18 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Toplum gönüllüsü gençler Şanlıurfa’da

Adapazarı ve İstanbul ENKA Lisesi’nde eğitim gören 55 kişilik öğrenci grubu, Toplum Gönülleri Vakfının (TOG) ‘’Dönemsel Yaz Projeleri’’ kapsamında, Şanlıurfa’ya geldi.

Belediye Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa Belediyesinin dâvetlisi olarak 12 Temmuzda şehre gelip, 26 Temmuza kadar Hayati Harrani Gençlik Merkezi’nde Şanlıurfalı gençlerle bir araya gelecek olan İstanbullu ve Adapazarlı toplum gönüllüleri, deneyimlerini gençlerle paylaşma imkânı bulacak. Şanlıurfa’daki 6-15 yaş arası kısıtlı imkânlara sahip gençlerin sosyal ve sanatsal faaliyetlere katılımlarını teşvik etmek amacıyla bir dizi eğitimin yer aldığı projede,‘’Toplum Gönüllüsü’’ gençler, Urfalı gençlerin öğrenme, problemleri çözme, katılım mekanizmalarını geliştirme gibi birçok konuda yardımcı olmaları bekleniyor. Şanlıurfa’nın tarihî dokuları ve kültürel değerlerini görme ve tanıma imkânı bulan İstanbullu ve Adapazarılı gençler, proje kapsamında Urfalı gençlerle tiyatro, müzik, takı, tasarım gibi alanlarda deneyimlerini paylaşıyor. Kukla ve dans gösterilerinin de yer aldığı eğitimler sırasında ilginç görüntüler oluşuyor. Şanlıurfa’da olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden gençler, 15 gün süreyle Hayati Harrani Gençlik Merkezi’nde 12 ile 17 saatleri arasında çeşitli dallarda atölye çalışması yapacak.

Toplum Gönüllüsü Berfin Azdal da 15 gün boyunca yaklaşık 85 Şanlıurfalı çocuğa sanatsal ve sportif amaçlı eğitimler vereceklerini söyledi. Proje kapsamında devam eden eğitimleri yerinde incelemek amacıyla gençlik merkezini ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, proje koordinatörlerinden bilgi aldı. Sosyal sorumluluk anlayışıyla İstanbul ve Adapazarı’ndan gelen gençlere teşekkür eden Yücetepe, ‘’Misafirimiz olarak kentimize gelen öğrenci grubu, gençlerimize oldukça önemli konuda ön ayak olacaklar. Böyle bir sosyal sorumluluğa sahip gönüllüleri kutluyorum’’ dedi. Şanlıurfa / aa

18.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Toplum gönüllüsü gençler Şanlıurfa’da

  Elbistanlı gençler okuma programındaydı

  Elmadağ’da toplu sünnet şenliği

  SEVGİ EVLERİNDEKİ 26 ÇOCUK SÜNNET ETTİRİLDİ

  Mersin’den Kırıkkale’ye ‘Gönül Köprüsü’ kuruldu

  Tarihi hoyratça kullanmış bir milletiz

  AKUT, depremi anlatmak için yollarda

  Sütçüler’de sel: 1 ölü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.