için soyunma odasına indiğini söyledi.

YAŞADIĞIM EN BÜYÜK SORUN

Alman çalıştırıcı, ''Şampiyonluğun kaçmasının sorumlusu kim'' şeklindeki soru üzerine, ''Son maçta hepinizin gördüğü gibi yeteri kadar gol atabilme şansımız vardı. Trabzonspor ile 100 tane o şartlarda maç yapsak, 99'unu galibiyetle bitirirdik. Maalesef o maç berabere bitti'' şeklinde konuştu. Daum, bir soru üzerine, ''Benim yaşamış olduğum en büyük sorun, Aziz Bey ile Türkçe konuşamamaktı. Çünkü Aziz Yıldırım ile anlaşabilmek için onunla aynı lisanı konuşmak gerekiyor. Aziz Yıldırım'ın Aykut ile direkt konuşabilme imkanı olduğu için herhalde bundan sonra her şey daha kolay olacaktır'' dedi.

TÜRKİYE'DE ÇOK GÜZEL HATIRALARIM VAR

Alman teknik adam Daum, İstanbul Olimpiyat Stadı'nın minyatürü önünden başladığı Miniatürk gezisinde sırasıyla Pamukkale, Kapadokya, Aspendos, Sümela Manastırı, Bursa Ulu Camii, Şanlıurfa Halil-ür Rahman Camii ve Balıklı Göl, Anıtkabir ve Boğaziçi Köprüsü'nün minyatürlerinin önünde fotoğraf çektirerek, bu yerlerle ilgili bilgilerini ve yaşadıklarını gazetecilerle paylaştı.

08.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  AYKUT HEDEFİNE ULAŞTI

  Guiza ne olacak?

  Süper Kupa 7 Ağustos'ta

  Kadir Has'ın çimi yenilendi

  Preldzic için pazarlık yok

  Banvit'e Avrupa müjdesi

  Maradona'nın heykeli dikilecek

  Hollanda finalde kimi istedi?

  Mesut Özil reklâm filminde yaşlandı

  Özil Arsenal'e mi?

  Efes ve Fenerbahçe'nin rakipleri belli oluyor

  Sağlam: Acı ama gerçek, şehirden tek katkı olmadı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.