10 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

AB: Olumlu, ama yetersiz

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre, Anayasa Mahkemesinin kısmî iptal kararını “ustaca orta yol çözüm” olarak nitelendirerek, “Bu sınırlı reform ülkenin demokratikleşmesinin önünü açsa da 1982 Anayasasının antidemokratik ruhunu değiştirmemektedir” değerlendirmesinde bulundu.


MİLLî İRADE HAKİM OLMALI

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfının çağrısı ile toplanan STK'lar, bir sonuç bildirisi yayınlayarak, millî irade üzerindeki vesayetin ancak yeni bir a

Halkın yetkisi elinden alınıyor

SELÇUK Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Atar, Anayasa Mahkemesinin, Anayasa değişikliğine ilişkin kıs


  Kur’ân Kursu baskını Kıbrıs’a yakışmıyor

uzey Kıbrıs’ta öğretmen sendikasının din eğitiminin verildiği kurslara yaptığı olumsuz baskın görüntülerinin çok arızî bir durum olduğunu belirten Bardakoğlu, “Kıbrıs’ın asıl çizgisini ve ihtiyacını yansıtmadığını düşünüyorum” diye konuştu.


  Bağış: Profesyonel bir ordu gerekiyor

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ‘’Uzun vadede profesyonel bir orduya kavuşmamız gerektiğine inanıyorum’’ dedi.


  Başbuğ hakkında suç duyurusu

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Kayseri eski Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz dâvâsındaki mağdur avukatı Tahir Elçi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ hakkında hazırladığı suç duyurusu dilekçesini Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.


  Memur maaş katsayıları değişti

Bakanlar Kurulu, 2010 yılının birinci yarısına ilişkin yüzde 1,06’lık enflasyon farkı ve yüzde 2,5’luk Temmuz ayı zammı kapsamında memur maaş katsayılarını yeniden belirledi.


  Tecrit iddiaları asılsız

Avrupa Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi, terör örgütü başı Abdullah Öcalan’ın mahkûmiyet şartlarının uluslar arası standartlara uygun olduğunu ve tecrit iddialarının geçerli olmadığını açıkladı.


  Teröristler araç yaktı

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde bir grup terörist, durdurdukları minibüsü yaktı.


  Emekli albay eşi ve kızını öldürdü

Keçıören’de meydana gelen olayda emekli albay, eşini ve kızını öldürdü, bir kızını da ağır yaraladı.


  9 bin 406 öğretmen atandı

MıllÎ Eğitim Bakanlığı (MEB), 9 bin 406 kadroya sözleşmeli öğretmen görevlendirdi.


  Harçlara enflasyon zammı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Bakanlar Kurulunca belirlenecek üniversite harçlarına gelecek eğitim-öğretim yılı için enflasyon oranı kadar zam teklif edileceğini bildirdi.


  Gönüller Mi’rac’ta coştu

Mİ'raC Kandili başka mukaddes şehirler Mekke ve Medine şehirler olmak üzere dünyadaki birçok şehirde kutlandı. Mekke’de dünyanın her yerinden hem umre hem de Mi'rac Kandilini bir arada kutlamak isteyen yaklaşık 500 bin kişi gece boyunca Kâbe’yi doldurdu.


  SELİMİYE DOLDU TAŞTI

İstanbul Müftülüğü’nce, Mi'rac Kandili dolayısıyla Sultanahmet Camiinde Kur’ân-ı Kerim ve mevlit okutuldu. Sultanahmet Camii’ne gelen çok sayıda vatandaşın ve Müslüman turistlerin dinlediği mevlidin ardından, topluca dua edildi.


  Öğrenci pansiyonuna saldırı

MİLLî Eğitim Bakanlığının ‘’Gönül Köprüsü’’ projesi kapsamında Sivas’a gelen öğrencilerin kaldığı bir lisenin pansiyonunun girişine molotof kokteyli atıldı.


  Postacılardan “yazlık kıyafet” protestosu

Haber-Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Yaşar Polat, PTT tarafından postacıların yazlık kıyafetlerinin verilmediğini ileri sürerek, bu durumu protesto ettiklerini söyledi.


  AGİD’den yaz Kur’ân kurslarına destek

Merkezİ İstanbul’da bulunan Adıyaman Genç İşadamları Derneği (AGİD), Yaz Kur’ân Kurslarında eğitim gören çocuklara dağıtılmak amacıyla başlattığı Kur’ân-ı Kerim ve Cüz kampanyası başarıyla tamamlandı.


  30 yeni zabıta iş başı yaptı

30 kİşİden oluşan yeni zabıta ekibi Yardımcı Zabıta olarak Beykoz Belediyesi’nde göreve başlaydı.


  Çakmakla oyunda faciadan dönüldü

Adana’da evde bulduğu çakmakla oynayan 5 yaşındaki çocuk, gömleğinin tutuşması sonucu ağır yaralandı.


  Polis karakoluna taciz ateşi: 4 yaralı

Muş’un Varto ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince polis karakoluna açılan taciz ateşinde 4 polis memuru yaralandı.


  Srebrenitsa’da barış yürüyüşü

Bosna-Hersek’tekİ savaşta en acı trajedinin yaşandığı Srebrenitsa’dan kaçanların kullandığı “ölüm yolu” olarak bilinen güzergâhta 5 bin kişinin katılımıyla 3 gün sürecek “Barış Yürüyüşü” Nezuk Köyünde başladı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.