28 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

‘Altın eller’ İstanbul’da buluşacak

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Beyoğlu Belediyesi işbirliğinde bu yıl 5. düzenlenecek ‘’Uluslararası Altıneller El Sanatları Festivali’’ 30 Temmuz’da başlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran, yaptığı açıklamada, müdürlük olarak yurt içi ve dışında Türk kültürüne yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Geleneksel san'at taşıyıcılarına özel bir önem verdiklerini, bu kişileri tesbit ederek her yıl İstanbul’da ‘’Altıneller El Sanatları Festivali’’nde halkla buluşturduklarını belirten Evkuran, amaçlarının san'atçıların ve ustaların kendilerini tanıtmaları, geliştirmeleri ve ürünlerini pazarlama fırsatı sunmak olduğunu dile getirdi.

Festivale gelen ustaların giderlerinin büyük ölçüde proje bütçesinden karşılandığını, İstanbul Beyoğlu Belediyesinin de katkı sunduğunu bildiren Evkuran, ‘’Ustalar burada el san'atları ürünlerini sergiliyorlar. Hem tanıtıyorlar hem de satış yapıp sipariş alabiliyorlar. Bu seneki festivale 31 ilden 80 el san'atı ustası katılacak. Ayrıca festivalimiz uluslar arası katılımlı olacak. Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Yunanistan, Kosova, Romanya, Sırbistan, Gürcistan ve Arnavutluk’tan da el san'atı ustaları festivale katılacak’’ dedi. Taksim Gezi Parkı’ndaki festivalin 8 Ağustos’a kadar süreceğini kaydeden Evkuran, açılacak stantlarda ustaların ürünlerini yaptıklarını, vatandaşların da bunu izleme fırsatı bulduğunu söyledi.

28.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Yunus Emre Kültür Merkezleri açılacak

  Divriği Ulu Camii dünyaya tanıtılıyor

  Can Kardeş Şirinevler okuyucuları ‘Berat’larını aldı

  Fârâbî, İbn Sînâ ve İbn Rüşd’de estetik

  Azertac haberleri Anadolu medyasında

  ‘Altın eller’ İstanbul’da buluşacak

  SERGİYİ 10 BİN KİŞİ GEZDi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.