24 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Güneydoğu’da İş kurana destek

Güneydoğu’nun kalkınması için hayata geçirilen GAP Eylem Planı meyvelerini vermeye başladı. İstihdamı sağlamak, yatırımcılara danışmanlık yaparak bürokrasiyi azaltmak için kurulan kalkınma ajansları, iş kurmak isteyen girişimcilere büyük fırsatlar sunuyor.

Diyarbakır-Şanlıurfa bölgesini kapsayan Karacadağ Kalkınma Ajansı, KOBİ’lere sıfır sermaye ile iş kurma imkânı başlattı. Girişimcilere, hazırladıkları projenin yarısına kadar hibe desteği sağlayan ajans, geri kalan kısım için de bankalarla anlaştı. Uygun şartlarda alınacak kredinin ardından ‘sıfır sermaye’ ile kendi işini kurmak mümkün hale geldi. Merkezi Diyarbakır’da bulunan ajans, işini kurmak isteyenlere yardımcı olmak için ‘kurumsal işbirlikleri’ gerçekleştirdi. Ajansla çok sayıda banka arasında ‘eş finansman kredisi protokolü’ hayata geçirildi. Böylece proje hazırlayanların en önemli sıkıntısı olan para ihtiyacı çözülmüş oldu.

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve Finansbank ile protokol imzaladıklarını belirten Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, “Proje hazırlayan ve başarılı bulunarak Doğrudan Finansman Desteği ile hibe almaya hak kazanan KOBİ’ler, bu bankalardan kredi ve çeşitli bankacılık hizmetlerinden daha avantajlı şekilde yararlanabilecek.” dedi.

Karakoyun, bu yöntemle bankaların, proje sahiplerinin eş-finansman ihtiyacını uygun şartlarda kredi olarak karşılayabildiğini kaydetti. 2010 Yılı Malî Destek Programları’na tüzel ya da gerçek kişi olarak başvuran ve projesi kabul edilenlere ayrıca, proje bedelinin yarısına kadar hibe desteğini sağladıklarını belirten Karakoyun, “Proje bedelinin geri kalanını ise bankalar uygun şartlarda kredi verip ‘sıfır sermaye’ ile kendi işini kurabiliyor ya da mevcut işini geliştirebiliyor” şeklinde konuştu.

24.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Güneydoğu’da İş kurana destek

  Pegasus Ramazan ayında 49,99 TL’ye uçuracak

  Trafo patladı, Edremit 4 saat susuz kaldı

  Esenler’de tahliye ve yıkım gerginliği

  Konya Ovası yatırım bekliyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.