05 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

İnternet andıcı ‘rutin görev’miş

İnternet andıcı soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan Albay Dursun Çiçek’in avukatı Celal Ülgen, Genelkurmay Başkanlığının söz konusu sitelerin görev çerçevesinde hazırlandığını açıkladığını söyledi. TSK’nın rutin görevleri içindeki bir olayın sorgulanmasına anlam veremediğini söyleyen Ülgen, Çiçek’e çağrı yapıldığına dair bilgisi olmadığını ifade etti.


102’lerde ilk tutuklama

‘’Balyoz Planı’’ dâvâsı kapsamında haklarında yakalama emri çıkarılan 102 kişi arasında bulunan ve Afyonkarahisar’da yakalanan emekli Kurmay Albay Ahm

Gecikmenin sebebi redd-i hakim talepleri

102 Balyoz sanığı hakkındaki yakalama emrine yönelik itirazlarla ilgili olarak İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinin duruşma savcısı Celal Kara’nın, red


  İstanbul'da terör örgütü operasyonu

İstanbul’da terör örgütü PKK üyelerinin bombalı eylem hazırlığında olduğu duyumu üzerine düzenlenen operasyonda biri kadın 5 kişi yakalandı.


  Kore gazisi vefat etti

SİvaslI Kore Gazisi Sami Türüdü vefat etti.


  CHP'li Erdem disipline verildi

CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem’in, ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edildiği bildirildi.


  Hızlı Trenlerle konforlu yolculuk

Yüksek Hızlı Trenler (YHT), yollardaki asfaltı bile eriten sıcak havalarda, seferlerini sorunsuz sürdürüyor. Eksi 40 ile artı 40 derece arasındaki sıcaklıklardan etkilenmeyen raylarda sefer yapan YHT’ler, 250 kilometreyi aşan hızı ve klimalı konforuyla yolcusundan tam not alıyor.


  SICAĞA RAY DAYANMIYOR

Türkiye’de etkili olan sıcak hava, demiryollarında bozulmalara yol açıyor, tren seferleri hatlar kontrol edildikten sonra yapılıyor.


  Duble yolda hız sınırı, yönetmeliği bekleyecek

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Osman Karakuş, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde değişiklik yapılıncaya kadar bölünmüş (duble) yollardaki hız sınırını 90 kilometreden 110 kilometreye çıkaran yasanın uygulanmayacağını söyledi.


  Yeryüzü Doktorları, Pakistan’a gidecek

Yeryüzü Doktorları, geçen hafta yaşanan sel felaketinden etkilenenlere sağlık hizmet vermek amacıyla Pakistan’a gidecek.


  Şehit uzman çavuş toprağa verildi

Ordu’nun Akkuş ilçesinde devriye görevi yapan jandarma trafik timine yönelik silahlı saldırıda şehit olan jandarma uzman çavuş Hacı Emin Pişkin’in cenazesi Adana’da toprağa verildi.


  Jandarmadan açıklama

Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde teröristlerce gerçekleştiren saldırı sonrasında yapılan ‘’jandarma personelini zan altında bırakacak yayınların üzüntü ile izlendiği’’, söz konusu basın yayın organları ve şahıslar hakkında yasal işlem başlatılacağı belirtildi.


  Bu çatışmanın kazananı olmayacak

Denızlı’de dört sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek İnegöl ve Dörtyol’da meydana gelen olaylara tepki gösterdi. Denizli Muşlular, Denizli Ağrılılar, Denizli Erzurumlular ve Denizli Siirtliler Derneği başkanları, Gazeteciler Cemiyetinde düzenledikleri ortak basın toplantısında, İnegöl ve Dörtyol’da yaşanan olayları kınadı.


  Dışişlerine yeni sözcü

DIşışlerı Bakanlığının yeni sözcüsü, Selçuk Ünal oldu. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Büyükelçi Burak Özügergin’in Zagrep’e atanmasının ardından yeni sözcü olacağı bir süredir kulislerde konuşulan Ünal, görevine bugün fiilen başladı.


  NATO, yeni bir birim kurdu

NATO terörizm, kitle imha silahlarının yaygınlaşması, siber saldırılar ve enerji altyapısının güvenliği gibi yeni risk ve tehditler için “Yükselen Güvenlik Tehditleri Dairesi” adlı yeni bir birim kurdu.


  Savcı Öz’den Baykal’a inceleme

Eskı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da aralarında bulunduğu birçok hakkında ‘’Ergenekon’’soruşturması kapsamında ‘’adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’’ iddiasına ilişkin inceleme başlatıldığı bildirildi.


  Mavi Marmara’yı römorkör getirecek

Gazze’ye yardım götürürken İsrail tarafından düzenlenen kanlı saldırıda el konulan Mavi Marmara ile iki gemiyi getirmek için Mersin’den bir römorkör hareket etti.


  Tunceli Belediyesi’nde şüpheli paket paniği

Tunceli Belediyesi hizmet binasında bulunan şüpheli paket fünyeyle patlatıldı. Alınan bilgiye göre, Moğoltay Mahallesi Okullar Caddesi üzerindeki Tunceli Belediyesi hizmet binasının 4. katında, bir belediye personeli tarafından şüpheli paket görülmesi üzerine emniyete haber verildi.


  Ordu’da geniş çaplı operasyon başlatıldı

Ordu Valisi Orhan Düzgün, Akkuş ilçesindeki görevli jandarma trafik timine yönelik terörist saldırıyla ilgili olarak bölgede operasyonların sürdürüldüğünü bildirdi.


  Ömer Ulusoy Adlî Tıp'a sevk edildi

Akdenİz Üniversitesinde yerleşkesinde iki yıl önce yaşanan olaylarla ilgili bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen ve Antalya’da ‘’devlet büyüklerine hakaret ve meskun mahalde silahla ateş ettiği’’ iddiasıyla hakkında dava açılan Ömer Ulusoy’un yargılamasına devam edildi.


  Sevdiğiniz alanı seçin

NAMIK Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, üniversite tercihi yapacak öğrencilere sevdikleri veya sevebilecek alanlarda tercih yapmalarını tavsiye etti.


  Bezm-i Âlem’de eğitim başlıyor

VAKIFLAR Genel Müdürlüğü’nün, üç tarihî vakfı birleştirerek kurduğu Bezm-i Âlem Vakıf Üniversitesi, eğitime başlıyor.


  Eğitimde ‘elektronik yayıncılık’ dönemi

ZAMBAK ve Coşku yayınları, eğitimde ‘elektronik yayıncılık’ dönemini başlattı. Müfredattaki bütün kitaplar internet ortamına aktarılarak öğretmenden öğrenciye ulaştırılacak, böylece eğitim faaliyetinin kolaylaştırılması sağlanacak.


  Meteoroloji, geleceğin 10 mesleği arasında

İSTANBUL Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, meteorolojinin, ABD’de geleceğin ilk 10 mesleği arasında sayıldığını bildirdi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.