21 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Fenerbahçe'yi Kâzım coşturdu

Fenerbahçe, hazırlık kampındaki 3.karşılaşmasında galibiyet alarak, Galatasaray maçı öncesi biraz da olsa moral buldu. Aslında diğer iki karşılaşmadan farkı, takımın biraz fazla mücadele etmesi ve Mert Günok'un, Volkan Babacan'a göre kalesinde daha sağlam durup, Genk ataklarına karşı koymasıydı.

Maçı 65. dakikaya kadar ayrı, son 25 dakikayı ayrı değerlendirmek gerekir. Aykut Kocaman'ın Önder Turacı'dan fazla bir şey olmayacağını görüp, mecburiyetten Bekir İrtegün'ü sağ beke yerleştirmesi, Semih Şentürk'ün yerine Gökhan Ünal ile başlaması ve Kazım Kazım'ı da yedek soyundurması kadrodaki farklılıklarıydı. Bu kadro öncekilerden pek de değişik şeyler yapmadı, yapamadı. Rakibin ataklarını karşılamakla yetinmeye çalıştılar. Emre Belözoğlu, 'Aykut hoca bize top gelmeden neler yapacağımızı düşündürecek çalışmalar yaptırıyor' diyor ama arkadaşlarının oyununda bu söylemle ilgili kırıntılar dahi göze çarpmıyor. Genelde top sarı lacivertli futbolcuların ayağında. Fakat dikine oynayamadıkları için, yana ve geriye pas yapmaktan atağa kalkıp pozisyona giremiyorlar.

Ta ki 65. dakikaya kadar. Caner Erkin ve Kazım Kazım'ın oyuna girmesi ile Fenerbahçe canlandı. Kanatlar biraz daha iyi çalışmaya başladı. Özellikle Kazım Kazım'ın getirdiği toplar rakibin sol tarafını çökertti. Gol de erken gelince, futbolcuların kendine güvenleri arttı ve son bölümde daha güzel bir oyun çıkardılar. Genkli oyuncular da ilk golden sonraki şaşkınlıklarını atamayınca farklı skora davetiye çıkardılar.

Yeni Fenerbahçe'nin bir çok problemi göze çarpıyor. Defansın göbeğinin güvensizliği, ön liberoda Selçuk Şahin ve Cristian Baroni'nin yetersizlikleri, Kazım Kazım'ın sağ taraftaki alternatifsizliği ve en önemlisi gezen, top taşıyan ve saklayabilen güçlü bir santraforun olmaması takımın istediklerini yapmasını engelliyor. Futbolcuların mücadele hırsının zaman zaman ortaya çıkması ve topu sürekli kanatlara taşıma arzuları bu seneki en büyük yenilik.

MEHMET ILGAZ

mehmet [email protected]

21.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Fenerbahçe'yi Kâzım coşturdu

  ALMANYA'DA TÜRK DERBİSİ

  YENİ FORMALAR CUMA GÜNÜ TANITILIYOR

  Krasiç çekişmesi

  Aziz Yıldırım kontrol amaçlı anjiyo oldu

  Beşiktaş bugün Froe Adaları'na gidecek

  Polat: 3 oyuncu daha alacağız

  Trabzonspor bugün Belçika'da Standart Liege ile karşılaşacak

  Malaga'nın transfer listesinde Guiza yok

  Süper Lig'de fikstür çekimi İstanbul'da yapılacak

  Hidayet Türkoğlu imza için ABD'ye gitti

  Tekvandoda erkek ve bayanlar üçüncü oldu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.