29 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Restore etmediler, yıktılar

BİR süredir Sivas Belediyesi tarafından restorasyon işi sürdürülen Çorapçı Hanı’nda, restorasyon yapılmak yerine yıkılarak yeniden yapıldığı gerekçesiyle çalışmalar durduruldu.



Osmanlı’yı anlatacak belgesel çekiliyor

OSMANLI Devletini ‘Cihan İmparatorluğu’ yapan medeniyetin mimarlarının buluştuğu sinema tadındaki belgesel drama, Kayseri’de çekiliyor.



YEREBATAN SARNICIHER AN ÇÖKEBİLİR

TURİST Rehberleri Birliği (TUREB) ile İstanbul Turist Rehberler Odası, Sultanahmet Meydanı’nın yayalaştırılmasının Yerebatan Sarnıcı’nı büyük bir tehlikeyle karşı karşıya getirdiğini belirterek, “Hemen önlem alınmazsa Yerebatan Sarnıcı ileride hesabını veremeyeceğimiz bir biçimde zarar görebilir, hatta çökebilir” uyarısında bulundu.



Bu müzede yemeğin tadına bile bakabiliyorsunuz

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Gaziantep Emine Göğüş Mutfak Müzesi’nin ziyaretçileri, Gaziantep mutfağı ve yemek kültürüne ilişkin bilgilenmekle kalmıyor, yöre mutfağına özgü yemeklerin tadına da bakabiliyor.



Kalburcu’dan tarih fışkırdı

BALIKESİR’İN Kepsut ilçesine bağlı Kalburcu Köyü yakınlarında yapılan kazılarda elde edilen bulgulara göre, bölgenin, geçmişi erken tunç çağından başlayarak, Helenistik Roma ve Doğu Roma dönemlerine uzanan, önemli bir antik yerleşim birimi olduğu tahmin ediliyor.



En eski zekâ ve strateji oyunu ‘Mangala’ yeniden ilgi odağı

TARİHÎ geçmişi 4000 yıla dek giden, günümüzde unutulmaya yüz tutmuş, Türklerin oynadığı en eski zekâ ve strateji oyunu ‘Mangala Oyunu’ yeniden gençlerin beğenisine sunuluyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.