19 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

F.Bahçe bu futbolla başarılı olamaz!

Fenerbahçe'nin ne oynadığını ya da ne oynamaya çalıştığını anlayabilen beri gelsin. Savunma evlere şenlik. Yol geçen hanı gibi. Orta saha var mı, yok mu belli değil. Forvet için Semih Şentürk ismini yazmak yeterli herhalde. Taraftara saç baş yolduran, Daniel Guiza' yı kesemeyip yedek kulübesinin kıdemlisi olan nöbetçi golcü. Christoph Daum bahanesi de olmamasına rağmen onda yine tık yok. Artık bol keseden atıp konuşmak yerine sahada daha faydalı olması gerekiyor.

Christoph Daum' un iki eski takımının mücadelesinde Alman ekibi sahanın tek hakimiydi. Attıklarından daha fazlasını kaçırdılar. Önder Turacı, Fabio Bilica ve İlhan Eker öyle hatalar yaptılar ki acemiler mangası gibiydiler. Kademe anlayışından tutun birbirlerine uyuma kadar, sanki farklı dünyaların insanlarıydılar. Hele Brezilyalı o kadar kötüydü ki, Diego Lugano da gelse bu defansı kurtaramaz.

Diğer taraftan bakıldığında bu takımın son dakikada şampiyonluğu kaçıran kadrodan tek farkı Miroslav Stoch. Sahada göze batan, top taşıyan, bir şeyler yapmak için çırpınan da bu futbolcuydu. Onun dışındakiler geçen seneye göre de daha kötü bir görüntü çizdiler. 10 gün sonra oynanacak Young Boys maçı bu futbolla zor geçeceğe benziyor. Her ne kadar Aykut hoca kağıt üzerinde en kolay kurayı çektik dese de, sinyaller hiç de güzel değil. Takımını acilen toparlamalı. 5. golden sonra gözlerini kapatarak verdiği görüntü devam ederse bu da çok zor.

Bu kötü takımın müsebbiblerinden biri de yönetim. Takımın eksik yerleri yıllardır belli olduğu halde hala transfer yapacağız diye çırpınıp duruyorlar. Daldan dala konup, bir o futbolcuya, bir bu futbolcuya takılıyorlar. Olmayınca da menajerlerin önerdiği, takımın kimyasına uymayan, transfer yapmış olmak için, çokça paralar vererek alınan futbolcular geliyor kulübe. Sonra da koskoca Fenerbahçe, sıradan bir takım karşısında böyle 5' lik oluveriyor.

MEHMET ILGAZ

mehmet [email protected]

19.07.2010


 

G.Saray'da huzur ve umut var

GALATASARAYLI futbolcular Ayhan Akman, Mustafa Sarp ve Serdar Özkan, yeni sezon öncesi çalışmaların başarılı bir şekilde devam ettiğini söylerlerken, iddialı ifadeler kullandılar. Galatasaray TV'de yayınlanan Kamp Günlüğü adlı programın konuğu olan futbolculardan Ayhan Akman, sarı-kırmızılı taraftarların ve camianın beklentisinin yüksek olduğunu aktararak, ''İki sezondur şampiyon olamıyoruz ve bu yıl tüm hesaplarımız şampiyonluk üzerine olacak'' dedi. Şampiyonlar Ligi'ne uzun bir aradan sonra katılmak istediklerini anlatan Ayhan, ''Gerçekten o arena çok farklı. Orada olamayışımızdan dolayı biz oyuncular olarak çok üzülüyoruz. Taraftarımız da bence o lige susadılar. Yeni stadımızın da açılmasıyla birlikte o atmosferi düşündüğümde, Galatasaray'ın Avrupa'da yaptıkları, yapabilecekleri ortada olduğu için, bizim de bir an önce şampiyon olup Şampiyonlar Ligi'ne gitmemiz gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

Ayhan, sarı-kırmızılı formayla 10 yıl geçirdiğini de hatırlatarak, ''Yeni stadımız Türk Telekom Arena'da oynayıp, iki sezon sonra da Galatasaray'da futbol yaşantımı noktalamak istiyoru" şeklinde konuştu.

SAKATLIKSIZ BİR SEZON DİLİYORUM

Sarı-kırmızılı orta saha oyuncusu Mustafa Sarp, yeni sezonla ilgili beklentilerini aktarırken, özellikle geride kalan sezonda çok fazla sıkıntı yaşatan sakatlıklardan uzak kalmak istediklerini vurguladı.''Öncelikle Galatasaray'a sakatsız bir sezon diliyorum'' diyen Mustafa, ''Eğer bunlar olmazsa, Galatasaray her iki kulvarda da çok başarılı olur. Özellikle iki sezondur bu konuda çok sıkıntı çektik. Hem Avrupa'da, hem Türkiye'de tam kırılma anlarında bu tür sorunlar yaşadık. Bu yıl böyle bir şey yaşamayıp, bütün kulvarlarda çok iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum'' diye konuştu. Yeni transferlerden Lorik Cana'yla ilgili fikrinin sorulması üzerine ise Mustafa, ''Son derece hırslı, agresif. (Bir savaş olursa en önde giderim) cümlesi her şeyi açıklıyor. Umarım hiçbir sakatlık yaşamayız. Son derece iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

YENİ TRANSFER SERDAR'IN İSTEĞİ

Beşiktaş'tan Galatasaray'a transfer olan Serdar Özkan, sarı-kırmızılı ekipte kabullenilmek istediğini ifade etti. Serdar, 23 yaşında genç bir futbolcu olmasına karşın, futbolda çok şey yaşadığını anlatarak, ''Psikolojim her şeye hazır. Galatasaray'da yönetim de teknik heyet de taraftar da sabırlı. Burada beni herkesin kabullenmesini istiyorum. Sonuçta başka bir büyük camiadan geldiğim için burada kendimi kabullendirmek için elimden gelen bütün özveriyi göstereceğim'' dedi. Farklı mevkilerde oynayabilmesini kendisinin için avantaj olarak gördüğünü söyleyen Serdar Özkan, ''Çok erken yaşta olgunluğa ulaştığımı düşünüyorum. Çok erken yaşta bazı şeyleri yaşadığım için, hayatta olgunluğa çok erken yaşta ulaştığıma inanıyorum. Bu yüzden kendime çok güvenim var'' diyerek sözlerini tamamladı.

19.07.2010


 

Kocaman: Bu oyun bize hiç yakışmadı

YENİ sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, Belçika'nın Genk kentindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Teknik direktör Aykut Kocaman, ETLDom Kupası Turnuvası'nda dün FC Köln'e karşı alınan 52'lik yenilgiden sonra futbolcuları uyardı ve ''Kendinizi toparlayın. Bunun böyle devam etmesine izin vermeyeceğim'' dedi. Kocaman, futbolcular ile yaptığı toplantıda Köln maçında ortaya konan oyunun Fenerbahçe'ye yakışmadığına dikkati çekerek, ''Futbolculuk kariyerimin en kötü günlerinden birini yaşadım. Sizler için de aynı olduğunu tahmin ediyorum. Kendinizi toparlayın. Bunun böyle devam etmesine izin vermeyeceğim. Kimse vazgeçilmez değildir. Fenerbahçe'de oynadığınızı aklınızdan çıkarmayın. Bizde tek yıldız kulüptür, Fenerbahçe'dir'' dedi. Fenerbahçe'nin bu sabahki idmanında, Köln karşılaşmasında yer almayan ve oyunda az kalan oyuncular, pas çalışması ve dar alanda çift kale maç yaptı. Antrenmanda kaleci Volkan Demirel ile diğer kaleciler ayrı çalıştı. İdman sonrasında Alex'in, Aykut Kocaman ile saha içerisinde bir süre konuşması dikkati çekti. Sarılacivertliler, bugün kamp yaptıkları Genk'de, Belçika 1. Lig takımlarından KRC Genk ile 3. hazırlık karşılaşmasını yapacak.

EN AĞIR YENİLGİYİ TATTI

Öte yandan Aykut Kocaman, Almanya'nın Köln kentinde yapılan ETLDom Kupası turnuvasında Köln'e karşı alınan 5-2'lik yenilgiyle ilgili, ''Ne futbolculuk ne de hocalık kariyerimde böyle ağır ve vahim bir tablo görmedim'' dedi. Kocaman, transfer konusunun da bahane edilemeyeceğini belirterek, ''Ancak 2 gün içinde basınla yapacağım sohbet toplantısında gelecek transferimizle ilgili somut bir şeyler söyleyebilirim'' dedi.

19.07.2010


 

Trabzonspor'un Hollanda kampı neşe içinde geçiyor

YENİ sezon öncesi hazırlıklarını 6 gündür Hollanda'nın Venlo kentinin Tegelen Kasabası'nda gerçekleştiren Trabzonspor'un antrenmanları sorunsuz ve neşeli bir ortamda sürüyor.

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde, Sportclup Irene Sahası'nda yapılan antrenmanlara gurbetçi taraftarlar büyük ilgi gösteriyorlar. Hollanda'nın yanı sıra Almanya ve Belçika gibi ülkelerden de idmanlara gelen taraftarlar, futbolcular ve teknik heyete büyük sevgi gösteriyor. Taraftarlar, futbolculara lahana sarmasından baklavaya kadar birçok yiyecek ikram ederken, kimi taraftarlar ise yanlarında getirdikleri forma ve topları imzalattırıyor. Dün bir taraftarın yanında getirdiği Vuvuzela'yı Yattara ve Alanzinho'ya imzalatması da dikkat çekti. İlk kez bir Vuvuzela imzalayan futbolcular, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kadrosuna sadece 3 yeni isim katan ve büyük değişikler yaşanmayan Trabzonspor'da, oyuncuların kaynaşma gibi bir problemi bulunmazken, birbirleriyle de güzel arkadaşlık örneği sergiliyorlar. Futbolcular, hemen hemen her antrenmanda birbirleriyle şakalaşırken, bu konuda başı çeken isimler kaptan Yattara ve Alanzinho oluyor.

EN ÇOK ALANZİNHO'YA TAKILIYORLAR

Futbolcular, takım içinde en çok Alanzinho'ya şaka yaparak takılıyorlar. Özellikle Giray Kaçar ve Burak, Alanzinho'yu sırtına alıp döndürürken, Colman ve Ceyhun da bu futbolcuyu kızdırıp, kaçıyor. Diğer oyuncular da Alanzinho'ya şaka yapmadan duramıyorlar. Futbolcuların birbirlerine yaptıkları şakalarda da Alanzinho, kendini sürekli yerde buluyor. Alanzinho, şakalaşmaların yanı sıra top ile birlikte şova yönelik yaptığı hareketlerle de dikkati çekiyor.

YATTARA, GÜREŞE MERAK SARDI

İbrahima Yattara, antrenmanlarda futbolcuların bir başka neşe kaynağı olan isimlerin başında geliyor. Futbolcuları yaptığı hareketlerle sık sık güldüren Yattara, kampta güreşe merak sardı. Kampın ilk gününde kaleci Tolga Zengin ile daha sonra da Giray ile güreşen İbrahima Yattara, ikisinde de kendini yerde bulan isim oldu.

ONUR VE ENGİN'İN PENALTI İDDİASI

Trabzonspor'un kalecisi Onur Recep Kıvrak ile Engin Baytar, birbirleriyle antrenman sonrası penaltı atışları yapıyor. Onur Recep Kıvrak, kaleci olmasına karşın kullandığı penaltı atışlarının 5'ini de golle sonuçlandırırken, Engin Baytar üçünü gole çevirdi. Daha sonraki yapılan antrenmanın ardından bu kez de Engin Baytar, Onur Recep Kıvrak'ı aynı sonuçla mağlup ederek rövanşı almayı başardı.

19.07.2010


 

Yönetimden Daum'a “sus” uyarısı

FENERBAHÇE Kulübü, Almanya'da düzenlediği basın toplantısıyla futbol takımı hakkında görüşlerini aktaran eski teknik direktörü Christoph Daum'a yönelik bir açıklama yaparak, Alman teknik adamın görüşlerini kendisinde saklı tutması gerektiğini bildirdi.

Açıklamada, Daum'un artık kulüple bağlantısı olmadığı hatırlatılarak, ''Sayın Daum artık kulübümüz ile bağlantısı olan biri değildir. Bu noktadan sonra gerek geçen sezon, gerekse önümüzdeki sezona ilişkin samimiyetten uzak yorumlarının kendisinde saklı kalması daha doğru olacaktır'' ifadelerine yer verildi.

19.07.2010


 

Mourinho Kenyalı din adamlarından yardım istedi

İSPANYA'NINReal Madrid takımının Portekizli Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun, yeni görevine başlamadan önce Kenya'da din adamlarıyla görüştüğü ve başarılı olmak için yardım istediği ileri sürüldü.

Kenyalı din adamı Mzee Makthub, Fransız Haber Ajansı'na (AFP) yaptığı açıklamada, ''yeni takımında başarılı olmak için yardım arayan Mourinho'nun kendisini ziyaret ettiğini'' söyledi. Kenyalı birçok siyasetçi ve futbol adamına danışmanlık yaptığı belirtilen Makthub, Kenya'da ay başında ailesiyle tatil yapan Mourinho ile ülkenin güneyindeki Ukunda bölgesinde görüştüğünü anlattı. Mourinho ile 3 Kenyalı din adamıyla birlikte görüştüğünü kaydeden Makthub, ''Onunla bir aracı sayesinde gizli bir yerde biraraya geldik. Yeni işinde başarılı olmasına yardım etmemizi istedi. Bize Real Madrid'de işinin zor olacağını, birlikte çalıştığı kişilerin saygısını kazanmayı istediğini söyledi'' dedi. Makthub, Mourinho'nun bu talebinin son derece doğal olduğunu ifade etti.

19.07.2010


 

Antalyaspor Tita'yı bir sezon daha kiraladı

ANTALYASPOR bonservisi Ankaraspor'da olan ve iki yıldır kiralık olarak Antalyaspor'da forma giyen Tita'yı, bir sezon daha kiraladı.

Tita, kendisini bir yıllığına kiralık olarak Antalyaspor'a bağlayan sözleşmeye kulüp binasında imza attı. İmza törenine katılan Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akıncıoğlu, Tita'yı bir yıllığına kiraladıklarını, ancak Ankaraspor'a verecekleri rakamı açıklamayacaklarını söyledi. Ankaraspor'un Tita'yı vermek istemediğini, ancak Tita'nın Antalyaspor'da oynama ısrarı sonucunda kiralamayı kabul ettiklerini anlatan Akıncıoğlu, transfer dolayısıyla hem Tita'nın hem de kendilerinin mutlu olduğunu kaydetti.

19.07.2010


 

Boğaz Yüzme Yarışını Hasan Musluoğlu kazandı

22. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme, Kürek ve Kano Yarışları, 750 yüzücü, 250 de kürekçi ve kanocunun katılımıyla İstanbul Boğazı'nda yapıldı. Anadolu yakasında Kanlıca Vapur İskelesi'nden başlayıp, Avrupa yakasında Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda sona eren yarışlarda, yüzme birinciliğini 41.20'lik derecesiyle Hasan Emre Musluoğlu elde etti.

Musluoğlu'nun ardından 43.46'lık zamanıyla Deniz Turan ikinci, 44.42'lik zamanıyla da Rumen sporcu Gabriel Moldoveanu üçüncü sırayı elde etti. Bayanlarda en iyi zamanı Bulgar sporcu Mariya Zlatkova yaparken, yüzücü elde ettiği 44.52'lik derecesiyle genel klasmanda 4. sırada kendine yer bulmayı başardı.

19.07.2010


 

A millî erkek voleybolcular Avrupa ligini 3. bitirdi

İLK ayağı 11 Haziran'da başlayan ve 6 ayaktan oluşan ligin final maçları İspanya'nın Guadalajara kentinde yapıldı.

Yarı final maçında İspanya'ya 3-0 yenilerek final şansını kaybeden (A) Milli Takım, üçüncülük maçında Romanya ile karşılaştı. Son derece çekişmeli geçen karşılaşmanın ilk seti 25-19 Türkiye'nin üstünlüğüyle geçilirken, ikinci seti 25-22 alan Romanya 1-1 eşitliği sağladı. Üçüncü sette de hızını kesmeyen Romanya bu setten 25-17 üstün ayrıldı. (A) Milli Takım, 4. seti 25-16 önde bitirdi ve maçı tie-break setine taşıdı. Başa baş geçen 5. setin sonlarında skorda 13-13 beraberlik yaşanırken kritik sayılarda başarı sağlayan Türkiye, seti 15-13, maçı da 3-2 kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu. Aynı gün 56 yaşına giren Federasyon Başkanı Erol Ünal Karabıyık, maç sonrası hem doğum gününü hem de üçüncülük kupasını milli takım oyuncularıyla birlikte pasta keserek kutladı. Ligin final maçında ise İspanya'yı 3-1 yenen Portekiz, Avrupa şampiyonu oldu.

19.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.