01 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Krater Gölü’nde mangal keyf

Giresun’un Dereli ilçesinde yaz aylarında da kar kütükleriyle çevrili, içerisinde erimeyen buz kütlelerinin bulunduğu 2 bin 750 rakımdaki Sağrak Gölü’ne gelen vatandaşlar, mangal yapıp, doğal güzelliğin keyfini çıkarıyor.


Sabah namazına müteakip kahvaltı

Cuma günleri sabah namazını Uzungöl Gölbaşı Camii’nde kılan cemaat her hafta bir restaurant sahibinin verdiği kahvaltıda buluşuyor.

Engellerini devrek bastonuyla aşıyorlar

Zonguldak’In Devrek ilçesinde, açılan kursa katılan engelliler, 9 aşamada işlenerek birer sanat eserine dönüştürülen Devrek bastonların yapımını öğren


  Sıcaklar ahireti hatırlatıyor

Rus Ortodoks Kilisesi, ülke genelinde yaşanan anormal sıcaklığın kötü olarak algılanmaması, aksine ahireti daha çok düşündürdüğü için olumlu algılanması gerektiğini bildirdi. Rus Ortodoks Kilisesi Toplum İlişkileri Sorumlusu Vsevolod Çaplin, Rusya’da birçok insanın sıcaklık sebebiyle tefekkür etmeye başladığını belirterek şöyle dedi: “Bu tefekkür sıcaklığın bir mânâ ifade ettiğini gösteriyor. İnsanlar kendilerine soruyor: Acaba doğru yaşıyor muyuz? Birbirimize yardım ediyor muyuz?”


  Tatilcilere yol uyarısı

Ankara Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri ve Acenteleri Derneği tatil trafiği konusunda sürücüleri uyardı.


  Mekke metrosu hacıları bekliyor

Mekke metrosunun ilk safhasının tamamlandığı ve yüzde 33’lük kapasite ile bu yıl ilk defa hacı adaylarını taşımaya başlayacağı bildirildi.


  Sıcaklık rekor kıracak

Meteorolojİ yetkilileri, Türkiye’nin Güney, İç ve Doğu kesimlerinde etkili olan Basra Alçak Basınç Merkezi kaynaklı sıcak hava dalgası sebebiyle, hafta sonunda iç Anadolu ile güneydoğu Anadolu bölgelerinde rekor sıcaklık değerlerinin yaşanacağını bildirdi.


  İstanbul-İzmir otoyol projesi bu yıl başlıyor

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek 6,5 milyar dolarlık dev otoyol projesi başlıyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmit Körfez Köprüsü dahil olmak üzere İstanbul-İzmir arasındaki 421 kilometrelik otoyol projesi için ilk kazmanın bu yıl içersinde vurulacagığını söyledi.


  Tuzaklanmış el yapımı mayın ele geçirildi

Şırnak’ta iki tuzaklanmış el yapımı mayın ele geçirildiği bildirildi.


  Millî Parkda çıkan yangın korkuttu

Soğuksu Millî Parkı’nda çıkan yangın, zamanında müdahale sonucu söndürüldü. Edinilen bilgiye göre, Soğuksu Millî Parkı içerisinde bulunan su fabrikasının üst kısmında yangın çıktı.


  Test sürüşleri başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, raylı sistem hattına 3 istasyon daha ekledi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.