19 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

 

Yirmi yıldır Filistinli mültecilere yardım ediyor

Lübnan’dakİ Filistinli mültecilerin “Melek Anne”si, 20 yıldır mültecilere yardım elini uzatmasından dolayı takdir topluyor.

Filistinli biriyle evlenerek Beyrut’a yerleşen Melek Nimer, çalışmalarını anlattı. “Bu kampları görenlerin etkilenmemesi mümkün değil” diyen “Melek Anne”, başşehir Beyrut’ta bulunan Burc El Baracne ve kuzeydeki Nahr El Bared kamplarında, özellikle yaşlılar için beş yıl önce kurduğu yardım kuruluşuyla, onların hayata yeniden tutunmasını sağladı. Filistinli mültecilere yardım için 20 yıl önce BM bünyesinde çalışmaya başlayan Melek Nimer, 1945 yılından itibaren Lübnan’da bulunan 14 kampa gelmeye başlayan Filistinli mültecilerin çok zor şartlar altında yaşadığını, kendisinin bu şartları hafifletmeye yönelik projeler geliştirdiğini belirtti. Nimer, Lübnan’daki iki kampta özellikle yaşlılar için kurduğu sosyal yardım kuruluşu kanalıyla yaşlıların evlerinden çıkarak topluma karışmasını sağladıklarını belirterek, şunları söyledi: “Bu yardım kuruluşunun iki şubesinde toplam 110 kişiye hizmet veriliyor. Sabahleyin evinde uyanan yaşlıların bir hedefi olsun istedim. Çünkü çoğu yalnız, bütün gün evde oturuyor. Burada bir araya gelince sosyalleşmeye başladılar. Gelen gönüllüler onların el işleri, okuma-yazma gibi faaliyetlere katılmalarını “Bu şekilde hem Filistin’de, hem de Batı ülkelerinde yaşayan yakınlarıyla internet üzerinden bağlantı kuruyorlar.”

19.07.2010


 

Clinton Pakistan’da

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, resmî temaslarda bulunmak amacıyla Pakistan’ın başşehri İslamabad’a geldi.

Pakistan resmî ajansı APP’nin haberine göre, ‘’stratejik konularda görüşmeler yapmak’’ için İslamabad’a gelen Clinton, Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari, Başbakan Yusuf Rıza Gilani, Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ve Ordu Komutanı Eşvak Kayhani ile bir araya gelecek. Clinton, 20 Temmuzda Afganistan’ın başşehri Kabil’e gidecek.

19.07.2010


 

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Afganistan’a gidecek

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, uluslar arası toplumu Afganistan’da bir araya getirecek Kabil Konferansına katılmak ve Cevizcan’daki Türk İl İmar Ekibi tesisini hizmete açmak üzere 19-21 Temmuzda Afganistan’ı ziyaret edecek.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, konferansta Afganistan Hükümetinin kademeli şekilde tam sorumluluk üstlenmesine ve toplumsal barışın sağlanmasına yönelik planlarını açıklayacağı kaydedildi. Kabil Konferansında, bu planların Afganistan makamlarının liderliğinde ve Afganistan’ın komşularının da dahil olduğu uluslar arası toplumun desteğiyle uygulanması hususundaki mutabakatın güçlü bir şekilde yinelenmesi hedefleniyor.

19.07.2010


 

Taliban cezaevinden mahkûmları kaçırdı

AFGANİSTAN'IN batısında birçok saldırı düzenleyen Taliban militanları, bir hapishaneden 23 mahkûmu kaçırdı.

Farah şehrine giden yollar üzerindeki 4 polis kontrol noktasına saldıran militanlar, bu şekilde güvenlik görevlilerini meşgul ederken, hapishanenin girişini bombayla havaya uçurdu. Hapishanede bulunan mahkûmlardan 23’ü bu eylemle kaçırıldı. Polis yetkilileri, dışarıdaki saldırıların ve hapishaneyi bombalama eyleminin tamamının, mahkûmları kaçırmaya yönelik olduğunu belirtti.

19.07.2010


 

Nijerya’da kaçırılan gazeteciler serbest

NİJERYA'NIN güneyinde bir hafta önce kaçırılan dört gazetecinin serbest bırakıldığı bildirildi. Nijerya Gazeteciler Sendikasından bir yetkili, gazetecileri kaçıran kişilerin kendilerini arayarak dört gazeteciyi şartsız olarak serbest bıraktıkları yönünde bilgi verdiklerini, kendilerine herhangi bir fidye ödenmediğini belirtti.

Yetkili, gazetecilerin Nijer Deltası’ndaki Abia eyaletinde serbest bırakıldığını, durumlarının iyi olduğunu söyledi. Polis, gazetecileri bulmak için bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatmıştı.

19.07.2010


 

Meksika’da yeni kapağın deneme süresi uzatılıyor

ABD'NİN Meksika Körfezi’nde 20 Nisan’daki grizu patlamasından beri deniz tabanından petrol akıtan kuyunun ağzına yerleştirilen yeni kapağı deneme süresi uzatılacak.

BP şirketinin başkan yardımcısı Kent Wells, 1600 metre derinde deniz tabanından petrol akıtan kuyunun ağzına indirilen 73 tonluk yeni kapak püskürmeyi ilk kez kesse de uygulanan basınç testinin uzatılmasına karar verildiğini belirtti. BP Başkan Yardımcısı Kent Wells, basıncın hafifçe arttığını belirterek, buna karşın, yerleştirilen sistemin bütünlüğünü bozacak herhangi bir durumun söz konusu olmadığını, testin bir süre daha devam edebileceğini söylemişti.

19.07.2010


 

Bağdat’ta yine intihar: 43 ölü

IRAK'IN başşehri Bağdat’ta hükümetin desteklediği Sünni milislere karşı düzenlenen intihar eyleminde 43 kişinin öldüğü bildirildi.

İçişleri Bakanlığından bir kaynak, bir intihar eylemcisinin üzerindeki bombayı, Radvaniye semtinde Sahva adlı milis grubu mensuplarının maaşlarını almak için geldikleri üssün ana girişinde patlattığını, saldırıda 43 kişinin öldüğünü, yaralı sayısının ise 40 olduğunu açıkladı. Bu sayıların Savunma Bakanlığından bir kaynak tarafından da doğrulandığı belirtildi.

19.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.