05 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Cimbom, Belgrad’da ilk galibiyet peşinde

Galatasaray ile Sırbistan temsilcisi OFK Belgrad, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında karşı karşıya geliyor.

18.00’de başlayacak maçı İsveç Futbol Federasyonu’ndan Daniel Stalhammar yönetecek ve NTV naklen yayınlayacak. İstanbul’da ilk maçta rakibiyle 2-2 berabere kalan Galatasaray, rövanşta her türlü galibiyetin yanı sıra, 2-2’nin üstündeki gollü beraberliklerde turu geçecek. Türkiye’nin Avrupa kupalarındaki en başarılı ekibi olan Galatasaray, tarihinde iki kez Sırp ekibiyle karşılaşırken, ikisinde de tur atlayamadı ve deplasman maçlarını kaybetti. Sarı-kırmızılı ekibin UEFA Kupası’nda tur atlayabilmek için Belgrad’da bir ilki gerçekleştirmesi gerekiyor.

05.08.2010


 

Beşiktaş, taraftarı önünde turlayacak

Beşiktaş ile Çek Cumhuriyeti’nin Viktoria Plzen takımları, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında İstanbul’da karşılaşıyor.

BJK İnönü Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak maçı Belçika Futbol Federasyonu’ndan Jerome Efong Nzolo yönetecek ve D-Smart yayınlayacak. Deplasmandaki ilk maçta rakibiyle 1-1 berabere kalan Beşiktaş, rövanşta her türlü galibiyetin yanı sıra, 0-0 beraberlik halinde bile turu geçecek. Beşiktaş, bugünkü maçla birlikte Avrupa kupalarında 140. karşılaşmasına çıkacak. Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 139 maçtan 46’sını kazanıp, 29’unda berabere kalırken, 64 müsabakada ise rakiplerine yenildi.

05.08.2010


 

Niang Fener’i istiyor, Marsilya bırakmıyor

Fenerbahçe’nİn transfer etmek istediği oyuncular arasında adı geçen Marsilya’nın Senegalli forveti Mamadou Niang, Fenerbahçe’de forma giymek istediğini söyledi.

Niang, Fransız L’Equipe gazetesine yaptığı açıklamada, ‘’Kariyerim için bu tercihi yaptım. Bir haftadır ortada böyle bir şey var. Fenerbahçe çok büyük bir kulüp, Issiar Dia bana Fenerbahçe’nin tesislerinin mükemmel, kadrosunun kaliteli olduğunu söyledi’’ dedi. Marsilyalı yöneticilerin ayrılma kararına saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Niang, ‘’Marsilya’ya borcumu ödedim. Her zaman elimden gelenin en iyisini yaptım. Takıma her şeyimi, ruhumu ve kalbimi verdim’’ diye konuştu. Kulübüyle arasında çekişme olmadığını ve son birkaç günde midesindeki rahatsızlık sebebiyle antrenmanlara katılmadığını belirten Niang, ‘’Ayrılana kadar Marsilyalı olacağım. Gidersem kalbimin yarısı burada kalacak, ölene kadar. Futbolu bıraktığımda da gelip burada yaşayacağım’’ dedi.

“LİG ÖNCESİ GÖNDEREMEYİZ”

Marsilya Başkanı Jean-Claude Dassier, AFP’ye yaptığı açıklamada, ‘’Niang, bize ayrılmak istediğini bildirdi. Ancak sözleşmesi 2014 yılına kadar devam ediyor. Sözleşme imzaladığınızda şartlarını yerine getirmelisiniz’’ dedi. Dassier, ‘’Niang’ın gitmek istemesini anlayabiliyorum. Ancak ligin başlamasına 4 gün kala Niang’in takımdan ayrılması kesinlikle söz konusu değil. Bu ciddi bir yaklaşım değil’’ diye konuştu.

05.08.2010


 

Amatör sporlar revaçta

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) verilerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye’de lisanslı sporcu sayısı 100 bin barajını geçen 5 spor dalı bulunuyor.

Basketbol 40 bin 229’u bayan, 205 bin 196 lisanslı sporcuyla en çok ilgi gören spor dalı konumunda. Basketbolu, 202 bin 772 lisanslı sporcuyla tekvando, 133 bin 27 sporcuyla voleybol, 125 bin 748 sporcuyla satranç izliyor. Barcelona’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda tarihi başarılar elde edilen atletizmde ise 41 bin 913’ü bayan, 118 bin 714 lisanslı sporcu bulunuyor. Buna göre bu beş spor dalı, toplam 785 bin 457 lisanslı sporcuya sahip. GSGM’den lisans alan federasyonların tamamında ise 478 bin 16’sı bayan, 1 milyon 720 bin 84 lisanslı sporcu bulunuyor. Geçen yılın başında lisanslı sporcu sayısı, 1,5 milyon civarındaydı.

DÜNYA ŞAMPİYONU ÇIKARDI AMA...

Lisanslı sporcu sayılarına bakıldığında 56 federasyondan 29’unun 10 bin barajını geçemediği dikkati çekiyor. En az lisanslı sporcu, 43’ü bayan, 411 kişiyle hava sporlarında yer alıyor. Hava sporlarını, Dünya Supersport şampiyonu Kenan Sofuoğlu’nu çıkaran Motosiklet Federasyonu izliyor. Motosiklette, 25’i bayan 722 lisanslı sporcu bulunuyor.

UZAKDOĞU SAVUNMA SPORLARI,

Tekvando, bin 798’i bayan 55 bin 77 sporcuya sahip güreşin yaklaşık 4 katı lisanslı sporcuya sahip. Karate 86 bin 409, kick boks 65 bin 284 kişiyle güreşten fazla lisanslı sporcuya sahipken, judo ve kuraş yapan 38 bin 154, vuşu yapan 20 bin 376, muay-thai yapan 17 bin 652 lisanslı sporcu bulunuyor.

İLLERE GÖRE SPORCU SAYISI

İllere göre sporcu sayısında, 203 bin 347 ile İstanbul başı çekerken, Ankara’da 101 bin 409, İzmir’de 98 bin 130 lisanslı sporcu bulunuyor. Lisanslı sporcu sayısının ez az olduğu iller arasında ise 3 bin 811’le Ardahan ilk sırada yer alıyor.

05.08.2010


 

Şok! Sivok 6 ay yok

BEŞİKTAŞ'A yeni sezon öncesi Tomas Sivok’tan kötü haber geldi. Önceki günkü idmanda sağ dizinden sakatlanan Çek futbolcunun 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren, sağ diz ön çapraz bağlarında kısmi kopma meydana gelen Sivok’un 6 ay kadar sahalardan uzak kalacağını söyledi. Siyah-beyazlı yönetimin Çek futbolcuyla görüşerek, ameliyat tarihi kararlaştıracağı öğrenildi.

05.08.2010


 

Casillas: Hepimiz yaşlanıyoruz, Raul ve Guti’nin ayrılması tuhaf

Real Madrid futbol takımının kaptanı Iker Casillas, ‘’Raul ile Guti’yi burada görememek tuhaf’’ dedi.

Casillas, kulübünün internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, herkesin yaşlandığını, zamanın akıp geçtiğini söyledi ve adları Real Madrid’le özdeşleşen bu iki futbolcuyu artık takımla görememelerinin kendilerini şaşırttığını söyledi. Takımın başına getirilen teknik direktör Jose Mourinho ile birkaç kez görüştüğünü, Mourinho’nun doğru şeyler yapmaya çalıştığını ifade eden Casillas, teknik adam için ‘’İyi oynamaya çalışan genç bir ekibi var’’ ifadesini kullandı. Casillas, takıma yeni katılan Khedira’nın lisan sorunu olduğunu, ancak ekipteki herkesin kendisine yardım etmeye çalıştığını belirti. Benzema’nın da geçen yıl aynı sorunu yaşadığını kaydeden Casillas, futbolcunun artık bu sorunun üstesinden geldiğini söyledi.

05.08.2010


 

Zenit’ten Alves için 22 milyon euro

Rusya Birinci Futbol Ligi takımlarından Zenit Petersburg, Portekiz’in Porto takımından savunma oyuncusu Bruno Alves’i transfer etti.

Porto kulübünün açıklamasında, Portekiz Milli Takımı’nda da oynayan Alves’in 22 milyon Avroya Zenit’e transfer olduğu belirtildi. 28 yaşındaki oyuncunun sağlık kontrolünden geçtikten sonra yeni takımına katılacağı kaydedildi. Futbola Porto’da başlayan Alves, daha önce Farense, Vitoria Guimaraes ve AEK takımlarına kiralanmıştı. 35 kez Portekiz Milli Takımı’nda oynayan Alvez, takımının Güney Afrika’da düzenlenen Dünya Kupasındaki tüm maçlarında forma giydi.

05.08.2010


 

Carlo Ancelotti Benayoun’u övdü

Chelsea futbol takımının teknik direktörü Carlo Ancelotti, taktik açıdan bakıldığında, Yossi Benayoun’un, Joe Cole’dan daha iyi olduğunu söyledi.

Ancelotti, The Sun gazetesinde yayımlanan açıklamasında, ‘’Joe Cole, Benayoun’dan daha hızlı. Ancak Benayoun, taktik açıdan daha iyi. Dediklerimi anlıyor’’ diye konuştu. Benayoun’un çok zeki bir oyuncu olduğunu ifade eden Ancelotti, futbolcunun oyunla ilgili herşeyi bildiğini ifade etti. Chelsea, Joe Cole’un oynadığı pozisyon için 5,5 milyon sterlin karşılığında Liverpool’dan Benayoun’u almıştı.

05.08.2010


 

Hiddink Türkiye’de

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, dün İstanbul’a geldi. Hollandalı teknik adam, İstanbul’daki ilk gününde Fenerbahçe’nin Young Boys ile yaptığı UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş karşılaşmasını izledi.

Hiddink bu akşam oynanacak Beşiktaş_Viktoria Plzen UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ikinci maçını ve 7 Ağustos’ta yapılacak Bursaspor_Trabzonspor TFF Süper Kupa mücadelesini seyredecek. Guus Hiddink, (A) Milli Takım teknik ekibi ile yapacağı toplantılar sonrasında 6 Ağustos Cuma günü milli takımın Romanya maçı aday kadrosunu açıklayacak.

05.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.