16 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

‘Mavi bebek’ ailesine kavuştu

Geçirdiği shunt ameliyatı sonrasında, değerlerinde gözlenen olumlu gelişmeler neticesinde, yeni doğan yoğun bakım ünitesinden çıkartılan Seraj bebek İstanbul’a gelen anne ve babasına kavuştu.

Bütün sağlık giderleri Medical Park Hastaneler Grubu tarafından karşılanan Seraj bebek, 12 Haziran 2010 tarihinde babaannesi eşliğinde Türkiye’ye getirildi. Akciğer atardamarındaki doğumsal bir soruna bağlı olarak ortaya çıkan ve halk arasında “mavi bebek” olarak bilinen kalp rahatsızlığı teşhisi konan Seraj bebek, Kalp Damar Cerrahisi Direktörü Doç. Dr. Barbaros Kınoğlu yönetimindeki ekibin gözetiminde tedavi sürecine başladı. Seraj bebek, 15 Haziranda anjiyo, 28 Haziranda shunt ameliyatı oldu. Seraj bebek 34’üncü gününde yoğun bakımdan çıkartılarak, Mısır’dan İstanbul’a gelen annesi ve babasına teslim edildi.

Bugünden sonra dikkatli olunması gereken yeni bir döneme girildiğini söyleyen Doç. Dr. Barbaros Kınoğlu, “shunt ameliyatlarında görülen en büyük risk, takılan suni damarın tıkanması veya daralmasıdır. Bu nedenle Seraj’ın kontrolü 2 ay aralıklarla devam edecek. Tam düzeltme ameliyatına kadar beklenmesi gereken süreçte, herhangi bir tıkanma veya daralma tespit edersek, ikinci bir ameliyat ile takılan damarın değiştirilmesi gerekecek. Ancak şimdilik her şey yolunda gidiyor” dedi. Ailesine kavuşan Seraj bebek, her şeyin yolunda gitmesi durumunda 2 yaşında asıl ameliyatını olacak.

Seraj’ın annesi Fatma Abujaard ve babası Alam Abujaarad ise bu kadar süre ayrı kaldıkları ve bu zor günlerinde yanında olamadıkları çocuklarına kavuştukları için büyük mutluluk yaşadıklarını dile getirdiler.

16.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Libya gemisi, kan akmasın diye Mısır’a demirledi

  ‘Mavi bebek’ ailesine kavuştu

  Obama, Türk-İsrail ilişkilerini önemsiyor

  Mutteki: Görüşmeler Eylülde başlayabilir

  Medvedev: İran daha cesur olsun

  Almanya, trafik kazalarını azalttı

  Sudan’da muhalif gazeteciler hapiste

  Suudi - Irak uçuşları 20 yıl sonra başlıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.