01 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Komşularla ticaret, lehimize gelişiyor



Almanya, her yıl 250 bin iş gücü kaybedecek

Almanya Ekonomi Araştırmalar Enstitüsü Başkanı Klaus Zimmermann, Almanya’da nüfusun azalması nedeniyle 2030 yılına kadar her yıl 250 bin iş gücünün kaybolacağını bildirdi.



Anadolu’nun bozkırı sarıya boyandı

ŞEKER pancarına kota gelmesinin ardından Aksaray’ın Eskil ilçesinde alternatif ürün olarak ekimi yaygınlaşan ayçiçeğinin kalitesi ve veriminin de Trakya’dan daha iyi noktada olduğu bildirildi.



İhracatta AB payının inmesi düşündürücü

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Celal Sönmez, ihracatta AB payının yüzde 43’e düşmesinin düşündürücü olduğunu söyledi.



Bursa’nın hedefi: 5 milyon turist

Bursa Valisi Şahabettin Harput, turistleri aldatanlara göz açtırmayacaklarını belirterek, “2010 yılında geçen yıla oranla gelen Arap turist sayısında yüzde 50 artış oldu.



Benzinde tüketim azalırken, LPG’de arttı

Benzın tüketiminin 2010’un ilk altı ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 azaldığı, LPG tüketiminin ise yüzde 9 arttığı bildirildi.



Şoförlere ceza, bıktırdı

Osmanıye Kamyoncular Odası Başkanı Ahmet Gama, kamyon şoförlerinin şehirler arası ev taşımacılığı yaptıkları sırada ağır para cezalarına maruz kaldıklarını söyledi.



59 milyar lira iç borç ödenecek

Merkezı yönetim iç borç ödeme projeksiyonuna göre, Temmuz 2010_Haziran 2011 tarihleri arasında toplam 158,7 milyar lira ödeme yapılacak.



ABD’de bu yıl 108 banka kapandı

ABD'DE dört eyalette beş banka daha kapandı. Böylece ABD’de bu yıl kapanan banka sayısı 108’e çıktı. Federal Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (FDIC), Oregon, Washington, Florida ve Georgia eyaletlerinde beş bankanın kapandığını, bunun fona maliyetinin 335 milyon dolara mal olacağını açıkladı.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.