26 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bilişim-Teknik

35 dolara bilgisayar

Hİndİstan, ekonomik büyümeye destek olmak için gençlerin daha iyi eğitim almaları ve teknik deneyim edinebilmeleri amacıyla 35 dolarlık dokunmatik ekranlı bir bilgisayar geliştirdi.

Hindistan İnsan Kaynakları ve Kalkınma Bakanı Kapil Sibal, güneş enerjisiyle çalışabilen, internet tarayıcısı, medya player, video-konferans fonksiyonları bulunan bu bilgisayardan ilkokuldan üniversiteye kadar bütün öğrencilerin faydalanabileceğini belirtti. 2011’den itibaren kullanımına başlanacak bilgisayarın, eğitimin geliştirilmesi için ulusal düzeydeki bir girişimin parçası olduğunu söyleyen Hintli bakan, “Yarın için çözümler Hindistan’dan gelecek” diye konuştu. Sibal, yoksul öğrencilere yardım için bilgisayarın yüzde 50’sinin hükümet tarafından karşılanabileceğini kaydetti.

26.07.2010


Facebook’a giren üniversiteli sayısı azalıyor

DünyanIn en popüler sosyalleşme sitesi Facebook, bu hafta 500 milyon kullanıcı sayısına ulaşırken, web sitesiyle ilgili ayrıntılar da ilgi çekiyor.

Facebook ve başka kaynaklardan derlenen bilgiye göre, günde ortalama 200 bin kişi sosyalleşme sitesine giriyor, ortalama 55 dakika kalıyor ve her kullanıcının ortalama 130 arkadaşı bulunuyor. Facebook’un ilk orijinal logosu olarak aktör Al Pacino’nun yüzü kullanılırken, son zamanlarda Facebook’a katılan üniversite öğrencisi sayısının azaldığı belirtildi

26.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.