25 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

44 derecede çiçek açan ağaç

Hİndİstan’da, sıcaklığın 50 dereceye kadar yükseldiği Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında sıcaklardan bunalan Hintliler, 44 derecede çiçek açan Amaltas ağacının gölgesinde serinliyor. Tropikal iklimlere özgü bir ağaç olan Amaltas ağacı, hava sıcaklığı 44 derecenin üzerine çıktığı zaman çiçek açıyor.


Olumsuz kelimelere yasak

Eskİşehİr Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Arduç, kurum bünyesindeki personelin kaliteli hizmet vermesini sağlamak için spor tesislerinde ‘’yok’’, ‘

Poşetteki suyla sinek kovuyorlar

Trabzon’da bazı köylüler ve esnaf, yaz aylarında artan, insanlara büyük rahatsızlık veren sinekleri, lambanın yakınına astıkları şeffaf poşet içindeki


  Katsayı engelini de aştı

İmam hatip lisesi mezunu Fatma Türker, okulda görmediği derslerden oluşan sayısal bölümden girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) Türkiye ve il derecesi elde etti.


  Okul müdürlerinin zorunlu yer değiştirilmesine dâvâ

Türk Eğitim-Sen, 5 yılını dolduran okul müdürlerine zorunlu yer değiştirme uygulaması getiren Millî Eğitim Bakanlığı genelgesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması için Danıştaya dâvâ açtı.


  Kart faizi intihar sebebi

Kredİ kartı borcunu ödeyemeyince bunalıma giren ceza infaz memuru intihar etmek isterken ağır yaralandı.


  Dereköy Sınır Kapısı’ndan geçişler azaldı, gelir düştü

Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğu, ‘’Edirne’nin Hamzabeyli Sınır Kapısı’nın açılmasıyla Dereköy Sınır Kapısı’ndan geçişler yarıya düştü’’ dedi


  Yabancı öğrenciler,Türkçe öğreniyor

Antalya’nIn Alanya ilçesine yerleşen yabancı uyruklu vatandaşlar, çocuklarını buradaki okullara kaydettiriyor.


  Tekne kayalıklara çarptı:200 yolcu ölümden döndü

Adalar - Bostancı seferini yapan tekne kayalıklara çarptı.


  Düğüne iki polis gidince, silâhlar sustu

KIrşehİr Emniyet Müdürlüğü, ilginç bir uygulamaya imza attı. ‘Mutlu Düğünler’ projesi kapsamında, her düğünde 1 emniyet amiri ile 1 polis memuru görevlendiriliyor. Böylece, silâhla ateş edilmesi ve izinsiz havai fişek atılması engelleniyor.


  Basın özgürlüğünün içi boşaltıldı

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Turgut Özdemir, ‘’Bugün ne yazık ki, aradan yüzyılı aşkın bir süre geçmesine karşın basın özgürlüğü adına hiç de iyi bir noktada bulunmamaktayız’’ dedi.


  BASIN ÇOĞULCU REJİMİN YAPI TAŞLARINDANDIR

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, basının kısıtlamalara maruz kalmadan çalışmalarını özgür bir ortamda sürdürmesinin, demokrasiyi güçlendirirken kamuoyu duyarlılığını da artırdığını söyledi.


  Erdoğan: 35. Madde için ortak komisyon kuralım

Başbakan Erdoğan, Bingöl'de 35. maddeyle ilgili olarak, “Bir komisyon kuralım, meseleyi tüm boyutlarıyla ele alalım. Komisyon çalışsın, gerekirse Meclisi olağanüstü toplarız. Gerekirse yeni yasama yılı açılışında gündeme alırız. 35. maddeyle ilgili yeni bir düzenleme yaparız” dedi.


  Terörle Mücadeleye dizüstü bilgisayar

ADANA Emniyet Müdürülüğü tarafından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine ‘’netbook’’ adı verilen, küçük dizüstü bilgisayarlar dağıtıldı.


  Yarımağan: Herkes kendine uygun program bulabilir

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, adaylara tercih yaparken, hangi kentte, hangi üniversitede okumak istiyorlarsa ayağı yere basarak gönüllerince tercih yapmalarını önererek, ‘’Adaylar, istedikleri yerden başlasınlar tercihe. Bir yükseköğretim programına girmek istiyorlarsa kendi başarı sıralarının en az yüzde 50 daha ilerisinden öğrenci almış programlara da yer vermeye çalışsınlar’’ dedi.


  BM’de ‘yasak yok’ diyen bürokrata tepki

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformunun 254. hafta özgürlük eyleminde, BM'de başörtüsü yasağı için “Yok” diyen bürokrat eleştirildi.


  Gül’den Lozan'a övgü

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.


  Balyoz tutukluları yarını bekliyor

Balyoz darbe planı dâvâsına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin, ikisi eski kuvvet komutanı, 27’si muvazzaf general ve amiral olmak üzere 102 üst rütbeli subay için çıkardığı yakalama emri için yarın bekleniyor. Hakkında yakalama emri çıkartılan 12 general ve amiral, 1 Ağustos’ta toplanacak YAŞ'ta terfî bekliyor.


  Jandarmaya mayın tuzağı: 4 asker yaralı

AğrI’nIn Doğubayazıt ilçesi Sarıbıyık köyü kırsalında askeri aracın döşenen mayına çarpması sonucu Binbaşı Zekeriya Beğendi, Yüzbaşı Ufuk Gökmen, Uzman Çavuş Neşat Fidan, er Samet Kara, er Ali Şahin, er Kadri Yaşar yaralandı.


  Bağış: Türkiye’de hukuk uygulanıyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Balyoz soruşturması kapsamında mahkeme heyetinin aralarında eski kuvvet komutanlarının da bulunduğu 102 sanığa yakalama kararı çıkarmasını ‘hukuk uygulanıyor’ diye yorumladı.


  Şehit yüzbaşı toprağa verildi

Hakkarİ’nİn Yüksekova ilçesinde 18 Temmuz’da meydana gelen patlamada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Yüzbaşı Barış İbrahim Yurtseven toprağa verildi.


  Kavganın olduğu yerde rahmet ve bereket olmaz

Türkİye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, insanların birbirine şucu-bucu diye bakmaya başlayınca rahmet ve bereketin kaybolduğunu belirtti.


  Amerika ile görüş farklılıkları geçici

ürkİye’nİn Washington Büyükelçisi Namık Tan, Türkiye ve ABD arasındaki görüş farklılıklarının geçici olduğunu, bunların iki ülke arasındaki ittifakın temellerine gölge düşürmediğini belirterek “Yöntem ve yaklaşımlardaki farklılıkların, bu değerli ilişkiyi gölgede bırakmasına izin verilmemeli” dedi.


  Erbakan: Kongre için gerekli çoğunluk var

Milli Görüş lideri ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, yaptığı yazılı açıklamada, internet sitelerinde çıkan “Kongre için yeterli delege imzası toplayamadı, Numan Kurtulmuş’a bırakması için baskı uyguluyor” şeklinde çıkan haberleri yalanladı.


  Terfi beklerken yakalama emri

1 Ağustos’da toplanacak Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) terfi bekleyen 12 general ve amiral, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, “Balyoz Planı” dâvâsına ilişkin olarak çıkardığı yakalama listesinde yer aldı.


  “OYAK’a kıyak” hesabı bozuldu

Bir şirketinin kamu ihalesine girme girişimi yargı engeline takılan OYAK'ın, Genelkurmay Başkanlığını devreye sokarak Millî Savunma Bakanlığı kanalıyla gündeme getirdiği “kamu ihale mevzuatının dışında tutulma” çabası, AKP'nin başlangıçtaki olumlu tavrına rağmen, nihaî aşamada sonuçsuz kaldı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.