14 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İsrail askeri, Kaddafi’nin gemisini de durduracak

Libya lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Saif El İslâm’ın başkanlığındaki Kaddafi Uluslararası Yardım ve Kalkınma Vakfının desteklediği bir yardım gemisi Gazze’ye doğru yol alırken, İsrail ordusu bu gemiye de müdahale edeceğini bildirdi.

LİBYA lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Saif El İslam’ın başkanlığındaki Kaddafi Uluslararası Yardım ve Kalkınma Vakfı’nın desteklediği bir yardım gemisi Gazze’ye doğru yol alırken, İsrail ordusunun, gemiyi durdurmaya hazırlandığı belirtildi. Vakıf, Yunanistan’dan kalkan Moldova bayraklı yardım gemisinin, herhangi bir müdahalede bulunulmaması durumunda bugün Gazze limanına ulaşmasının hedeflendiğini açıklamıştı. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ise, ilgili dışişleri bakanlarıyla yaptığı görüşmelerde, geminin yükünü Mısır’ın Ariş limanına boşaltmasında mutabık kaldıklarını duyurmuştu. Ancak Kaddafi Uluslararası Yardım ve Kalkınma Vakfı yetkililerinden Yusuf Savani, geminin hedefinin Gazze olduğunu söyledi.

İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesi, İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın, savunmayla ilgili birimlere, herhangi bir müdahalede bulunulmadan önce geminin Gazze karasularına yaklaşmasının beklenmesi tavsiyesinde bulunduğunu yazdı. İsrail Dışişleri Bakanlığı, Mavi Marmara gemisi öncülüğündeki yardım filosu Gazze’ye doğru seyir halindeyken de benzer bir tavsiyede bulunmuş ancak İsrail donanması gemiye uluslararası karasularda baskın düzenlemişti.

Bakanlık hukuk müşavirliğinin, savunma birimleriyle başbakanlığa da gönderdiği tavsiyede, gemiye ait belgelerde yolculuğun son limanının Gazze değil El Ariş’i gösterdiği, Gazze deniz ablukasını kırma niyetinin bulunup bulunmadığının ise belirgin olmadığı ifade edildi. Gemide 2 bin ton insani yardım malzemesiyle 12 mürettebat ve 6’sı Libya vatandaşı 9 yolcunun bulunduğu belirtiliyor. Vakfın, Kaddafi’nin oğluna ait olmasına rağmen Libya hükümeti, “sivil bir örgüt” olarak niteledikleri vakıfla doğrudan bir bağlantıları bulunmadığını kaydetti.

14.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Özel harekâtçı generale hapis

  İsrail askeri, Kaddafi’nin gemisini de durduracak

  İsrail’in raporu çöpe atılmalı

  Beşir hakkında soykırım dâvâsı

  Irak’ta bombalı saldırılar: 6 ölü

  Almanya’da IHH yasağına tepki

  İHH: Bizimle ilgisi yok

  Srebrenitsa’nın bütün sanıkları yakalansın

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.