24 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

İstanbul Cup bugün başlıyor

SONY Ericsson WTA Tour takviminde yer alan ''İstanbul Cup'' uluslararası bayanlar tenis turnuvasının 6.'sı, bugün yapılacak eleme maçlarıyla başlıyor. İstinye'deki ENKA Arena'da yarın ve 25 Temmuz Pazar günü eleme maçları yapılacak turnuvada, ana tablo müsabakaları 26 Temmuz Pazartesi günü başlayacak. Turnuva, 1 Ağustos Pazar günü yapılacak final maçıyla sona erecek. WTA klasmanında 1 numara olan ABD'li Serena Williams'ın geçirdiği kazanın ardından ayağında cam kesiği olması nedeniyle turnuvadan çekilmesinin ardından, turnuvanın 1 numaralı seribaşı 2010 Fransa Açık Tenis Turnuvası'nı kazanan ve şu anda dünya sıralamasında 8. sırada bulunan İtalyan Francesca Schiavone oldu.

İLK 100 İÇİNDEKİ 20 RAKET GELİYOR

İstanbul Cup 2010'da WTA sıralamasında ilk 100 içinde bulunan 20 raket daha mücadele edecek. İstanbul Cup'ın son şampiyonu WTA sıralamasında 53. sırada olan Rus Vera Dushevina, turnuvada unvanını korumak için mücadele edecek. Wimbledon Tenis Turnuvası'nda yarı final oynayan dünya sıralamasında 30. sıradaki Çek Petra Kvitova ve 34. sıradaki Bulgar Tsvetana Pironkova'nın yanı sıra 31. sıradaki Rus Ansastasia Palyuchenkova, 32. sıradaki Kazak Yaroslava Shvedova, 36. sıradaki Alman Andrea Petkovic, 51. sıradaki İsviçreli Patty Schnyder ve 58. sıradaki Rus Elena Vesnina da turnuvada yer alacak.

ÇAĞLA VE PEMRA ANA TABLODA

Turnuvada Türkiye'yi ise WTA klasmanında 187 numaraya yükselerek Türkiye rekorunu yenileyen Çağla Büyükakçay ve geçen yılki turnuvada ikinci tur gören Pemra Özgen temsil edecek. Turnuvanın çiftlerdeki şampiyonluk adayları arasında yer alan İpek Şenoğlu ise, Alman Andrea Petkovic ile birlikte kortta olacak. Bu yıl teklerde oynamayacak olan Şenoğlu, geçen yıl gördüğü yarı finalin ötesini giderek kupayı kaldırmak istiyor. ENKA Arena'da 26 Temmuz'da ana tablo maçlarıyla start alacak turnuva, 1 Ağustos'taki tekler finali ile sonuçlanacak. Erol Doyran [email protected]

24.07.2010


 

Kolay adam geçerim

FENERBAHÇE'NİN yeni transferi Senegal asıllı Fransız futbolcu Issiar Dia, ofansif bir oyuncu olduğunu belirterek, hücum hattının her bölgesinde oynayabildiğini söyledi.

FB TV'de katıldığı programda soruları yanıtlayan Dia, oyun tarzı hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:''Ofansif bir oyuncuyum. Hücum hattının hem sağında, hem solunda, hem de forvetin ortasında oynarım. Birebir mücadeleyi çok seviyorum. Adam geçmeyi seviyorum. Defans oyuncularını geçmeyi severim. Umarım bunları Fenerbahçe'de de gösteririm. Ancak sağ açıkta, sağ kanatta oynamayı tercih ediyorum. Geçen sezon Nancy'de sağ kanatta başarılı oldum, bu sene de Fenerbahçe'nin sağ kanadını güçlendirmek için transfer edildim. Umarım burada da başarılı olurum.'' Çok süratli ve bire birde etkili olduğunu belirten Fransız futbolcu, ''Ancak her forvet, her ofansif oyuncu gibi, ben de defansif yönlerimi zayıf görüyorum. Bunları geliştirmek için Nancy'de olduğu gibi Fenerbahçe'de çalışacağım'' dedi.

Her türlü oyun taktiğine adapte olabileceğine ifade eden Dia, ''Kapalı defanslara karşı adam eksiltebilirim. Geniş alanda ise süratimi kullanırım. Bunların her ikisinde de etkili olabilirim. Fenerbahçe'nin başarısı için elimden geleni yapacağım. Bazı maçlarda defansif anlamda zorluk çekebilirim, ama tavsiyelere açık bir insanım. İnsanlarla ilişkilerim iyi. Açık sözlü bir insanım, insanlarla iyi anlaşırım. Neşeli olmayı, gülmeyi severim. Takımın içine neşe katmayı, adapte olmayı seven biriyim'' diye konuştu.

YENİ BİR SAYFA AÇMAK İSTİYOR

Issiar Dia, Fenerbahçe hakkındaki düşüncelerinin pozitif olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Fenerbahçe'nin çok önemli bir kulüp olduğunu daha iyi anlamaya başladım. Fenerbahçe'nin, yurt dışındaki bir derbi maçında bu kadar taraftarının olması beni çok şaşırttı. Şimdiden Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda derbilerde tribünlerin nasıl olacağını merak etmeye başladım. Dünkü maçta ikinci yarıyı izleme şansı buldum. Taraftarlar muhteşemdi. Bu taraftar Fransa'da Marsilya ile karşılaştırabilir ama bence Marsilya taraftarı, Fenerbahçe taraftar kitlesinden daha küçük ve önemsiz bir taraftar kitlesi.''

İSTANBUL MUHTEŞEM BİR ŞEHİR

Dia, ''Fenerbahçe büyük turnuvalarda her zaman yer alan bir takım, yarı final, çeyrek final oynayan bir takım. Büyük oyuncuları var. Türk oyuncuların teknik kapasitesi yüksek. Bazı ülkelerde futbol sadece topa vurmakla alakalıdır ama Türkiye'de futbol, oyunu geliştirmek adına oynanıyor'' ifadelerini kullandı. Yurt dışında oynamanın kendisi için önemli bir imkan olduğunu anlatan Dia, ''Yeni bir hoca ve güzel bir deneyim olacak. İngiltere ve Almanya'dan da teklifler aldım. Hepsini unuttum Türkiye'yi seçtim. Ailem İstanbul'un çok muhteşem bir yer olduğunu ve bir sorun yaşamayacağımı söyledi'' ifadelerini kullandı. F.BAHÇE FRANSIZ TAKIMLARINDAN DAHA BÜYÜK FRANSA'NIN önemli takımlarından teklif almasına rağmen Fenerbahçe'yi tercih ettiğini anlatan Senegalli İssiar Dia, ''Fenerbahçe, ne Marsilya, ne Bordeaux, ne Paris Saint Germain, ne de Monaco gibi bir takım. Onlardan daha büyük bir takım ve her sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde olan bir takım. Avrupa'nın büyüklerinden olan bir takımda forma giymek istiyordum. Fenerbahçe, Fransa'da çok iyi biliniyor. Şampiyonlar Ligi'nde bulunan ve büyük takımları yenme kapasitesi olan bir takım. Teklif gelince çok heyecanlardım ve bildiklerim de burada pekişti'' şeklinde konuştu.

24.07.2010


 

Maskot ‘Hamsi’ tanıtıldı

DEVLET Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye'nin çok büyük spor organizasyonlarını yapacak bir ülke haline geldiğini belirtti.

11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın maskotu olan ''hamsi''nin tanıtımı için, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Bakan Özak, 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon'da yapılacak 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın Türkiye tarihinde bir ilk olacağını vurguladı.

29 ÜLKEDEN 4 BİN SPORCU YARIŞACAK

Oyunlara 49 Avrupa ülkesinden 9 branşta 4 bin dolayında 17 yaş ve altı genç sporcunun katılacağına dikkati çeken Özak, ''Oyunlar ilk kez 1991 yılında Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenmiştir. Trabzon'da düzenlenecek oyunlarda Arnavutluk'tan Belçika'ya, Danimarka'dan Gürcistan'a, İngiltere'den İsrail'e, Letonya'dan Portekiz'e, Ukrayna'dan Türkiye'ye kadar 49 Avrupa ülkesinden sadece genç sporcular değil, teknik, idari temsilciler ve hakemlerin yanı sıra çok sayıda basın mensubu da Trabzon'da olacaktır'' dedi. Özak, olimpiyatlara bir yıl kaldığını, bundan sonra çalışmaları daha da hızlı yürüteceklerini bildirdi.

24.07.2010


 

Trabzonspor Çek golcü Bednar'ı almaktan vazgeçti

TRABZONSPOR Kulübü Başkanı Sadri Şener, Çek golcü Roman Bednar'ın zor izah edilecek bir probleminin olduğunu ve bu transfere sıcak bakmadıklarını söyledi.

Şener, golcü arayışlarını sürdürdüklerini ve 3-4 oyuncuyla görüşme halinde olduklarını belirterek, ''Çek oyuncu Roman Bednar da takip ettiğimiz oyunculardan biriydi. Ama zor izah edilecek özel bir problemi var. O nedenle bu transfere sıcak bakamadık, bakamıyoruz. Teknik tarafına bakamıyoruz. Bu transferin olması zor gibi geliyor bana'' dedi. Brezilya'da bulunan yardımcı antrenör Ünal Karaman'ın da kampa geleceğini ifade eden Şener, Brezilyalı oyuncu Fred'in takip ettikleri bir oyuncu olduğunu belirterek, ''Ama astronomik bir fiyatı var. Bütçemizi zorlar. 3-4 adayımız daha var. Pazartesi, Salı gününe kadar birini veya ikisini bitiririz. Başka da ihtiyacımız yok'' diye konuştu.

24.07.2010


 

G.Saray'dan Pino'ya 600 bin avro ücret

GALATASARAY yeni transferi Juan Pablo Pino Puello ve eski kulübüne yapılacak ödemelerle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Galatasaray'dan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderilen yazıda, Pino'nun, Fransız kulübü Monaco'dan 3 milyon avro bonservis bedeliyle transfer edildiği ve transfer ücretinin 2012 yılına taksitlendirildiği bildirildi. Üç yıllık sözleşme imzalanan Kolombiyalı futbolcuya ise, yıllık 600 bin avro sabit transfer ücreti ve 10 bin avro maç başı ücreti ödeneceği açıklandı.

G.SARAYLI KÜREKÇİDEN ALTIN MADALYA

Galatasaray Kürek Takımı sporcularından Bayram Sönmez, 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası' nda 1. oldu. Aaçıklamada, ''Sporcumuz Bayram Sönmez, Belarus'un Brest kentinde, 23-25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası' nda, yapılan repesaj yarışlarında, Tek Çifte Hafif Kilo Büyükler kategorisinde 7.05.25 'lik derecesi ile 1. oldu.'' denildi.

24.07.2010


 

ROBİNHO AÇIKLAMASI

FENERBAHÇE Kulübü, Brezilyalı futbolcu Robinho'yu transfer etmek için bir çalışma yürütülmediğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, bugün bir gazetede yer alan Fenerbahçe'nin Robinho'yu transfer etmek istediğini ilişkin haberin doğru olmadığı belirtilerek, ''Robinho'yu transfer etmek adına herhangi bir çalışma yürütmemektedir'' denildi.

24.07.2010


 

Kenan Sofuoğlu şerit değiştiriyor

DÜNYA Supersport Şampiyonası'nda yarışan milli sporcu Kenan Sofuoğlu, gelecek sezon Moto GP'nin önemli yarışları arasında yer alan Moto2'de yarışmak istiyor.

Hollanda'nın Hannspree Ten Kate Honda takımıyla Dünya Supersport Şampiyonası'nda yarışan ve şu an 183 puanla genel klasmanda ilk sırada yer alan Kenan Sofuoğlu, gelecek yıl Moto2'ye geçmeyi planladığını söyledi.Moto2 kategorisinin yeni çıktığını ve Moto GP'den daha popüler olduğunu dile getiren Sofuoğlu, şöyle konuştu: ''Moto2 dünyayı kasıp kavuruyor. Büyük bir izleyici kitlesi var. Şu an dünyanın en fazla ilgi gören yarışından biri. Yeni sezonda başka bir takımla Moto2'de yarışmak istiyorum. 5 yıldır Ten Kate Honda takımında yarışıyorum. Dolayısıyla da 5 yıldır aynı tulumu giyiyorum, aynı motosiklette yarışıyorum. Takımımla konuştum ve onlar da sıcak bakıyorlar. Bir yıllık sözleşmem olmasına rağmen takımı değiştirerek Moto2'ye gitmek istiyorum."

24.07.2010


 

UEFA'dan bayan hakem Dilan Deniz Gökçek'e görev

FIFA kokartlı bayan hakem Dilan Deniz Gökçek, UEFA tarafından, 5-10 Ağustos tarihlerinde Kuzey İrlanda'da oynanacak Bayanlar Şampiyonlar Ligi 7. Grup maçları için görevlendirildi.

Gökçek'in yardımcılığına ise Türkiye Futbol Federasyonu MHK tarafından Emine Koçak atandı.

24.07.2010


 

Filenin Sultanları Bulgaristan önünde final arıyor

2010 Avrupa Bayanlar Ligi Dörtlü Finalleri 24-25 Temmuz'da Ankara'da TVF Başkent Voleybol Salonunda oynanacak.

Grup maçlarını birinci olarak bitirerek dörtlü final oynamaya hak kazanan A Bayan Milli Takımımız, ilk maçında bugün Bulgaristan'la saat 20:00'de karşı karşıya gelecek.İlk günün galipleri 25 Temmuz saat 20:00'de final mücadelesine çıkarken, mağluplar da üçüncülük mücadelesi verecek.Karşılaşmalar NTV Spor'dan naklen yayınlanacak. A Bayan Milli Takım Antrenörü Alessandro Chiappini Ankara seyircisine güvendiklerini, daha önce birlikte iyi işler çıkardıklarını belirterek, "İki gün boyunca o güzel salonun dolmasını istiyoruz" diye konuştu.

24.07.2010


 

Slovak golcü Vittek Ankaragücü'nde imza attı

SLOVAK futbolcu Robert Vittek, kiralık oynadığı Ankaragücü ile resmi sözleşme imzaladı. Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Lille'de forma giyerken Ankaragücü'nün kiraladığı forvet oyuncu Vittek, Ankara temsilcisiyle resmi sözleşmeye imza attı.

Daha önce Bratislava ve Nürnberg takımlarında da forma giyen 28 yaşındaki futbolcu, 2010 Dünya Kupası'nda Slovakya Milli Takımı'yla 4 maçta 353 dakika sahada kalıp, 4 gol kaydederek adından söz ettirmişti.

24.07.2010


 

Bursaspor'dan 12. Adam'a 12 TL'lik kampanya

BURSASPOR yazlık tişörtler için ''12. Adama 12 TL'' kampanyası başlattı. Bursaspor'un Bursastore'den sorumlu yöneticisi Selçuk Eren, yaptığı açıklamada, taraftarlar için üretilen 35 ayrı tişörtün yarından itibaren 12 liradan satılmaya başlanacağını söyledi.

Tişörtler dışında kabri, şort, kupa ve anahtarlık gibi çok sayıda yeni ürünün de satışına başlandığını ifade eden Eren, ''Taraftarlarımız için yeni bir kampanya başlattık. '12. Adama 12 TL'lik Kampanya' çerçevesinde 35 ayrı tişört 12 liradan satılacak'' dedi. Eren, tüm ürünlerde kredi kartına taksit seçeneklerinin de bulunduğunu sözlerine ekledi.

24.07.2010


 

Bakkal: Sivasspor doğru yolda ilerliyor

YENİ sezon hazırlıklarına Hollanda'da devam eden Sivasspor'da, teknik direktör Mesut Bakkal, ''İyi yolda gidiyoruz'' dedi.

Bakkal, yaptığı açıklamada, Türkiye'den sonra ayın 18'inde maç trafiğinin yoğun olduğu bir dönemde Hollanda'da kampa geldiklerini, bu süreçte 4 hazırlık maçı daha oynayacaklarını kaydetti. Lige eksiksiz başlamak istediklerini ifade eden Bakkal, perşembe günü oynadıkları Borussia Mönchengladbach maçında şu ana kadar çalışılanların sahaya yansıdığını gördüklerini ifade etti.

24.07.2010


 

Torul'da Voleybol Birinci Lig sevinci yaşanıyor

TORUL Gençlerbirliği voleybol takımının Voleybol Erkekler Birinci Ligi'ne yükselmesi, Gümüşhane'nin Torul ilçesinde coşkuyla kutlandı.

Torul Belediye Meydanı'nda toplanan Torul Gençlerbirliği taraftarları, davul, zurna ve kemençe eşliğinde halay çekip horon tepti. Gece geç saatlere kadar süren eğlenceye AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ile AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Yusuf Özgün de katıldı. Torul Gençlerbirliği Başkanı Evren Evrim Özdemir ise takımın 2006'da kurulduğunu, 2008 yılında üçüncü lige, 2009'da ise ikinci lige yükseldiklerini anımsatarak, ''20102011 sezonunda da birinci ligdeyiz'' dedi. Konuşmaların ardından kutlamalara devam edildi. Horon tepildi ve halay çekildi, meşaleler yakıldı, araçlarla ilçe merkezinde tur atıldı. Kutlamalar gece geç saatlere kadar devam etti.

24.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.