29 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

TSK rejim muhafızı olmaktan çıkarılmalı

“CHP'nin önerdiği şekli ile 35. madde (Silâhlı Kuvvetlerin vazifesi, Türk yurdunu ve anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyetini 'parlamenter demokratik sistemin işlerliği çerçevesinde ve anayasaya bağlı olarak' korumaktır), orduyu siyasetin dışına çıkarmaya yetmez. Siyasetle uğraşmaktan vazgeçiremez. İç güvenliğe bulaşmasını engellemez.”


AKP, CHP’nin teklifini bekliyor

(35. madde) değiştirilecekse CHP’nin söylediği gibi kenarından kıyısından dolanarak değil, adam akıllı bir değişiklik yapılması gerekiyor’’ dedi.

Balyoz’da redd-i hakim talebine red

Balyoz dâvâsında haklarında yakalama kararı verilen sanıkların avukatlarının redd-i hakim talepleri reddedildi. Bu yöndeki başvuruları değerlendiren İ


  Askerî araçlar devrildi: 13 yaralı

Van’ın Saray ilçesinde bir askerî aracın devrilmesi sonucu, 3’ü ağır olmak üzere 5 asker yaralandı. Aracın, İran sınırındaki Sırımlı köyü çıkışında, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu devrildiği bildirildi. Hatay Yayladağı’nda da askerleri taşıyan araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada 8 asker çeşitli yerlerinden yaralandı.


  "Silâhlı terör örgütü" dâvâsına 4 tahliye

IĞDIR’DAKİ ‘’silâhlı terör örgütü’’ dâvâsında, 4 sanık tahliye edildi. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve aralarında Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş’in de bulunduğu 14’ü tutuklu, 30 sanığın yargılandığı dâvânın duruşması, sanık ve sanık vekillerinin savunmalarıyla devam etti.


  Özdemir’in özel kalem amiri hakkında yakalama kararı

ESKİ Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in tutukluluğuna yönelik itiraz reddedildi.


  Bazı ilçelerin sınıfı değişti

MÜLKİ İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile düzenlenen ilçelerin sınıfları, illerin coğrafi bölge sınıfları ve vali yardımcıları sayılarında değişikliğe gidildi.


  İklim değişikliği izlenecek

ÇEVRE ve Orman Bakanlığı bünyesinde İklim Değişikliği Dairesi Başkanlığı kuruldu.


  Bir tarafta tahliye, bir tarafta gözaltı

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, kamuoyunda ‘’taş atan çocuklar yasası’’ olarak bilinen kanunun yürürlüğe girmesinin ardından ‘’yasa dışı örgüte üye olmak’’ suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Y.N.’nin tahliyesine karar verirken, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşları 18’den küçük 3 çocuk taş attıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.


  İnegöl’de 50 kişi adliyeye sevk edildi


  Bahçeli'ye Tazminat dâvâsı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı yazılı açıklama dolayısıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye manevî tazminat dâvâsı açtı.


  Dörtyol’da 40 kişi gözaltına alındı

Hatay’In Dörtyol ilçesinde dört polis memurunun şehit edildiği terör saldırısı sonrası yaşanan olaylarla ilgili olarak 40 kişi gözaltına alındı.


  Cep mesajıyla 200 kişi toplanmış

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde dört polis memurunun şehit edildiği terör saldırısı sonrası yaşanan olaylarla ilgili olarak 40 kişi gözaltına alındı. Olayların provoke edildiğini, ilçede birçok gencin telefon ve mesajlarla sokağa çağrıldığını belirten emniyet yetkilileri, toplanan yaklaşık 200 kişinin içerisinde Osmaniye, Hatay merkez, Erzin ile çevre kentlerden gelenlerin de bulunduğunu bildirdiler.


  Vali Lekesiz’den halka itidal çağrısı

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ‘’Olaylar sakinleşinceye kadar vatandaşlarımızın özellikle geceleri evlerinde huzur içinde oturmalarını tavsiye ediyoruz’’ dedi.


  Muvazzafları yakalamak TSK’nın işi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Balyoz soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri bulunan Korg. Nejat Bek ile tokalaşmasının farklı mânâlara çekilmemesi gerektiğini söyledi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.