22 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Süper Lig'de derbiler ilk haftalarda

SÜPER Lig'de 2009-2010 sezonu fikstürü çekilirken, sezonun ilk derbi maçı 2. haftada Trabzon'da Trabzonspor-Fenerbahçe ve 5. haftada Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak.

Sezondaki ikinci derbi maç 9. haftada yine Kadıköy'de, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak. Ligin ilk yarısındaki Galatasaray-Beşiktaş derbisi ise 14. haftasında Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacak. Haliç Kongre Merkezi Sadabad Salonu'nda, Futbol Federasyonu ve kulüp temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Süper Lig fikstür çekimine göre, 13, 14, 15, 16 Ağustos'ta yapılacak ilk hafta maçlarının programı şöyle: Fenerbahçe-Antalyaspor, Kardemir Karabükspor-Manisaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Kayserispor, Ankaragücü-Trabzonspor, Bucaspor-Beşiktaş, Gaziantepspor-Kasımpaşa, Eskişehirspor-Gençlerbirliği, Bursaspor-Konyaspor, Sivasspor-Galatasaray. 2010-2011 sezon planlamasına göre, Süper Lig'de yeni sezon 15 Ağustos 2010 tarihinde başlayacak. Ligin ilk devresi 19 Aralık 2010'da oynanacak 17. hafta karşılaşmaları ile bitecek. 2. devresi 23 Ocak'ta başlayacak olan Süper Lig, 22 Mayıs 2011'de oynanacak maçlarla sona erecek.

TFF Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Özerten, "Süper Lig'in 2010-2011 sezonunun, Türk futbolunda fair play anlayışı çerçevesinde; duygunun ve bütün güzelliklerin sergileneneceği, tribünlerin dolacağı bir atmosfer diliyorum." dedi. Özerten, şöyle devam etti;"A2 liginin formasyonunu değiştirip uzun zamandır istenen rezerv lig haline dönüştürerek dışarıda kalan kadroların daha hazır olmasının önünü açtık. Geçen sezon, havuzdan kulüplere 240 milyon TL aktarmıştık. Bu sezon ise kulüplerin alacağı miktar dünyadaki ekonomik daralmaya rağmen yüzde 100 artışla yaklaşık 500 milyon TL'ye ulaşmış durumda. Bu tablo, 2 senedir yapılan doğru çalışmaların meyvesi.Mahmut Özgener'in başkanlığındaki Futbol Federasyonun görevi sırasında bir Anadolu kulübünün şampiyon olması önemli bir futbol devrimidir. Bursaspor'un şampiyonluğu diğer Anadolu kulüplerine örnek oldu."

22.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Süper Lig'de derbiler ilk haftalarda

  KOCAMAN'IN ‘DİA’ SEVİNCİ

  Beşiktaş'ın korkusu yok

  İspanyol Getafe'nin Guiza ile ilgilendiği iddiası

  Akgül: Şiddetsiz bir lig istiyoruz

  Transferde geç kaldık

  Bursaspor'un kombine biletlerine yoğun ilgi var

  Ahmet Cömert'te hata düzeltildi

  Başarılı tenisçilere Genel Müdürden para ödülü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.