28 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Hafızlar törenle icazet aldı

zonguldak'In Devrek ilçesinde faaliyet gösteren Gürbüzler Kur’ân Kursu Hafızlık Cemiyeti’nde 20 hafızın eğitimi tamamlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Bu yıl 18. mezunlarını veren Kur’ân kursunda düzenlenen törene Devrek Müftüsü Mustafa Nurgün, İstanbul’un değişik camilerinde görev yapan imam hatipler, Mengen Müftüsü Alim Anar, Zonguldak Müftüsü Selami Emen, Diyanet İşleri Din Eğitimi Daire Başkanı Ulvi Ata, talebelerin yetişmesinde emeği geçen öğretmen ve çok sayıda Devrekli hayırseverler katıldı.

Ulvi Ata, törende yaptığı konuşmada Kur’ân okuma ve öğrenmenin önemine değindi. Geçen yıl hafızlık diplomasını verdiği bir kişinin 1935 doğumlu olduğunu söyleyen Ata, isteyen herkesin bu eğitimi alabileceğini kaydetti. 2009 yılı içinde 2 bin 800 kişinin hafızlık eğitim aldığını belirten Ata bu yıl ise rakamın 3 bin 500’e ulaştığını anlattı. Tören ilahiler, Kur’ân tilâveti ve İstanbul Vaizi Mustafa Akgül’ün hayır yapmanın faziletlerini anlattığı sohbeti ile son buldu.

Kardeşlİğe İhtİyacImIz var

Dİyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ‘’Ülkemizde artık biz barışa ve kardeşliğe, ekmeğe, suya, ihtiyacımız olduğu kadar ihtiyaç içindeyiz’’ dedi. Berat Kandili vesilesi ile Bolu’nun Göynük İlçesinde düzenlenen mevlit programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ‘’Biz bu günlere bu zenginlik içinde geldik’’ dedi. Bardakoğlu, ‘’Birbirimizi tanımaya, birbirimizi sevmeye, etnik kökenimiz ne olursa olsun, inancımız dindarlık derecemiz ne olursa olsun, kültürümüz, bölgemiz, giyimimiz, kuşamımız ne olursa olsun, birbirimizi insan olarak tanımak, birbirimizi insan olarak sevmek, birbirimizi bağrımıza basmak zorundayız. Biz bugünlere bu zenginlik içerisinde geldik. Bizim aramızdaki bu insanlık sevgisi ve gönül dünyamızdaki bu barış ve esenlik duygusu bir sermayemizdir ve bugünlerde bu mübarek kandil ikliminde kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi ve yüreğimizdeki insan sevgisini, tekrar hatırlamayı ve onun verdiği istikamet ile birbirimize kenetleşmeyi, kenetlenmeyi, tavsiye ediyorum, dua ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Mübarek gün ve gecelerin, kardeşlik tohumlarını, kardeşlik duygularını canlandırmasını dileyen Bardakoğlu, ‘’Birbirimizi sevmeyi, daha çok sevmeyi bize öğretir. Ayrılık gayrılık gayretlerini boşa çıkaracak bir kararlılık bize aşılar’’ şeklinde konuştu. Diğer taraftan, bu yıl Kur'ân-ı Kerim’in Nüzulünün Bin 400’üncü yılı olduğunu da hatırlatan Bardakoğlu,’’Biz bu yılı, birlikte Kur'ân-ı Kerim’i daha yakından tanıma, Kur'ân’da buluşma, Peygamber Efendimizin sünnetini tanıma, onun güzel ahlâkını tanıma, onun güzel ahlakını rehber edinme fırsatı ve yılı olarak ilân ettik.’’ diye konuştu.

Bu programlarla, Kur'ân’ı sadece okumayı sadece dinlemeyi kastetmediğini ifade eden Bardakoğlu, ‘’Kur'ân’ın mânâsını anlamayı ve Kur'ân’ın getirdikleri ışığında hayatımızı yeniden tanzim etmeyi kastediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

28.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hafızlar törenle icazet aldı

  Vali Okutan, aşevi açtı

  Esenyurt'a görkemli cami

  Elleri üzerinde bedenini taşıyor

  Hakkâri, bir üst lige terfi edecek

  Havalar daha da ısınacak

  Hurmalar, Ramazana hazır

  Yaz yağmurlarının bereketi leylek yavrularını da arttırdı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.