30 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Azerbaycan’la da vizelerin kaldırılmasını istiyoruz

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Azerbaycan’ın Türkiye’ye uyguladığı vize konusunda, ‘’Beklentimiz, temennimiz vizenin kaldırılması yönünde’’ dedi.

Çağlayan, Bakü’deki temaslarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Bakü’nün bugün geldiği seviyenin mutluluk verici olduğunu ifade etti. Azerbaycan’ın geçen yıl yüzde 9 büyüdüğünü hatırlatan Çağlayan, bunun bu ülkeyi bir kez daha önemli kıldığının altını çizdi. İlk görüşmeyi Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’ye yaptığını belirten Çağlayan, Türkiye’nin özellikle Ermenistan konusunda farklı düşünmediğini ifade ettiklerini söyledi. Ülkeler arası ticaretin arttırılması konusunda serbest ticaret anlaşmasının yapılabileceğini dile getirdiklerini de bildiren Çağlayan, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki 2,2 milyar dolarlık ticaret hacminin 1-2 yıl içinde 5 milyar dolara çıkması gerektiğinin altını çizdiklerini söyledi. Çağlayan, vize konusunun da görüşmelerde ele alındığını belirterek,

‘’Bugün özellikle Türk iş adamlarının vize konusundaki rahatsızlığını kendilerine ifade ettik. Bizim birçok ülke ile vizeyi kaldırdığımızı paylaştık. Bu konuda, üzerinde inceleme yapacağını ve çalışacağını ifade ettiler. İnşallah çözülebilecek bir şey olmasını ümit ediyoruz’’ dedi. Çağlayan, Bakü’de gerçekleştirilen Azerbaycan-Türkiye İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, Yukarı Karabağ sorunun çözülmesi konusunda, “İşgal edilmiş toprakların Azerbaycan’a katılması konusunda Türkiye her zaman Azerbaycan’ın yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir’’ diye konuştu.

30.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Gelir uçurumu değişmedi

  FIndık İşçilerinin zorlu yolculuğu başladı

  Azerbaycan’la da vizelerin kaldırılmasını istiyoruz

  Fiyat artışı kaçakçılığın artmasına sebeb oldu

  Fatura çalışanlara kesildi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.