26 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurtdışı yatırımları 17 milyar doları geçti

Türkiye’den yurt dışına en fazla sermaye transferi, enerji sektörü yatırımları için yapıldı.



'Beyaz altın'ın hasadı başladı

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde en kalitelisi yetişen ve Şubat ayı sonunda dikimi gerçekleşen sarımsağın hasadı başladı.



Vardan: ABD devâsa bir pazar

Müstakİl Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan başkanlığında ABD’nin bazı eyaletlerine yapılan gezinin oldukça yoğun ve verimli geçtiğini bildirerek, ‘’ABD devasa bir pazara sahip. Her eyaletin farklı bir ülke gibi olduğunu unutmamak lâzım’’ dedi.



Altın çilek umut oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kuruyemişçiyi ziyareti sırasında kilosunu 50 TL’ye satın aldığı alın çilek kurusu, Antalya’nın Alanya ilçesinde, çiftçilerin umudu oldu.



Hazır yemekte Ramazan kaygısı

Ramazanda öğün sayısının düşmesi, iftarın geç saate denk gelmesi ve birçok çalışanın bu dönemde yıllık iznini kullanacak olması sebebiyle hazır yemek sektörünün iş hacminin yarı yarıya düşeceği bildirildi. Adana Hazır Yemek Sanayicileri Derneği (ADAYSAD) Başkanı Levent Duyuler, Türkiye genelinde hazır yemek sektöründe yaklaşık 10 bin firmanın hizmet verdiğini ifade etti.



İstanbul’a yabancı yatırımcı ilgisi

İstanbul’da, yılın ilk yarısında, yabancı yatırımcı sayısı, geçen yılın son 6 ayına göre yüzde 6,53, yatırımcının taahhüt ettiği sermaye değeri ise yüzde 27,16 artış gösterdi.



Doğu Akdeniz, Suriye ile yeni ufuklara açılıyor

Adana, Antalya, Mersin ve Kahramanmaraş’tan 40 işadamının katılımıyla, Ortadoğu ülkeleri ile ilişkilerde kilit nokta olarak değerlendirilen Suriye’nin başkenti Şam’da düzenlenen Uluslararası Ticaret Fuarı’na, ticaret heyeti programı gerçekleştirildiği bildirildi.



Kayıtdışı istihdam artıyor

DİSK tarafından hazırlanan raporda, kayıtdışı çalışanların sayısında geçen yıla göre artış yaşandığı belirtilerek, hükümetin kayıtdışı ile mücadele konusunda karnesinin ‘’zayıf’’ olduğu savunuldu.



Markalaşma hız kesmedi

Türkiye’de yılın ilk yarısında (Ocak-Haziran) yerli ve yabancı olmak üzere toplam 42 bin 715 adet marka tescil başvurusu yapıldı.



MTV’de son hafta

Motorlu Taşıtlar Vergisinin ikinci taksit ödemeleri 2 Ağustos Pazartesi akşamı sona erecek.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.