13 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Dünyanın kralı İspanya

İSPANYOL basını, tarihte ilk defa kazanılan Dünya Kupası'nı manşetlerine taşıyarak, İspanya Milli Takım futbolcularına övgüler yağdırdı.

Marca gazetesi, "Evet, Dünya Şampiyonuz" ifadesini manşette kullanarak, iç sayfasında "Dünyanın kralları! Kupa, olağanüstü bir takımı ve futbolun ustalarını taçlandırıyor" diye yazdı. Marca, "Teşekkürler" başlıklı bir ek yayınlayarak, "Bu taraftar, İspanya'nın Dünya Kupası'nı asla unutmayacak. Tüm İspanya, milli takımın yanındaydı" ifadelerini kullandı. AS gazetesi de "İspanya'dan göğe, Dünya Şampiyonuyuz" başlığı altında, İspanya'nın layık olduğu bir başarı elde ettiğini ve kutlamalar için herkesi sokağa döktüğünü kaydetti. El Pais gazetesi de "Dünya Şampiyonu", "İspanya, futbolun zirvesini ilk kez taçlandırdıktan sonra daha iyimser. Göz kamaştırıcı bir nesil olan Milli Takım, liderliğini sağlamlaştırıyor" yorumunu yaptı. Özellikle Andres İniesta ve İker Casillas'ı öne çıkaran El Pais, kutlamaların tüm İspanya'da sabaha kadar devam ettiğini belirtti. "Buradan sonsuzluğa" başlığını atan El Mundo da "Bu Dünya Kupası bir şeyi gösterdi ki, biz İspanyollar birlikte ortak duyguları hissetmek istiyoruz. Futbolun gücü, iyisiyle kötüsüyle arzularımızı ortaya koyarak, gerçekte nasıl olduğumuzu tüm çıplaklığıyla gösterdi" görüşünü savundu.

ABC gazetesi de "Şampiyonlar. Dünya, İspanya'ya boyun eğiyor. İspanya'nın en güzel tarihi" diyerek, "Dünya Şampiyonluğu'nun İspanya'nın ne kadar birlik olduğunu gösterdiğini" vurguladı. İspanyol basınında maçla ilgili yapılan genel yorumlarda, İspanya'nın Hollanda'ya karşı daha üstün bir futbol oynadığı belirtilerek, Hollandalı De Jong ve Van Bommel'e kırmızı kart vermediği için hakem Webb sert dille eleştirildi. Bu arada İspanya genelinde kutlamalar sabaha kadar sürerken, herhangi bir ciddi olayın çıkmadığı açıklandı.

Başbakan Zapatero ağladı

İSPANYA Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, İspanya Milli Takımı'nın tarihinde ilk defa Dünya Kupası'nı kazanmasıyla ilgili olarak, "Bu zafer, ulusal birlik ve güveni tekrardan elde etmemize yardımcı olabilir" dedi. İspanyol Cadena Ser radyosuna açıklama yapan Zapatero, Hollanda-İspanya finalini ailesi ile birlikte izlediğini ve İspanya'nın kupayı kazanmasının ardından gözyaşlarını tutamadığını söyledi.

13.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünyanın kralı İspanya

  İNİESTA'NIN VEFASI

  İspanya 23.7 milyon avro ödül kazandı

  FIFA ‘Altın Top Ödülü’nü Uruguaylı Forlan'a verdi

  Hollanda'dan hakeme tepki

  Casillas'ın başarısı

  F.Bahçe Guiza'sız Belçika'ya gitti

  G.Saray sahaya çıkıyor

  Trabzonspor'da Teofilo ve Papy vize yüzünden İstanbul'da kaldı

  Sincanlılar güreşe doydu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.