29 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Petrol savaşlarının yerini su savaşları mı alacak?

DÜNYADA birçok ülke içme suyu sıkıntısı yaşarken, içme suyu temin eden ülkelerde de vatandaşların kullandığı sular temiz olmayabiliyor. Uzmanlar, yaşanan bu sıkıntı sebebiyle içme suyu temini yapılamaması ve içme suyunun temiz olmaması yüzünden dünyada her yıl 10 milyon kişinin vefat ettiğini bildirdi.


Kaddafi’nin Afrika Birleşik Devletleri hayali

LİBYA lideri Muammer Kaddafi, Afrika Birleşik Devletleri kurulması hayalini hâlâ koruduğunu, bu hafta yapılan Afrika Birliği zirvesinin bu yönde bir a

Düşen uçakta kurtulan yok

Karaçi-İslâmabad seferi yapan Airblue havayolu şirketine ait Airbus 321 tipi yolcu uçağı, kötü hava şartlarında iniş yapmadan hemen önce Margalla tepe


  Neo Nazi liderine müebbet hapis

RUSYA'NIN Tver şehrinde aşırı ırkçı bir grubun lideri ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Tver kentindeki mahkeme tarafından yapılan yazılı açıklamada, 22 yaşındaki Dimitriy Orlov’un beyazların üstünlüğünü savunan ve 1990 yılından beri faal olan Rus Ulusal Birliği’nin bir hücresinin liderliğini yaptığının tesbit edildiği kaydedildi.


  Bosna’da taciz ateşi

BosnaHersek'TE 14 yıldır ülke genelinde sürdürdüğü çalışmalarda savaşta katledilen 20 bin kurbanın cesedine ulaşmayı başaran Toplu Mezarları Araştırma Komisyonu Başkanı Amor Maşoviç ve beraberindeki ekibe, uzun namlulu silâhlarla ateş açıldı.


  Yunanistan’a yeşil vize

Yeşil Pasaport sahiplerinin Yunanistan’a vizesiz seyahate başladığı bildirildi.


  Obama: Belgeler yeni bir şey değil

ABD Başkanı Barack Obama, Afganistan savaşının gizli belgelerinin basına sızmasının kaygı verici olduğunu, ancak bu belgelerin yeni bir şey ortaya koymadığını söyledi.


  Pentagon, 9 milyarın hesabını veremiyor

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), işgalden sonra Irak’ın imarı ve insani ihtiyaçlar için ayrılan paranın yüzde 96’sının hesabını veremediği bildirildi. Irak’ın İmarı İçin ABD Özel Başmüfettişliği (SIGIR) denetçisinin raporunda, Irak’ın petrol ve gaz gelirlerinden elde edilen ve nereye gittiği bilinmeyen paranın miktarının, 9,1 milyar doların yüzde 96’sına tekabül eden 8,7 milyar dolar olduğu belirtildi.


  Beş yılda, 230 idam

IRAK'TA, 2005 yılından 2009 yılının sonuna kadar 230 mahkumun idam edildiği bildirildi.


  İran, masada Türkiye’yi istiyor

İRAN Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesinin nükleer müzakerelere Eylül ayında yeniden başlamaya hazır olduğunu belirtti, Türkiye ile Brezilya’nın da görüşmelere dahil edilmesini istedi.


  Irak işgali saçmaydı

BM'NİN eski silah denetçisi Hans Blix, “ABD’nin 2003’te Irak’ı işgal etme nedenlerinin saçma olduğunu” belirterek, “Hem İngiltere, hem ABD kuşkulu istihbarata güvendi” dedi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.