31 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Sokak çocuklarına meslek kursu

MİLLî Eğitim, Emniyet, İş-Kur, TOBB, belediye ve sivil toplum kuruluşları ortaklığında gerçekleştirilen ‘umut yıldızı projesi’ ile 80’e yakın gencin meslek sahibi olması için çalışmalar başladı.


TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK PROJE

Ankara’da ilk defa başlayan Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi, Başkent’teki madde bağımlılarına örnek nitelik taşıyor.

Gençler plâstik atıklara savaş açtı

Sabancı Vakfı, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Petrol Ofisi işbirliği ile hazırlanan Genç Eğlence Projesi kapsamında Samsun’da bir araya gelen gençler, pl


  Denizcilik İhtisas Kütüphanesi kuruluyor

BaşbakanlIk Denizcilik Müsteşarlığı, denizcilik tarih ve kültürüne katkıda bulunmak amacıyla ‘Denizcilik İhtisas Kütüphanesi’ kuracak.


  7 bin çocuk ailelerinin yanına döndü

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ‘’Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek Uygulaması’’nın başlatılmasıyla yaklaşık 7 bin çocuğun ailelerinin yanında döndüğünü söyledi.


  Su, insan hakkı

BM Genel Kurulu, suyun insan haklarının temel bir parçası olduğuna karar verdi. Bolivya’nın girişimiyle 28 Temmuz’da bir araya gelen genel kurul üyeleri; güvenli ve temiz içme suyuna erişim ve sanitasyon hakkı için 124 kabule karşılık 42 çekimser oy kullandı.


  BU OLAYLAR SON OLSUN


  Kardeşçe yaşamak istiyoruz


  Türk: Süreç hassas herkes duyarlı olmalı


  MHP’den Dörtyol ve İnegöl’e heyet

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hatay Dörtyol ve Bursa İnegöl’deki olayların incelenmesi için iki farklı heyet oluşturarak bunları bölgeye gönderdiklerini söyledi.


  Gasp edilen aracın sahibi serbest bırakıldı

HATAy'IN Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, 4 polis memurunun şehit edildiği olayda kullanılan ve teröristlerce gasbedildiği belirlenen aracın sahibinin ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakıldığını söyledi.


  Göstericilere polis müdahalesi

MARDİN'İN, Nusaybin ilçesinde İnegöl ve Dörtyol’da meydana gelen olayları protesto eden gruba polis müdahale etti.


  Terör yandaşları polise saldırdı

HATAY'IN Dörtyol İlçesindeki olayları bahane eden terör örgütü yandaşları Mersin’de polise Molotof ve havai fişeklerle saldırdı.


  Yüksekova’da izinsiz gösteri

HAKKÂRİ'NİN Yüksekova ilçesinde izinsiz gösteri yapan gruba, polis basınçlı su ve biber gazı ile müdahalede bulundu.


  Yargıda yol tazminatları ödenecek

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, ortak havuzda biriken yargı personeli yol tazminatlarının, ‘’Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’ Resmî Gazete’de yayımlanıp yürürlüğü girdikten sonra personele ödenmeye başlanacağını bildirildi. Açıklamada, bugün bir gazetede yayımlanan ‘Yargıda Havuz Problemi’’ başlıklı haberde, yargı personeline dağıtılan yol tazminatları (havuz parası) konusunda eksik ve yanlış bilgiler verildiği ifade edildi.


  Gurbetçi, esnafı üzdü

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, küresel ekonomik kriz sebebiyle bulunduğu Avrupa ülkesinde sıkıntı yaşayan gurbetçilerin Türkiye’ye tatile geldiğinde kısıtlı harcama yapınca bölge esnafının istediğini bulamadığını söyledi.


  Doğan’ın damarları tıkalı

“Balyoz Planı’’ dâvâsı kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan’ın avukatı Celal Ülgen, Doğan’ın anjiyo olduğunu belirterek, “Bazı damarlarda daralma olduğu ve kalbin beslenemediği görüldüğü için zorunlu olarak anjiyo yapıldı’’ dedi. Ülgen, hastane konseyinin bugün toplanarak durum ile ilgili rapor vereceğini söyledi.


  "Cephanelik" gibi ev bulundu

Keçıören’de meydana gelen bir yaralama olayının ardından iki eve baskın düzenleyen polis, 10 pompalı tüfek, 1 tabanca ve çok miktarda fişek ele geçirdi.


  TBMM: Başkan Şahin, Erdoğan'ı karşılamadı

TBMM Başkanlığı, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı havaalanında karşıladığı iddiasının ‘’asılsız’’ olduğunu bildirdi. Bir köşe yazısında yer alan ‘’Şahin’in, Erdoğan’ı Kütahya dönüşünde havaalanında helikopter kapısında karşıladığı’’ iddiası üzerinde, TBMM Başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı.


  Star TV'ye RTÜK'ten ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’ün Samsun Adliyesinden çıkışında uğradığı yumruklu saldırının görüntülerini 3 gün süreyle ana haber bültenlerinde 65 kez ekrana getiren Star TV’ye 250 bin lira para cezası verdi.


  İHH’nın Ramazan yardımları başladı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, ihtiyaç sahibi ailelere ramazan için kumanya yardımlarına başladı.


  Kurtulmuş: Bu baskının hiçbir siyasî karşılığı yok

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Necmettin Erbakan’ın kongre ile ilgili açtığı dava sonucunda hakimlerin parti genel merkezinde delil incelemesi yapmalarının hiçbir siyasî karşılığının olmadığını belirtti.


  Tokat'ta çatışma

Tokat’in Reşadiye ilçesi Sazak bölgesi yakınlarında bir grup teröristle sıcak temas sağlandığı, çıkan çatışmada 1 askerin yaralandığı bildirildi.


  Pervari'de mayın 3 asker yaralandı

Siirt'in Pervari ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu 3 asker hafif şekilde yaralandı.


  “Marmaray Projesi” için uluslar arası ihale dâveti

Ulaştirma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH), Gebze-Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi inşaat, elektrik ve mekanik sistemlerinden oluşan, ‘’Marmaray Projesi’’ için uluslararası ihale daveti yaptı. DLH İnşaatı Genel Müdürlüğünün, Marmaray Projesi için uluslararası ihale daveti, Resmi Gazetenin dünkü sayısında yayımlandı.


  CHP'de referandum hazırlığı sürüyor

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP örgütüne halk oylamasına ilişkin parti çalışmalarıyla ilgili bir genelge gönderdi.


  MERNİS projesini çalmak mümkün değil

İçişleri Bakanliği, Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) projesinde çalışan iki mühendisin, program çaldığı ve pazarladığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.


  BDP'den suç duyurusu

BDP, Bursa’nın İnegöl ilçesindeki olaylarla ilgili gözaltına alınan 53 kişi hakkında kamu dâvâsı açılarak, “ırkçılık” suçundan yargılanması için suç duyurusunda bulundu.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.