13 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Çift diploma yaygınlaşıyor

HEM Türkiye’de hem de yurtdışında okuma olanağı sağlayarak çift üniversite diploması almaya imkan tanıyan yükseköğretim programlarını tercih eden öğrenci sayısı her yıl artıyor.

Üniversitelerde 2003-2004 eğitim-öğretim yılında 305 kişilik kontenjanla uygulanmaya başlayan uluslararası ortak lisans ve yüksek lisans programlarında toplam 1961 öğrenci öğrenim görüyor. Ortak diploma programlarının sayısı YÖK’ün, bu yıl 12 ön lisans programının açılmasını onaylamasıyla arttı. Türkiye’deki üniversitelerde toplam 97 ortak lisans programı bulunuyor. ‘’Öğrencilere iki ayrı ülkede ve üniversitede öğrenim görerek iki diploma sahibi olma, İngilizcelerini geliştirme ve farklı kültürleri tanıma’’ imkânı sağlayan uluslararası ortak programlar bir Türk üniversitesi ile yurtdışındaki bir üniversite tarafından ortak protokolle yürütülüyor. Uluslararası ortak lisans programları, halen çoğunluğu ABD olmak üzere Fransa, Almanya, Hollanda, Avusturya, Rusya Federasyonu, İskoçya, İngiltere, Bulgaristan ve Yeni Zelanda’daki üniversiteler ile açılmış durumda. Kadir Has, Hacettepe, Işık, İstanbul Teknik, Selçuk, Ege, Akdeniz, İzmir Ekonomi, Atatürk, İstanbul, Afyon Kocatepe, Fatih, Uludağ, Yeditepe, Atılım, Haliç, Marmara, Sakarya, İstanbul Aydın, Bahçeşehir, Anadolu, İstanbul Bilgi, Yalova, Dokuz Eylül, Erciyes, Çankırı Karatekin üniversitelerinin yurtdışındaki üniversitelerle ortak lisans programları mevcut. Ayrıca, yurtdışındaki üniversitelerle ODTÜ ve İTÜ ile Celal Bayar, Sabancı, Marmara üniversiteleri ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün ortak doktora programları; ODTÜ, Akdeniz, İzmir Ekonomi, Yıldız Teknik, İstanbul, İstanbul Ticaret, Galatasaray, Yeditepe, Bilkent, Ege, Atılım, İstanbul Teknik, Sakarya, Kadir Has, Bahçeşehir, İstanbul Bilgi, Yalova ve Erciyes üniversitelerinin de ortak yüksek lisans programları faaliyet gösteriyor.

YÖK bu yıl, Fırat, İstanbul Aydın, Uludağ, Çankırı Karatekin, İstanbul Ticaret, Karadeniz Teknik, Bahçeşehir, Gaziantep ve Okan üniversitelerinde toplam 12 ön lisans programı açılmasını kararlaştırdı. Ayrıca, Atılım ve İzmir Ekonomi üniversitelerinin ön lisans programları bulunuyor. Ortak programlar en fazla bilgisayar, makina, yazılım, inşaat ve endüstri mühendislikleri ile işletme, iktisat, İngiliz Dili ve Edebiyatı ile İngilizce öğretmenlikleri alanlarında açılıyor.

13.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Et fiyatlarında artış sürüyor

  Parayı veren belge almasın

  Cari açık üçe katlandı

  TOKİ taksitleri artırıldı

  Akaryakıtta büyük vurgun

  Maliye kampları satışa çıktı

  Türkiye, AB’ye bir an önce girmeli

  Nijeryalıya Türkçe öğrettik, Hakkariliye öğretemedik

  Eksen kayması kaygısı ‘abartılı’

  Sırbistan'la da vizeler kalktı

  Siirt’te bombalı gece

  Türkiye-AB işbirliği konuşulacak

  Malazgirt Cumhuriyet Savcısı istifa etti

  Gerçeker, AYM kararını beğenmedi

  Cumhurbaşkanı Gül: Afrika’ya yakın ilgi göstereceğiz

  Çift diploma yaygınlaşıyor

  Hızlı tren ihalesi 8 Ekim’de

  Kızılay, Gazze’de su kuyusu açtırdı

  Adadaki ağaçlara yüzerek su taşıyor

  Çin’de 100 milyonluk ilk şehir: Henan

  Sabah namazından yatsıya kadar hatim

  Moskova metrosunda cep telefonu kullanılabilecek

  Vatandaş, polise internetten danışıyor

  Dünya daha gençmiş

  Pasifik’te güneş tutulması

  Avustralyalı öğrenciler Anzak Koyunda

  Mahkûmlar çevre ödülü kazandı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.