31 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dış açık 6 ayda ikiye katlandı

Türkiye’nin, bu yılın ilk 6 ayındaki dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 94.6 artarak 28 milyar 501 milyon dolara yükseldi. İhracatın ithalatı karşılama oranı da yüzde 65.8’e geriledi.



65 ülkeden 3 bin iş adamı gelecek

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından 6-10 Ekim 2010 tarihleri arasında, “İslâm ülkelerinin kalkınmasında teknolojinin önemi’’ temasıyla düzenlenecek 13. MÜSİAD Uluslararası Fuarı ve 14. Uluslararası İş Forumunun (IBF) 65 ülkeden 3 bin iş adamını buluşturması hedefleniyor.



Vergi geliri yüzde 24,7 arttı

GELİR İdaresi Başkanlığı 2010 yılı Kurumsal Malî Durum ve Beklentiler Raporu’na göre, 2010 Ocak-Haziran dönemi vergi gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre 19 milyar 539 milyon lira artarak 98 milyar 622 milyon lira olarak gerçekleşirken, artış oranı yüzde 24,7 oldu.



Her 10 evden birinde klima var

TÜRKİYE’DE ‘’klima kullanılabilecek’’ ortalama her 10 evden birinde, klima bulunduğu bildirildi.



Adadaki buğdayı hasat etmek için biçerdöveri yüzdürüyorlar



Haziran’da protestolu senet sayısı yüzde 21 azaldı

PROTESTO edilen senet sayısı, Haziran ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21,1, tutarı da yüzde 26,3 azaldı.



Bursagaz’dan ‘kapıdan fatura tahsilatı’ uyarısı

BURSAGAZ, son günlerde kendilerini Bursagaz personeli olarak tanıtan bazı kişilerin, kapıdan doğalgaz faturası tahsilatı yapıldığını söyleyerek dolandırıcılık yaptıkları konusunda aboneleri uyardı.



Haziran’da, 3,5 milyar liralık teşvik belgesi verildi

HAZİNE, Haziran ayında toplam yatırım tutarı 3 milyar 550 milyon 716 bin 281 lira olan 376 yatırım teşvik belgesi düzenledi.



Moody’s İzlanda’nın not görünümünü negatife indirdi

ULUSLARARASI kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İzlanda’nın yerel ve yabancı para cinsinden notlarının görünümünü ‘’durağan’’dan ‘’negatif’’e indirdi.



IMF: ABD’de yeni teşvik harcamaları gerekebilir

ULUSLARARASI Para Fonu (IMF), ABD’de yavaşlayan ekonomik toparlanmaya destek olmak için daha fazla ekonomik teşvik harcamasının gerekebileceğini belirtti. Kuruluşun yayımladığı raporda, ülkede ekonomik canlanmanın yavaşladığına dikkat çekilerek, görünüm belirsiz olduğu vurgulandı.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.