08 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Guiza ne olacak?

Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Aykut Kocaman'ın son açıklamaları yeni sezonda İspanyol forvet Daniel Guiza ile pek çalışmak istemediğini ortaya koydu.

Guiza için, "Kendisiyle sorunları var" şeklindeki sözleri sorumlu bir teknik adama yakışmadı. Ona yakışan, odasına çağırıp, problemlerinin çözümüne katkıda bulunacak sıcak yaklaşımlar üretmekti. Zaten içine kapanık ve duygusal olduğu için takım içinde fazla arkadaşı olmayan Guiza'ya samimi ve sevgi ile yaklaşmak gerekir. Spor sayfalarında hergün kendisi hakkında gitti-gidiyor gibi moral bozucu haberleri görmek sinirlerini yıprattığı bir gerçek. Guiza, Fenerahçe'den ayrılıp, yeni bir ülkede futbol yaşantısını sürdürmek düşüncesinde olabilir. Maalesef bizim spor medyası masa başında hazırladığı hayali haberlerle istediği futbolcuyu yerin dibine sokabiliyor. Guiza da istenmediğinin farkında. Takım arkadaşları 10 gündür antrenmanlarda çift kale maç yaparken, o sadece düz koşu yapmakla yetiniyor. Buradaki amacı, Avrupa'ya olabilecek bir transfer ihtimali karşısında sakatlanmadan yeni takımına gitmek olabilir.

Aykut Kocaman'ın kafasında forvette Gökhan Ünal ve Semih Şentürk'ü çift forvet oynatma düşüncesi yatıyor. Bu yüzden Daniel Guiza'nın gitmesi durumunda fazla bir şey kaybetmeyeceğini düşünüyor. Zaten, transferi gündemde olan yabancı futbolcunun forvete mücadelesi ile güç katacak birisi olması için yönetime özellikle tavsiyelerde bulunuyor. Fenerbahçe, Aragones ve Daum döneminde tek forvet sistemi yüzünden başarılı olamadı. Atağa kalkındığında kalabalık rakip savunma karşısında orta sahadan yeterli destek gelmediği için pozisyonların çoğu başlamadan bitmek zorunda kaldı. Kocaman, geçen sezon bu eksikliği gördü ve yeni sezonda aynı sıkıntıları yaşamamak için medyada bazı yazarların desteğini alarak takımı çift forvetle oynatacağını açıkladı.

Başkan Aziz Yıldırım'ın, Rusya'nın CSKA takımında oynayan Caner Erkin'i Fenerbahçe'ye kazandırmasını isabetli buluyoruz. Geçen yıl Galatasaray'da kiralık oynadığı maçlarda vasatın üzerine çıkamayan Caner gençliği ve enerjisi ile milli takıma seçildi. Andrei Santos ile birlikte sol kanada bir canlılık getirecek. Hem forvete dönük, hem de savunma ağırlıklı oynaması Aykut Kocaman'a alternatif seçenekler sunması açısından faydalı bir transfer olarak gördüğümüzü söyleyebiliriz.

EROL DOYRAN [email protected]

08.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  AYKUT HEDEFİNE ULAŞTI

  Guiza ne olacak?

  Süper Kupa 7 Ağustos'ta

  Kadir Has'ın çimi yenilendi

  Preldzic için pazarlık yok

  Banvit'e Avrupa müjdesi

  Maradona'nın heykeli dikilecek

  Hollanda finalde kimi istedi?

  Mesut Özil reklâm filminde yaşlandı

  Özil Arsenal'e mi?

  Efes ve Fenerbahçe'nin rakipleri belli oluyor

  Sağlam: Acı ama gerçek, şehirden tek katkı olmadı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.