03 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Yaylalardan sadece anılarla ayrılmalı

RİZE Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, ‘’Yaylalardan sadece anılarımızla ayrılmalıyız, buralardan hiçbir şey koparmamalıyız’’ dedi.

Rize’nin İkizdere ilçesindeki Anzer Yaylası’nda Anzer Ballı Köy Kalkınma Kooperatifi’nce düzenlenen 7. Anzer Balı, Kültür ve Turizm Şenliğine Vali Hacımüftüoğlu’nun yanı sıra Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Anzer Bal Kooperatifi Başkanı Şükrü Çatır, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Hacımüftüoğlu, burada yaptığı konuşmada, kedisinin de Karadeniz yöresinin yaylarında büyüdüğünü belirterek, ‘’Karadeniz’deki yaylaların doğal güzellikleri ve kültürel yapısı çok farklı. Buraları koruyarak, kollayarak yaşatmalıyız. Hepinizden söz istiyorum, buraları koruyacağınıza bana söz veriyor musunuz?’’ diye konuştu.

Yaylaların, bugünün yetişkinlerine çocukların emaneti olduğunu vurgulayan Vali Hacımüftüoğlu, ‘’Gelecek kuşaklara buraları en doğal şekliyle bırakmalıyız. Getirdiklerimizi buralarda bırakmamalıyız, mutlaka geriye götürmeliyiz. Yaylalardan sadece anılarımızla ayrılmalıyız, buralardan hiçbir şey koparmamalıyız’’ dedi.

Konuşmaların ardından festival kapsamında gerçekleştirilen Anzer Balı Güzeli Yarışması’na 11 çocuk katıldı. Yarışmada ilk üçe giren Rümeysa Maşalacı, Melisa Lezgioğlu ve Edanur Koçal’a, para ödülü verildi. Şenlikte, 2010 ürünü 1 kilogram Anzer balı açık artırmayla satışa çıkarıldı. Açık artırma sonucunda iş adamı Bayram Yılmaz, 1 kilogram Anzer balını 6 bin 500 liraya satın aldı. Ancak daha sonra Yılmaz’ın balı almaktan vazgeçmesi üzerine, açık artırmaya devam edildi.

Açık arttırma sonucunda Anzer Ballı Köy Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şükrü Çatır, Başkan Yardımcısı Şaban Hapeloğlu ve yönetim kurulu üyesi Osman Civelek, ortak olarak 1 kilogram balı 10 bin liraya satın aldı. Şenlik, İsmail Türüt ve bazı yöre sanatçılarının konserleri ve halk oyunu gösterisiyle sona erdi.

03.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Fatih’in, ‘’Bogomilleri” İslâma dâvet ettiği meydanda festival

  Yaylalardan sadece anılarla ayrılmalı

  Sivaslılar Kültür Şöleninde buluştu

  “Renk, Işık, Görkem” sergisi uzatıldı

  Tarihî Zil Kale’de restorasyon

  Kur’ân-ı Kerim’i en güzel şekilde okumak için yarıştılar

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.