28 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Bulgaristan’da kicamileri TİKA restore edecek

Türklerin yoğun yaşadığı Kırcaali şehri bölgesinde, Mestanlı ve Cebel belediyelerinde Türk heyetinin coşkulu karşılanmasından çok etkilendiğini belirten Kulaklıkaya, Mestanlı şehrinde TİKA’nın desteğiyle yeniden inşası yapılan Mestanlı Merkez Camiinin yeni görünümünden gurur duyduğunu söyledi.

MESTANLI’DA MERKEZ CAMİİ Bulgaristan ile Türkiye arasında süresi biten ikili restorasyon projelerinin devam ettirilebilmesi için ikili anlaşmaların yeniden imzalanması gerektiğini belirten Kulaklıkaya, “Umarım, önümüzdeki günlerde bu çalışmalar da sonuçlandırılır ve biz de faaliyetlerimize başlarız” dedi. Kulaklıkaya, TİKA’nın, daha çok kalkınmaktaki ülkelerde yardım ve teknik işbirliği faaliyetlerinde bulunduğunu ancak AB üyesi Bulgaristan’da da bazı kültürel projelere destek sağladığını ifade etti.

Bulgaristan’da kicamileri TİKA restore edecek

Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) Başkanı Musa Kulaklıkaya, TİKA’nın Bulgaristan’da Osmanlı döneminden kalan tarihî üç büyük caminin restorasyonunu yapmayı planladığını bildirdi. Bulgaristan’a 3 günlük bir ziyarette bulunan Devlet Bakanı Faruk Çelik’in heyetinde bulunan Musa Kulaklıkaya, “Bulgaristan ile Türkiye Kültür Bakanlıkları arasında anlaşma imzalandığı anda Razgrad, Küstendil ve Şumnu’daki camilerin restorasyonuna başlıyoruz” dedi. Özellikle Osmanlı döneminden kalan tarihi eserlerin restorasyonu konusunda TİKA’nın girişimleri bulunduğunu anlatan Kulaklıkaya, “Şu an için iki ülke Kültür Bakanlıklarının arasında imzalanması öngörülen anlaşmanın sonuçlanmasını bekliyoruz. Anlaşma imzalanırsa ilk etapta Razgrad’daki Makbul İbrahim Paşa, Küstendil’deki Fatih Sultan Mehmet ve Şumnu’daki Tombul İbrahim Paşa camilerinin restorasyonuna başlayacağız” diye konuştu.

28.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Gizli gerçekler şok ettİ

  Bosna’da peçe yasağına hayır

  Kanada da yaptırımları kabul etti

  AB, İran’a karşı temkinli

  BP’de görev değişimi tamam

  Romanya’da helikopter düştü

  Bulgaristan’da kicamileri TİKA restore edecek

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.