14 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Özel harekâtçı generale hapis

İtalya’da Jandarma Özel Harekât Dairesi Komutanı Tuğgeneral Giampaolo Ganzer, Milano 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 14 yıl hapis ve kamu görevinden men cezasına çarptırıldı.

İtalya’da özel harekât komutanına hapis cezası

İTALYA'DA Jandarma Özel Harekat Dairesi Komutanı Tuğgeneral Giampaolo Ganzer, Milano 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 14 yıl hapis ve kamu görevinden men cezasına çarptırıldı. Mahkeme, 1990-1997 döneminde uyuşturucuyla mücadele operasyonlarında yapılan usulsüzlüklerden dolayı yargılanan subay ve astsubaylardan 15’ini muhtelif hapis cezalarına çarptırırken, 3 zanlı hakkında beraat kararı verdi. Milano 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklanan kararı, 61 yaşındaki Tuğgeneral Ganzer, iki cümlelik bir açıklamayla, “Yargı kararına saygı göstermekten başka çare yok. Gerekçeli kararın açıklanmasını bekliyoruz” diye yorumladı.

Mahkeme, 1990’lı yıllarda Özel Harekat Dairesinde görev yapmasının ardından halihazırda İtalyan Askeri İstihbarat Teşkilatında görevli Albay Mauro Obinu’yu 7 yıl 10 ay hapis, 35 bin Avro para ve kamu görevinden men cezalarına çarptırırken, Assubay Gilberto Lovato da 13 yıl hapis ve 59 bin Avro para cezası aldı. Mahkemenin, zanlıların suçu örgütlü olarak işledikleri yolundaki suçlamayı yerinde bulmayarak, savcılık tarafından istenilen cezalarda önemli oranda indirime gitmiş olması da dikkati çekti.

Savcı Luisa Zanetti, uzun süredir devam eden davanın 14 Nisandaki duruşmasında, “Jandarma Özel Harekat Dairesine bağlı bir grup subay ve astsubayın, bir an önce kariyer yapabilme uğruna, usulsüzlük yapmak üzere örgütlü suç teşekkülü oluşturdukları ve uyuşturucu çetelerine mensup kimi zanlılarla ilişki içerisinde bulundukları” iddiasıyla, Tuğgeneral Ganzer için asgari 27 yıl ve diğer sanıklar için de muhtelif hapis cezası talep etmişti.

14.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Özel harekâtçı generale hapis

  İsrail askeri, Kaddafi’nin gemisini de durduracak

  İsrail’in raporu çöpe atılmalı

  Beşir hakkında soykırım dâvâsı

  Irak’ta bombalı saldırılar: 6 ölü

  Almanya’da IHH yasağına tepki

  İHH: Bizimle ilgisi yok

  Srebrenitsa’nın bütün sanıkları yakalansın

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.