25 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

BİZ BU SENE ŞAMPİYONUZ

FUTBOLU ve saha dışındaki yaşadıklarıyla gündemden düşmeyen Galatasaray'ın Kaptanı Arda Turan, bu sezon çok iyi bir takım olacaklarını iddia ederken, yaşanan olaylarla ilgili olarak basın mensuplarını sorumlu tuttu.

Arda Turan, ''En büyük hayallerimden bir tanesi Galatasaray takımıyla şampiyonluk kupasını kaldırabilmek. Bu sene o arzuyu görebiliyorum.'' dedi. Yeni sezon hazırlıkları ikinci etap kampı için Hollanda'da bulunan sarı - kırmızılı ekibin kaptanı Galatasaray TV'de yayınlanan kamp günlüğü programında soruları cevapladı. Arda, çok güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, ''Çok iyi bir arkadaşlık kurduk. Daha çok beraber oluyoruz. Bu sene savaşan bir Galatasaray olacak diye düşünüyorum.'' diyerek şöyle konuştu; ''Bu sıkıntılı dönemlerden takımımızı çıkartacağız. Şampiyon olmayı çok istiyorum. En büyük hayallerimden bir tanesi Galatasaray takımıyla şampiyonluk kupasını kaldırabilmek. Herkes biraz daha taşın altına elini sokacak diye düşünüyorum.''Arda Turan Galatasaray Televizyonu'nda yayınlanan röportajında şunları söyledi;

Zorlu bir kamp dönemini geride bırakıyorsunuz, bu dönemle ilgili değerlendirmeni alabilir miyiz?

Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik, birtakım yeniliklerle beraber. Yemeklere beraber oturmak, beraber kalkmak gibi. Biraz disiplin adına yeni adımlar attık. Daha çok beraber olmak adına hareket ediyoruz. Daha çok sohbet ediyoruz, arkadaşlarımızla bire bir iletişim kuruyoruz. Ben de tabi kaptanlığımın ikinci yılında biraz daha fazla bu işi öğreniyorum. Herşey çok iyi gidiyor, buradan takım arkadaşlarıma da teşekkür etmek istiyorum. Her antrenmanda çok iyi çalıştılar. Bizim için bu çok önemliydi. Çünkü bu sene gerçekten savaşan bir Galatasaray olacak diye düşünüyorum. Takımı elbirliğiyle bu sıkıntılı dönemlerden çıkartacağız, buna inanıyorum. Onun için herşeyiyle, arkadaşlığıyla, çalışmasıyla, hazırlık karşılaşmalarıyla iyi bir kamp dönemi oldu. Performansımızın üst düzey olduğunu düşünüyorum.

Geçtiğimiz gün arkadaşların çift kale maç yaparken kafanı kaldırdın ve ''Biz bu sene şampiyonuz'' dedin. Orada ne gördün?

Tabi ki hissetmek çok önemli, şampiyon olmayı istiyorum. Galatasaray takımıyla şampiyonluk kupasını kaldırabilmek en büyük hayalim. Bu sene takımdaki o arzuyu görebiliyorum. Her top için edilen mücadele, antrenmanda dahi olsa, sahadaki inancımız, birbirimize olan saygımızın artması çok önemli. Herkes biraz daha taşın altına elini sokacak diye düşünüyorum. Gerçekten iyi bir takım olduk. O an hissettiklerim bana bu cümleyi kurdurdu. Şu anda da aynı fikirdeyim. Umarım düşüncelerim sezon sonunda doğru çıkar.

Yeni gelen oyuncular hakkında neler düşünüyorsun, takımda hava ne durumda?

Takımda herşey gerçekten çok iyi. Ben Galatasaray formasını taşıyan her futbolcuya büyük saygı ve sevgi besliyorum. Bazen saygı duymak zorunda olduğunuzu ama sevgi duymak zorunda olmadığınızı söylerler. Ama ben hepsini çok seviyorum. Hiçbirini saha içinde ayırmam. Herkesin ayaklarına topu bırakmışımdır. Bir futbolcu asla takım arkadaşının suratına bakarak pas atmaz. Futbol oynayan arkadaşlarımız bunu daha iyi bilecektir. Bu konuya aslında hiç girmek istemedim ama mantıklı düşünürsek bu böyle birşeydir. Lorik Cana açık söylemek gerekirse beni çok etkiledi. İnanılmaz bir hırsı ve mücadeleci ruhu var. Tam da Galatasaray ruhuna yakışan bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Agresifliği ve takım için savaşması çok önemli. Pino da yaşıma denk bir oyuncu. Çok yetenekli, çok iyi özellikleri var, onu da elimizden geldiği kadar aramıza alacağız. En iyi performanslarını vermesi için, nasıl ki diğer yabancı arkadaşları aramıza alıyorsak onlar için de en iyisini yapacağız.

Hazırlık maçlarına başlayalım. İlk üç maçtan ziyade bir derbi olduğu için Fenerbahçe maçı konuşuldu. Bu maçı kaybetmek ya da kazanmak gerçekten önemli miydi?

Derbiyi kazanmak tabi ki önemliydi ama hocamızın oyun yapısına ve çıkardığı kadroya bakarsak, hocamız bu karşılaşmayı hazırlık maçı olarak gördü. Futbolcuların bu atmosferde nasıl davranacağını gördü. Bence çok önemli şeyler aldık, bizlere çok keyif veren bir maç oldu. Top hep ayağımızdaydı, istediklerimizi yaptık. Ben de son dakikada inanılmaz bir gol kaçırdım, bunun dışında da birçok pozisyona girdik. Ben açıkçası o maçtaki performansımızdan çok memnunum. Futbol içinde her zaman böyle şeyler olabilir, biz önümüzdeki maçlara uzun bir maraton gözüyle bakıyoruz. Galatasaray taraftarının ''Kasımlar sizin, Mayıslar bizimdir'' diye... Biz her zaman bu felsefeyi benimsiyoruz, sezon sonu ne olacağı bizim için önemli.

Derbi sizin üzerinizde kötü bir etki bırakmadı, değil mi?

Hayır tabi ki, bu bir hazırlık maçıydı. Ben çok iyi bir kamp dönemi geçirdiğimizi ve çok iyi bir durumda olduğumuzu düşünüyorum. Çok kuvvetli durumdayız, bu sene çok daha ağır çalıştık. Çok iyi bir Galatasaray'ın geldiğini düşünüyorum

25.07.2010


 

YILDIRIM: BEN MAÇA BİLET ALAN İNSANIM

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu toplantısında yapılan eleştirilere yönelik açıklamasında kendisini bir tek para konusunda suçlayamayacaklarını söyledi. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan Yüksek Divan Kurulu toplantısında, üyelerden Kerim Kerimoğlu'nun mali konulara ilişkin Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kuruluna yönelik eleştirileri üzerine son bölümde söz alan Yıldırım, üyelere kendileriyle ilgili maddi anlamda hiçbir şüpheleri olmaması gerektiğini savundu.

Yüksek Divan Kurulu toplantılarında yapılan eleştirilere açık olduklarını ve konuşmaları için üyeleri teşvik ettiklerini anlatan Yıldırım, "Herkesin konuşması gerektiğine inanan bir insanım. Ama her seferinde de burada bizi tahrik edercesine söylendiği zaman bunlar bizi üzüyor. Lütfen bu kürsüde söylediğiniz bir şeyin arkasında durun ve doğru olduğuna inanarak söyleyin. Beni bir tek suçlayamayacağınız şey paradır. Para dışında her türlü suçlama yapabilirsiniz. Maddi anlamda Fenerbahçe'ye zarar veren veya bununla ilgili bir şey olduysa bu konular arkasında bir şey bulamazsınız. Bütçe şöyle olmuş, deftere böyle yazılmış... Bunları ben değiştirmedim. Ben geldiğim zaman ne vardıysa aynı şeyler devam ediyor. İyileştirmek için belki bir şeyler yapmış olabilirim.'' diye konuştu.

AİLE ORTAMINI BOZMAYALIM

Aziz Yıldırım, kulübün borcunun olacağını; borç olmadan da büyüme şansının olmadığını belirtirken, yaptıkları yatırımlardan bahsetti. Yıldırım, son olarak mali konularda eleştirilerde bulunan Kerimoğlu'nundan Yüksek Divan Kurulu toplantılarında gerginlik yaratmaması isteğinde bulunarak, "Bizi tenkit ederken maddi anlamda hiçbir şüpheniz olmazsın. Rica ediyorum. Bulabileceğiniz en ufak bir şey olursa, o zaman zaten biz burada olmayız. Biz, bir maça bilet alıp giren insanlarız. Lütfen altında bir şey aramayın. Altında bir şey varsa, biz olmayız diyorum. Tekrar tekrar söylüyorum. Burada bir aile ortamı var, aile ortamını bozmayalım. Buranın huzurunu bozmayalım. Tenkit edin, ama şahsi ve kişisel şeylere girmeyelim.'' şeklinde konuştu. Bu arada Denetleme kurulu raporunda, sarı lacivertlilerin 30 Haziran 2010 tarihine kadar tahakkuk eden borç toplamının 189 milyon 320 bin 818 lira olduğu açıklandı.

25.07.2010


 

Guti salı günü geliyor

İSPANYOL basını, "Guti" lakaplı Jose Maria Gutierrez Hernandez'in pazartesi günü Real Madrid Kulübü ile sözleşmesini feshedeceğini ve salı günü Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in özel uçağıyla İstanbul'a gideceğini iddia etti.

Real Madrid'in emektar iki futbolcusu Raul ve Guti'nin, 26 Temmuz'da takımlarına veda edeceğini bildiren İspanyol basını, iki futbolcunun da birer yıl kalan sözleşmelerini, gelecek pazartesi Real Madrid Spor Direktörü Jorge Valdano ile yapılacak toplantıdan sonra karşılıklı feshedeceklerini yazdı. Basında yer alan haberlere göre, Real Madrid'in orta sahadaki "14" numarası Guti'nin yeni kulübü Beşiktaş olacak. Siyah beyazlı kulüple 2 yıllık kontrat imzalayacak Guti, İnönü Stadı'nda taraftara ve basına tanıtılacak. Guti'nin alacağı maaş konusunda farklı rakamlar yazılırken, sezon başına 2,5 milyon ila 3 milyon avro arasında kazanacağı iddia ediliyor. 33 yaşındaki İspanyol futbolcu için Beşiktaş'ın bonservis bedeli ödemeyeceği de belirtiliyor. Bu arada Real Madrid'in efsanevi futbolcuları arasında yer alan Raul ise büyük ihtimalle Almanya'nın Schalke 04 takımıyla 2 yıllık sözleşme imzalayacak. 33 yaşındaki Raul, 16 yıl formasını giydiği Real Madrid ile 6 lig, 3 Şampiyonlar Ligi, 2 Kıtalararası Kupa kazanan, 740 maçta 323 gol attı

PLZEN MAÇINI ÇEK HAKEM YÖNETECEK Beşiktaş'ın, UEFA Avrupa Ligi 3. ön elemle turundaki rakibi Çek Cumhuriyeti temsilcisi Viktoria Plzen ile 29 Temmuz Perşembe günü başkent Prag'daki Letna Stadı'nda TSİ 21.30'da oynanacak ilk maçı İspanyol hakem Carlos Clos Gomez yönetecek. Bu arada BJK İnönü Stadı'nda 5 Ağustos Perşembe günü saat 21.00'de başlayacak rövanş maçında ise Belçikalı hakem Jerome Efong Nzolo görev yapacak.

25.07.2010


 

İstanbul Cup'ın açılış töreni Topkapı Sarayı'nda

İSTANBUL'DA bugün eleme maçlarıyla başlayan Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup uluslararası bayanlar tenis turnuvasının resmi açılış töreni, bugün Topkapı Sarayı'nda yapılacak.

Bu yıl 6.'sı düzenlenen organizasyonun açılış törenine Sony Ericsson WTA Tour Başkanı Stacey Allaster, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, turnuvanın 1 numaralı seribaşı İtalyan Francesca Schiavone, Alman Andrea Petkovic, son şampiyon Rus Vera Dushevina ile milli tenisçiler Çağla Büyükakçay, İpek Şenoğlu ve Pemra Özgen'in katılacakları bildirildi. Saat 15.00'de başlayacak törende basın toplantısının ardından gösteri maçı yapılacak.

DERYA TURHAN VE MELİS SEZER ELENDİ

İstanbul Cup uluslararası bayanlar tenis turnuvasına eleme turu müsabakalarıyla start verilirken, ilk gün maçı olan 3 Türk sporcudan karşılaşmalarını oynayan 2'si elendi. ENKA Arena'da gerçekleştirilen turnuvanın ilk tur eleme karşılaşmalarında Türk sporculardan Derya Turhan, Fransız rakibi Severien Beltrame'ye 6-0 ve 6-2'lik setlerle 2-0, Melis Sezer ise Ukraynalı sporcu Anastasia Vasylyeva'ya 4-6, 7-5 ve 6-2'lik setlerle 2-1 yenilerek elendiler.

25.07.2010


 

Kobe Bryant dizinden başarılı bir ameliyat oldu

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Kobe Bryant, dizinden başarılı bir ameliyat geçirdi.

Los Angeles Lakers'ın internet sitesindeki habere göre, geçen sezon ve önceki sezon NBA finallerinin ''En Değerli Oyuncusu (MVP)'' seçilen Bryant, geçen hafta artroskopik diz ameliyatı oldu. Ameliyatı başarılı geçen yıldız oyuncunun, Eylül ayındaki sezon öncesi hazırlık kampına yetişeceği ifade edildi. Başarılı oyun kurucu, aynı dizinden 2003 ve 2006 yıllarında da ameliyat olmuştu.

25.07.2010


 

İspanya, Arjantin ile dostluk maçı oynayacak

DÜNYA şampiyonu İspanya, Eylül ayında Arjantin ile dostluk maçı yapacak. İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Angel Maria Villa, Buenos Aires radyosunda yaptığı açıklamada, 7 Eylül'de River Plate takımının stadında, Arjantin ile dostluk maçına çıkacaklarını belirtti.

Arjantin'in çeyrek finalde Almanya'ya elenmesi üzerine evine kapanan ve kariyeri hakkında henüz bir karar vermeyen teknik direktör Diego Maradona'ya 4 yıllık yeni bir sözleşme önerilmişti. Efsanevi eski futbolcunun, gelecek hafta kararını vermesi bekleniyor. Arjantin, 11 Ağustos'ta da deplasmanda İrlanda ile dostluk maçı yapacak.

25.07.2010


 

UEFA, lige Mallorca'nın yerine Villareal'i davet etti

UEFA, borcu yüzünden Avrupa Ligi'nden ihraç ettiği Real Mallorca'nın yerine Villareal'i davet etti.

UEFA'nın Villarreal Kulübüne resmi yazı gönderdiği ve Villarreal'in sürpriz şekilde bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde oynamaya hak kazandığı bildirildi. La Liga'da geçen sezonu 5. sırada bitiren Mallorca'nın lisansı, ciddi ekonomik sorunlar yaşadığı gerekçesiyle geçici olarak iptal edilmiş ve UEFA Avrupa Ligi'nden çıkarılmıştı. Ligi 7. sırada ligi bitiren Villarreal'in, UEFA Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme maçı oynamayacağı belirtildi. Bu arada, taraftarının büyük bir gösteriye hazırlandığı Mallorca'da, kulüp yönetiminin sessiz kalmayacağı ve UEFA'ya karşı dava açacağı açıklandı.

25.07.2010


 

Trabzonspor 5. hazırlık maçını Genk'le yapacak

TRABZONSPOR Hollanda kampında 5. hazırlık maçını bugün Belçika'da KRC Genk takımıyla oynayacak.

Bordo-mavili takım, kamp yaptığı otelden 73 kilometre uzaklıktaki Cristal Arena Stadı'nda TSİ ile 19.00'da Belçika temsilcisiyle karşı karşıya gelecek. Bordo-mavililer, kamp boyunca yaptığı hazırlık maçlarında Almanya 5. Lig ekiplerinden Wegberg ve Fortuna Köln'ü 5-0'lık skorlarla mağlup etmiş, Portekiz'in FC Porto ve Belçika'nın Standard Liege takımına ise aynı sonuçla 1-0 mağlup olmuştu.

25.07.2010


 

Şike dâvâsında Fatih Akyel ve 33 kişi tahliye edildi

ŞİKE iddialarına ilişkin olarak 71 kişi hakkında açılan davada tahliye edilen ve tutuklu bulundukları cezaevinden çıkan eski futbolcu Fatih Akyel ile futbolcu Recep Öztürk'ü, çok sayıda yakını sevinç gösterileriyle karşıladı.

Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesince Cuma günü yapılan duruşmada haklarında tahliye kararı verilen 34 tutuklu sanık içinde bulunan eski futbolcu Fatih Akyel, tutuklu bulunduğu Metris Kapalı Cezaevi çıkışında, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Kaldığı cezaevindeki memurlara teşekkür ve koğuştaki arkadaşlarına da selam ileten Akyel, daha sonra kapsamlı bir basın açıklaması yapacağını ifade etti. Akyel, ''Bizim burada suçsuz olarak yattığımızı herkes anlayacak. Bize sunulan iddianameyi basına sunacağız. Herkes okuyup anlayacak. Hepimizin beraat edeceğini düşünüyorum'' dedi.

25.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.