24 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İsrail nihayet Türk gemilerini bırakıyor

İSRAİL, Gazze’ye yardım götürürken 31 Mayısta baskın düzenleyerek el koyduğu, o tarihten beri İsrail limanlarında bulunan 3 Türk gemisini serbest bırakma kararı aldı.

Edinilen bilgiye göre, gemilerin serbest bırakılması ile ilgili lojistik düzenlemeler yapılarak, önümüzdeki günlerde Türk tarafına bildirilecek. Bir İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilisi de kararı doğrulayarak, “kararın tüm ilgili birimlerin onayıyla alındığını” belirtti. Yetkili, “Karar, iki ülke arasındaki ilişkileri iyileştirme ve güven tesis etme çabaları doğrultusunda alınmıştır” dedi. Konuyla ilgili resmî açıklamanın ise Ordu Sözcülüğü tarafından yapılması bekleniyor.

İsrail, 31 Mayıstaki baskından sonra gemi yolcularını birkaç gün tutmuş, ardından yolcuların çoğunluğu Türkiye’ye gönderilmişti. Gemilerde bulunan yardım malzemeleri de boşaltılarak, Gazze’ye iletilmek üzere sınır geçişlerine yollanmıştı. Mavi Marmara gemisi Hayfa’da, diğer iki Türk gemisi Defne ile Gazze’nin de Aşdod limanında tutulduğu belirtiliyor. Lübnan’dan gelen yardıma da izin yok İSRAİL, Gazze Şeridi’ne yardım götürmek için Lübnan’dan yola çıkmaya hazırlanan iki geminin hedeflerine ulaşmasına müsaade edilmeyeceği konusunda Birleşmiş Milletleri (BM) uyardı. İsrail’in BM Büyükelçisi Gabriela Shalev, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’a ve BM Güvenlik Konseyi Dönem Başkanı Nijerya Elçisi Joy Ogwu’ya gönderdiği mektupta, ‘’Bu gemilerin amacı, Gazze’ye uygulanan deniz yolu ambargosunu ihlal etmektir’’ dedi. Mektubunda İsrail’in uluslararası yasalara göre bu gemilerin deniz ambargosunu ihlal etmesini engelleme hakkını gizli tuttuğunu söyleyen Shalev, ‘’Ayrıca, bu gemilerde silah ya da provokasyon amaçlı kişilerin olabileceği de gözardı edilemez’’ ifadesine de yer verdi. Shalev, yardımların Gazze’ye karayoluyla ulaştırılabileceğini, bu gemileri gönderenlerin amaçlarının Filistinlilere yardım sağlamak değil, bölgedeki gerilimi arttırmak olduğunu iddia etti.

24.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail nihayet Türk gemilerini bırakıyor

  Meksika Körfezi’nde şimdi de fırtına alarmı

  İspanya’da bir cami aşırı doluluktan kapatıldı

  Yafa şehrinde camiye Siyonist saldırı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.