06 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Avrupa’da hüsran

İsviçre’ de direklerden dönen ve Volkan Demirel’ in çıkardığı toplarla hezimetten kurtulan Fenerbahçe, istediği sonuçla evine dönmüştü. Ancak 1 hafta öncesi kadar olmasa da, benzer görüntülere sahne oldu Şükrü Saraçoğlu Stadyumu. Oyunu rakip sahaya yıkmayı düşünen, ama beceremeyen, kontra ataklarla kalesinde bolca pozisyon veren bir ekip vardı sahada. Alex De Souza’ nın hücum pres eksikliği ile Gökhan Ünal’ın da ilk toplara basmaması, rakibin çok rahat ve hızlı bir şekilde topu kalemize taşımalarına fırsat verdi. Kaptıkları toplarla o kadar hızlı bir şekilde kalemize geldiler ki son vuruşlardaki beceriksizliklerinden tek golle yetinmek zorunda kaldılar.

Aykut Kocaman’ın takımı ne oynadığını ve ne yaptığını bilmiyor. Disiplinsizlik mi dersiniz yoksa umursamazlık mı? Ne derseniz deyin bu takım son 3 maçının büyük bölümünü 10 kişi ile tamamladı. Genç hoca buna da çözüm bulamadı. Görülen kartların çoğu ya hakeme itirazdan ya da laubalilikten. Pozisyon gereği veya takımın hayrına olacak müdahalelerden gösterilen kart yok gibi.

Sahadaki futbolcular çok bitkin bir haldeydiler. Kadroya baktığınızda, ‘ya şu da iyi’ diyebileceğiniz kimse yoktu. Emre Belözoğlu’ndan Alex De Souza’sına kadar hepsi döküldüler. Kanatlardan top gelmedi. Andre Santos göbeği ile Bekir İrtegün yanından geçen rakibini seyretmesi ile dikkat çekti. Aykut hoca çare olarak Gökhan Gönül’ü ikinci yarının başında sahaya sürdü. Genç oyuncu tek başına sağ kulvarı idare etti. Sakatlığı ile ilgili bir emare yoktu. Sakat olmadığı halde ilk 11’de sahaya çıkmaması da anlaşılır gibi değil.

Şampiyonlar Ligi’ne elveda diyen Fenerbahçe’de, Aykut Kocaman’ın kadro seçimindeki yanlışlıkları ve disiplin sorunları sorgulanmaya başlandı. Gökhan Gönül’ü yedek oturtması, Alex De Souza’yı çıkartıp Selçuk Şahin’i oyuna dahil etmesi, Emre Belözoğlu’nun kulübeye karşı yaptığı el kol hareketleri ve kırmızı kartlar hocanın güvenilirliğini ve otoritesini sarsan eylemler. Adı gündeme geldiğinden beri ifade etmeye çalıştığımız gibi ‘Fenerbahçe gömleği’ hocaya birkaç beden büyük geliyor.

Yönetim de yapmadığı ya da yapamadığı transferler ile bu günlerin gelmesine katkıda bulundu. Kendi haline bakmadan, rakibi küçümseyerek, Gökhan Ünal ile turu geçeceklerine inandılar. Ama yanıldıklarını geç de olsa anladılar. Faturası da çok ağır oldu.

MEHMET ILGAZ mehmet [email protected]

06.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Aykut Hoca Alex’i gözden mi çıkardı?

  Fener'in birikmiş sorunları var

  Avrupa’da hüsran

  Trabzon’un müzesinde Süper Kupa da olacak

  Adidas İstanbul Cup başlıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.