10 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Türkiye'nin en büyük salonu Dünya Şampiyonası'na hazır

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'de 28 Ağustos-12 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Final Grubu maçlarının oynanacağı Sinan Erdem Spor Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ataköy'deki salonda Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, (A) Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay ve aday kadroda bulunan Kerem Tunçeri ile birlikte salonu gezen Topbaş, salon hakkında bilgiler verdi.

16 BİN KİŞİLİK YENİ SALON YAPILACAK

Topbaş, Türkiye'nin en büyük salonu olan Sinan Erdem Spor Salonu'nun Dünya Şampiyonası için hazır olduğunu ifade ederek, ''Dünyanın en önde gelen basketbolcuları ve takımları burada olacaklar. Dünyanın nabzı burada tutulacak. Bundan dolayı gurur duyuyoruz. İstanbul halkına yakışır bir spor salonu sahibi olduk. İnşallah milli takımımız burada final oynar'' dedi. Kadir Topbaş, İstanbul'a bir salon daha yapacaklarını ifade ederek, ''İstanbul'da Olimpiyat Atletizm Salonu'na da ihtiyaç var. 16 bin kişilik salon yapılacak. Bayrampaşa'da da Olimpik Yüzme Havuzu yapılıyor. İstanbul artık olimpiyat düzenlemeyi hak ediyor'' şeklinde konuştu.

SİNAN ERDEM'İN ÖZELLİKLERİ

Yapımına 1993 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) tarafından başlanılan tesisi, GSGM 2008 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etti. Sinan Erdem Spor Salonu, 17 yıl sonra bu yılın mart ayında tamamlandı ve 71 milyon 40 bin TL'ye mal oldu. Ataköy'deki tesis, 15 bin 600 seyirci kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise üçüncü büyük spor salonu olma özelliğini taşıyor.

10.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  CANA G.SARAY'DA LİDERLİK YAPACAK

  Türkiye'nin en büyük salonu Dünya Şampiyonası'na hazır

  LeBron James Miami Heat'i seçti

  Emre-Kazım önce tartıştı, sonra barıştı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.