16 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Libya gemisi, kan akmasın diye Mısır’a demirledi

Gazze’ye 2 bin ton insani yardım ve ilaç götüren Amalthea adlı gemi, Mısır’ın El Ariş limanına vardı. Liman, Gazze sınırına 45 kilometre mesafede bulunuyor.

Liman yetkililerinden Kaptan Cemal Abdül Maksut, ilaçların ve yolcuların Gazze’ye Refah kapısından gireceğini, gıda malzemelerinin Avca’dan geçeceğini kaydetti. Malzemelerin tesliminden, sınırın her iki tarafında görev yapan Mısır Kızılay’ı sorumlu olacak. Yardım malzemeleri Mısır Kızılayı’nın kamyonlarına yüklenecek. Gemideki malzemenin boşaltılmasına kısa süre içerisinde başlanacak. Yardım seferinin organizatörü olan, Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam’ın başkanlığını yürüttüğü vakfın müdürü Yusuf Savani, Gazze’ye doğru yola çıkan geminin rotasını Mısır’ı çevirmesine razı olduklarını belirterek, “Çatışma ve kan akmasına razı olamazdık” diye konuştu. Savani, “Amalthea, kan akıtılmaksızın amacına ulaştı. bu sonuç Filistinliler için bir kazanımdır” dedi. El Ariş / aa

GAZZE’DE DESTEK GÖSTERİSİ

Gazze’ye 2 bin ton insani yardım ve ilaç getirmek üzere yola çıkan, ancak İsrail ordusunun müdahalesiyle yolunu Mısır’ın El Ariş limanına çeviren Libya gemisine destek için Gazze limanında gösteri düzenlendi. Gazze limanında gemiyi karşılama hazırlıkları kapsamında, “Ablukaya Karşı Halk Komitesi” ile aynı amaçlı “Hükümet Komitesi”nce ortaklaşa düzenlenen gösteriye katılanlar, Filistin ve Libya bayraklarını taşıdı.

TURKEL, NETANYAHU’YU DİNLEYECEK

İSRAİL donanmasının, 31 Mayısta Gazze yardım gemilerinden Mavi Marmara’ya düzenlediği ve 9 Türk’ün ölümüne yol açan baskını soruşturmak üzere İsrail tarafından oluşturulan Turkel Komisyonu, 9 Ağustos’ta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu dinleyecek. Komisyon sözcüsü Ofer Lefler’in verdiği bilgiye göre, Netanyahu, kamuya açık yapılacak oturumda komisyonun önünde ifade verecek. Böylece, eski Yüksek Mahkeme yargıcı Yaakov Turkel’in başkanlığındaki komisyonun atandığı 28 Haziran’dan bu yana ilk kez kamuya açık bir toplantı yapılacak. Komisyon, Netanyahu’nun hemen ardından 10 Ağustosta Savunma Bakanı Ehud Barak, 11 Ağustosta da Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi’nin görüşlerine başvuracak.

16.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Libya gemisi, kan akmasın diye Mısır’a demirledi

  ‘Mavi bebek’ ailesine kavuştu

  Obama, Türk-İsrail ilişkilerini önemsiyor

  Mutteki: Görüşmeler Eylülde başlayabilir

  Medvedev: İran daha cesur olsun

  Almanya, trafik kazalarını azalttı

  Sudan’da muhalif gazeteciler hapiste

  Suudi - Irak uçuşları 20 yıl sonra başlıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.